Грижа юка - грижа юка у дома

Yucca оригинален красиво растение, което украсява всяка стая. Просторна зала помещава една голяма стая в апартамента, на прозореца в офиса - красиви вечнозелени Yucca подходящи навсякъде. Възрастен растение, Pandanus, перфектно украсява пространството, харесван от техните собственици. Почитащо поведение и грижа за това цвете ще му осигури безопасно и дълъг живот на цвете. Грижа в дома на юка включва правилното поставяне и поливане на цветя, хранене и размножаване.Ние започваме да се грижим юка с настаняване

Екзотични красота на ствола на дървото и благородни тесни палмови листа не може да остави никого безразличен. Испански кама, игла Адам, "деним" дърво или дървото на щастието тези колоритни имена юка казват, че изборът на местоположението му трябва да се подхожда много сериозно.

Юка грижи у дома

Цвете желателно да се поставят в южната част на къщата или апартамента, създаване на условия, близки до климатичните особености на своята страна (Мексико или Централна Америка, в зависимост от вида на растенията). Слънчевите лъчи са от полза за цветето, а дефицит на слънце може да доведе до изтъняване на листата. успешните топли и слънчеви юка листата да достигнат до един метър на дължина. Въпреки това, пречупването на слънчевата светлина през прозореца на стъкло може да доведе до слънчево изгаряне в горещо време, така че да се грижи за вашето цвете. И не забравяйте правото на вода!

Как да поливам юка?

Отговорът на този въпрос е много юка. Размерът и възрастта на растението, вид саксия и почва, от времето на годината да повлияе на честотата и размера на поливане.

Като цяло, трябва да се полее цветята веднъж седмично. Показателите са поливане листата и почвата. Богато наведоха листа показват, че все още не се изисква поливане. Листата започват да се свиват в една тръба около централната линия и земята става суха при 5-7 см - юка се излее. Навременно поливане може да е в изобилие, но водата трябва да се абсорбира напълно и не се оттича в картера.Ако зимата е твърде сух въздух в затворени помещения или растение лято провежда на открито, може да се пръска в около един ден. Цвете питейна вода напуска спад, и роса влага имитира за него и околната среда. Във всеки случай чувствителни листа от време на време, за да избършете внимателно почистване на прах.

Poite растение само защитава вода при стайна температура.

Избягвайте излишната влага в почвата. Повишена почвената влага може да доведе до заболяване под формата на сиво-кафяви петна по листата. Пациентите ще трябва да се махат листата, и цветето да ръсят фунгицид.

Особености превръзка под грижите на юка

През пролетта и лятото, на всеки две или три седмици, е необходимо да се хранят растението, за да го отглеждат. За тази цел може да се използват разредени разтвори на сложни торове. Цветя адекватно отговори на торене чрез напръскване на листата с разтвор на минерални торове от долната страна. Опитните цветари любители различни разновидности на юка понякога предпочитат естествени торове под формата на компост листа, конски тор или лопен инфузия. Но ние трябва да се внимава да не се навреди на растението.

Не е необходимо да се хранят на юка през зимния сезон, процесите на растеж в този период на забавен, и растението не се нуждаят от тор. Адаптиране след трансплантация и цвете заболяване също направи хранене боклуци.

Чрез закупуване на торове в специализирани магазини за цветя, прочетете внимателно инструкциите. Изследвания в областта на цветарство непрекъснато се допълва с нова модерна информация особено домашни грижи за юка.

Нов живот - начин на размножаване и трансплантация

Растението се размножава чрез семена или вегетативно. юка семената се потапят в смес от хумус и пясък в оранжерия. В рамките на един месец, поддържа влажност, оранжерията покрива с капак или фолио и разпръскване на земята. Парникови трябва да се проветри за отстраняване на излишната влага и, разбира се, с нетърпение очакваме да нов живот покълнал юка.
Възрастни растения може да се размножава вегетативно: кранове, барел порции с спи бъбреците или резници от върха.

Юка грижи у дома

Като цветарство трябва да го пресаждат в по-голяма саксия. За предпочитане глинени саксии, пълни с почва от специалния борова кора, торф, камъчета, пясък или перлит с прибавяне на активен въглен и хумус пемза.

Като цяло, грижи за юка е проста, но изисква внимание и прецизно изпълнение на препоръките на експерти, като се вземат предвид всички условия на централата. Прекрасна растение се конкурира с дланта или драцена. Сега е миниатюрен дърво, като награда за вашата грижа в рамките на няколко години, бъдете сигурни, за да ви даде безценна рядък дар - цъфтящи юка.