Periodontal заболяване при кучета симптоми, лечение и профилактика

Нашите домашни любимци не могат да се усмихнат, но зъбите им все още се нуждаят от защита. Да, кучета не е необходимо да се удари в околните "кристална чистота" на зъбите си, но липсата на лесно за поддръжка може да бъде много тежки последици. Например, периодонтално заболяване. При кучета, тази атака е често срещан проблем. Важно е да забележите първите признаци на заболяване, защото в противен случай рискувате да получите напълно беззъб куче.Пародонтоза при кучетата

Обща информация за процеса на развитие

Periodontal заболяване се определя като прогресивна възпаление на периодонтални връзки, т.е., зъб устройството. Това патология е следствие на силно гингивит (пародонтоза) по-често. На свой ред, при кучета често не се развива "само по себе си", но в резултат на зъбен камък. Така че причините за това са прости и банални - вездесъщите бактериите, които в много случаи и патогенни някои не са. Заболяването се среща много често, в различна степен, те страдат от най-малко една трета от всички домашни кучета, които не получават твърди храни в правилните количества. Ето как развитието на пародонтални заболявания:

 • Процесът започва, когато бактериите образуват основната плоча.
 • Ако зъбите не са изчистени естествено (тесто) или четка, постепенно минерализирана и се втвърдява.
 • Колонии бактерии базови под венците и да предизвикат възпаление на венците.
 • Микрофлора на венците разпространява в по-дълбоките слоеве, което води до унищожаване на стоматологичен алвеолите и загуба на зъби.

Пародонтоза при кучетата

Бактериите, които причиняват пародонтоза могат да навлизат в кръвообращението и да предизвикат бъбреци, черен дроб, сърце и други жизнено важни органи. Там не е неоснователно предположение, че кучетата с тази болест на живо много по-малко. Основните симптоми на заболяването включват следното:

 • Халитоза (гнилостните).
 • Зачервяване или кръв на венците. Когато натиснете с пръст да ги куче yelps и се отдръпва.
 • Капе. където слюнката може също да бъде оцветена в кръвта розов цвят.
 • Куче избягва твърда, груба храна, тъй като дъвченето причинява силна болка на животното.
 • Куче често "копае" лапа в уста.
 • Зъбите се разхлабят или дори падат. Това може да се види на снимката.
 • Flux, изразена в подуване на лицевите мускули.
 • При тежки случаи, има абсцеси на венците и дори дълбоките фистули.

Пародонтоза при кучетата

Важно е да се отбележи, че почти всички собственици до последния момент не забеляза никакви предупредителни знаци. Това се дължи на факта, че основната огнища на инфекция се развиват в рамките на венците, така че един лаик може и да не виждате нищо, дори ако то редовно се проверява устата на вашия домашен любимец. Дори и в клиниката често се налага да прибягват до обща анестезия, само напълно изследва здравето на зъбите. Рентгенов е изключително важно, защото този метод позволява да се определи началото на структурни щети на костната тъкан.Уви, за пародонтозата са предразположени почти всички породи кучета. Въпреки това, много ветеринарни лекари подозират, че брахицефална разнообразие (Pugs, Bulldogs) по-вероятно да страдат в резултат на разрушаването на зъбите, дължащи се на вродени малформации, причинени от характерни за породата. По-рядко, всички с пародонтални собственици заболяване лицето на кучета, които живеят в среда на открито и да получите достатъчно баластни вещества, естествено почиства повърхността на зъбния емайл.

Лечение на пародонтални заболявания при кучета зависи от тежестта на заболяването. Ако кучето се намира лесно пародонтални заболявания (гингивит само, без да удря на костите), то със сигурност ще помогне на професионално изпълнение на ултразвуково почистване на зъбите от плака и смятане, както и употребата на антибиотици в профилактични дози. Но в много случаи, заболяването се работи, и следователно болния зъб е да бъдат отстранени, отстраняване на гной и произвеждат ексцизия на некротична тъкан, да предписват антибиотици в ударни дози за предотвратяване на сепсис. Така че как да се отнасяме започна пародонтозата е трудно, лечението може да се състои от само няколко стъпки:

 • Рентгенография на корените, за да се установи състоянието на зъбна алвеола и челюстната кост.
 • Въвеждане на антибактериални средства директно в канала на корена.
 • На Запад, често практикуват рутинни стоматологични процедури, като зъбни пломби, но ние имаме срещу кучета като "сложност" са редки.
 • изваждане на зъб и всички засегнатите тъкани.

Пародонтоза при кучетата

За универсален лек за пародонтоза за кучета не съществува, тъй като причините са много. За щастие, пародонтоза - не антракс, и по тази причина, за да се избегнат подобни неприятни последици могат да бъдат просто следват прости превантивни мерки. Опитайте се да си измиете зъбите по-често кучето си, не позволява на минерализация на плаката. Не е задължително да се купи за тази цел, "специални" четки за зъби за кучета, които често се използват като самолет. Достатъчно, за да купуват всяко дете модел с мека четка. Да не се използва "хуманни" пасти за зъби, тъй като те имат много вещества (ксилен, ментол), което е изключително негативно влияние върху здравето на животните.

Съвети за предотвратяване на болестта

Огромна роля на подходяща диета. Първо, не се хранят кучето си консервирани храни сам. Всички кучета - хищници, и следователно трябва да бъде трудно храна. Неговата роля може да се играе дори и суха храна, но те също така не трябва да се намесва: нека вашите кости на домашни любимци с малко месо по тях, "бисквитки" от притискат вените, които могат да бъдат закупени във всеки магазин за домашни любимци. Когато кучето дъвче върху тях, повърхност на зъба е естествено самопочистване. Освен това, такава диета помага за укрепване на венците и предотвратява развитието на пародонтоза. Нека кучето си витамини, но преди това не забравяйте да проверите със специалист.

Препоръчително е да се покаже, редовно моите кучета ветеринарни лекари. Препоръчително е ли това най-малко веднъж на тримесечие. Ако забележите, поне някои признаци, от които вече споменахме по-горе, веднага Доведете кучето в клиниката, дори и ако той е бил там вчера. Същата люлеене зъба с една проста проверка, не може би сте забелязали, но това е - първи симптом на сериозни проблеми!

Много собственици не са прекалено любители на домашните си любимци за извършване на миене. тъй като това се използва анестетици. Да, в старите дни, използвани за анестезия оборудване и в действителност може да причини това не е много приятни последици. За щастие, съвременната ветеринарна медицина, постигнала голям напредък в използването на наистина високо качество и безопасни лекарства, така че кучето ви не е в опасност. А четка зъбите си без упойка съвсем невъзможно, тъй като малко експерт доброволно решава да остане без пръсти.

И още един. Модерните магазини за домашни любимци, често могат да намерят лекарства "за експресно почистване" на зъбите на кучето. Професионални ветеринарите не съветват да се разчита на тях, тъй като ефектът от тези средства само козметични. С тяхна помощ, можете да лесно да се почиства плака, зъбен камък, но тези вещества да направят нищо не мога.