Защо крава яде зелена трева и я мляко бял (отговорът в края на пост)

Крава яде трева

Въпреки такъв детински въпрос, отговори на това сериозно.

И колко крава дава мляко?

Качеството и количеството на добива на краве мляко от мляко на ден, зависи не само жилища добитък, но най-вече от качеството на храната.Тези, които пазят добитъка, знам, че като съхраняване на сено или слама, за да губят хранителните си свойства, сено Прийт, гние. Общо до края на периода на сергия, земеделският производител губи най-малко 30% от хранителните запаси.

Rotten сено е отрова за едър рогат добитък.

Тези, които знаят как да се пазят добитъка, знае, че едър рогат добитък, когато яде сено или слама, избора на най-вкусните трева. Те също имат сладък зъб. Това е все едно ядете beshbarmak, а след това да се опитате да изберете карта и KAZI. Или, ако донесе коледен подарък с различни лакомства, а от там да изберете шоколад, или само тези, които обичам. Същото е и при говеда. Ето защо, всички от храната, която консумира само 70% процента.

Поради това, загубата на до 60% от ожънат фураж, че не е икономически изгодно.

Изчисляване на съдържанието на една крава.

В годината, само една крава се нуждае от около 20 центнера на сено, и като се вземат предвид загубите, е необходимо да се реколта не е по-малко от 32 кг.

И това не е преброяване на задължителната добавка на минерални торове, кореноплодни растения.

Така например, в Казахстан средната цена на един тон сено е от 5-10000 тенге за тон, в зависимост от неговия състав и качество.

Добавете към това разходите за храни за животните минимална цена, която е 60 тенге за килограм.

В допълнение, слама и зърно отпадъци преди хранене zaparivat необходимо в гореща вода, добавяне на минерални торове.

Това значително разходите за път.

Ако всичко това не бъде направено, то ще намали количеството на добива и качеството на млякото мляко.

Не vydoesh на ден, уморени ръка.

Ето защо, на фирма "Кок Алън" предлага да се използват като фуражни емисия пелети от мобилните станции MP 1000 дует.

Тези растения могат да обработват биомаса: ливада сено, люцерна, детелина, тръстика, Miscanthus, сухи стъбла, листа и кочани на царевица, слънчоглед отпадъци, зърно асансьор, пшенична слама, ръж и други култури в храните и други пелети.

В резултат на това огромни senohranilischa, бали и рула превръщат в Европейския голям - пуснете някой обем, който може да се съхранява във всяко сухо място.

В допълнение, мобилен завод позволява на фермера не носи сено му за преработка, както и самата централа ще пристигне в мястото за съхранение на земеделския производител и преработени сено пелети.Как да се увеличи количеството на производството на мляко?

Нахранете пелети - продукт на обработка на високо качество на добитата сено или слама. Химични вещества, всички физически. Гранулиран сено направена от конвенционалната сено чрез смилане и последващо натискане на гранулатор. Hay се зарежда в миксер растението, където се раздробява до определена фракция и под огромно налягане и се притиска за сметка на legnina трансформира в растителни гранули. Един тон рециклирана сено дава до 1000 кг гранули, които надвишават два пъти се сено, обемът на културите материал е по този начин намалява от 1: 5 до 1: 9, което подобрява условията за съхранение, транспортиране и използване! И най-важното - процесът на смилане и по-нататъшно гранулиране на груб фураж, поради естествения си баланс на фибри и протеини, билки суровини под формата на пелети, увеличава се поеме цялата сено хранителни вещества. Обработка при висока температура изключва вируси и други вредители в сено. Също така, по време на гранулирането на сено има промяна на структурни и механични свойства на сено.

Това са други очевидни предимства на пелети за храна на сеното на рула.

Не е необходимо да използвате механизиран хидратиращи ролки, купуват скъпи шредери ролки

Премахва необходимостта от сено доставка кола под наем изчезват хиляди стадии транспорт, икономисват хиляди kilommetrov настилки запазват естествения повърхностния слой на почвата

Гранули е лесен за транспортиране и голяма обемна плътност и по-удобен за съхранение, което следователно намалява разходите за гориво

Премахва необходимостта за изграждане на специална senohranilisch

Премахва необходимостта за зимата паша

Намалява нивото на опасност от пожар

Хранителни пелети са универсални и могат да се използват за захранване на едър рогат добитък, така и в овцевъдството, коневъдството, свиневъдството, птицеферми.

Срок на годност по отношение на хранителните пелети достигне 12 месеца. След изтичане срока на годност, те може да се използва като компонент в производството на храна (като влакното носител и минерали), постелята животно, торове и гориво за пещи.

В България и други страни от ОНД фабриките за производство на пелети, сено не съществува. Не трябва да се бърка с производството на "Витаминка" протеинов концентрат. концентрат на протеин "Vitaminka" се разглежда като компонент в производството на фураж или добавка в храната.

Освен това, интерес към закупуване на хранителни пелети са изразили китайските фермери, България, Европа.

Животновъдство, производство на пелети и приходи в чуждестранна валута

И най-важното, ако сте на излишни пелети, те могат да се продават успешно в Европа. В Германия, тяхната цена на дребно в зависимост от обхватите за качество от 200 до 250 евро на тон. А покупна цена на пелети от коприва е 1400 евро на тон.

Себестойността на пелети се правят на мобилни станции, които предлагаме, се намира на 55 евро на тон.

Помислете за себе си полза.

Крава яде трева

Ами, отговорът на въпроса защо кравата има зелена трева и мляко в бялата й?

Това става бял поради казеин протеин (мицели), който идентифицира крава от храна поради физиологични процеси, по-специално на кърмене и синтеза.

Но не винаги, млякото е бял. Храни се отрази на цвета на мляко. Green пасище, ​​например, да се даде кремаво жълт цвят на мляко.

Някои храна (рапица, ряпа, зеле и зеле, зеленчуци, захарно цвекло и силаж) може да придаде неприятни вкусове и мляко мирис, по-специално, когато се хранят в големи количества. Техните крави дават след доене и в ограничени количества.