Фимоза лечение без операция е възможно!

Фимоза - това е физиологично невъзможно да се изложи главичката на пениса напълно. Основното нещо - да осъзнаят, че лечението на фимоза без възможно хирургия.

С възрастта, препуциума се увеличава мобилността и главата постепенно се отвориха. Всичко това е вариант на нормата, и изисква повишено внимание само в случаите, когато се използва ясен възпаление.фимоза на лечение

Ако възраст фимоза не минава, е необходимо за лечение на болестта

предупредителни знаци

Времето минава, момчето се превръща в човек, и ситуациите, че едно дете е опцията норма сега трябва да бъде обект на повишено внимание.

Фимоза може да се дължи на увреждане на пениса, когато има образуване на съединителна тъкан, което води до постепенно стесняване на препуциума, както и по отношение на неговата възпаление или генетичен дефицит на съединителната тъкан.

В сериозен фимоза често силно свиване около главата на пениса, отделянето на урина в този случай има само капки. Такава голяма промяна в потока на урината, тъй като впоследствие да доведе до развитието на инфекциозни усложнения при най-уретрата.

Трябва също да отбележим появата на paraphimosis - нарушение на главичката е намаляла плът. Такъв отказ води до подуване на главата, който след това може да направи невъзможно да се обърне намаляването му. Главата е синьо и леко болезнена при допир. Това състояние на извънредно положение, но ранните етапи също могат да бъдат управлявани без операция.

Сливане на препуциума и главичката. Това се случва вече в последните етапи на фимоза. но понякога има най-малко значително стесняване.

Продължителен контакт с кожата на главата на пениса и вътрешната част на препуциума епителни води до свързване на тези повърхности. Създадена шев - сраствания. Не-хирургично лечение на сраствания е възможно само в началния етап.

Натрупване в смегма на препуциум може да бъде прекурсор на възпаление, защото тайната е отлична почва за бактерии.

фимоза на лечение

Бактериите могат да причинят вредни усложнения

По този начин, при лечението на фимоза без хирургия, което трябва да се поддържа достатъчен деликатес, а не прави никакви резки движения. Поддръжници решаване на този проблем може бързо да плати за бързане.

В днешно време има нехирургични методи за лечение на патологични проблеми препуциум. Те позволяват в повечето случаи лекува заболяването и предотвратяване на рецидив.Drug без третиране

Разтягане на препуциума

В основата на лечение без лекарства или хирургични средство е постепенен еднакво разтягане на препуциума на пениса на ръка с постоянна издърпване на главичката на пениса.

Този метод е предложено от д-р Beaugé М в 90-те години на 20 век. Методът на лечение е постепенен преход от чист разтягане на препуциума директно към мастурбация с дърпане на препуциума и пълната експозиция на главичката. Такива манипулации трябва да се извършват всеки ден в продължение на 5-10 минути.

Според наблюденията на лекаря, този метод често носи резултати за последните 3 седмици. Важно е, че болката в същото време не трябва да бъде. В противен случай е необходимо да се спомене, симптомите, които показват увреждане на тъканите, което води до риск от развитие на белег деформация в бъдеще.

Постепенното разтягане на препуциума на пениса също е възможно с помощта на внимателно въвеждане на два пръста в препуциума торбичка и последващо разреждане на увеличенията разговори с помощта на всеки път. Ефективността на такива методи за разтягане е около 75%.

Ако диагноза - фимоза, лечение без операция се извършва по следните начини: необходимо е всеки ден по време на сутрешния душ, след което е омекотена кожата, сложи крайната плът, доколкото е възможно, преди появата на болката.

Това трябва да става много внимателно и внимателно го слушаше; и всеки път, когато уринира малко да отвори главата, не забравяйте да почистите ръцете си, и себе си, без да причинява болка. Впоследствие тези манипулации в рамките на два месеца, ще бъде възможно да се отвори главата.

Използването на билкови вани

Баните на отвара от лайка, последователно, невен или калиев перманганат. Тези средства са добри антисептични свойства и помощ в интегрираното управление на фимоза.

фимоза на лечение

Можете също да използвате сложна билков, но продължителността на процедурата не трябва да е повече от 20-25 минути.

Устройството Glanshi

Разтягане на препуциума на пениса също е възможно с помощта на специален медицински инструмент изобретен в Япония, който е обявен за Glanshi.

Този инструмент ви помага да се простират на препуциума е много по-бързо и по-малко болезнено, а в някои случаи, когато, например, пръстенът е твърде тесен, е почти единственият начин за неоперативно лечение.

лечение

Медикаментозното лечение е, че вие ​​трябва постоянно и за доста дълго време, за да се използват кортикостероидни мехлеми.

Те се прилагат към главата на пениса и малко увеличение на еластичността на тъканите. Препуциума се разтяга и болестта постепенно се провежда. Това мехлем да намали оток, възпаление и елиминира микропукнатини насърчаване на рани. Те притежават антиалергичен и противосърбежен ефект.

фимоза на лечение

Доказано е, KLOBETANAZOL и бетаметазон. Глюкокортикоиди по начин на лечение отнема средно 2 месеца. Прилагането им на препуциума 1 или 2 пъти на ден в комбинация с ръчно масаж осигурява успешно облекчение от болестта (без последващо повторение) в 70-85% от случаите. Клинично се забелязват видими странични ефекти.

Така, да обобщим:

  • фимоза - не е възможно за един или друг, за да отворите главата на пениса причина е необходимо за лечение на болестта;
  • само в детството фимоза е физиологично нормален и не изисква хирургия;
  • при лечението на фимоза без операция не може да предотврати внезапното отваряне на главичката;
  • Днес там са методи за лечение на фимоза без хирургическа намеса;
  • Системно посещение андролог ще ви гарантира че няма нужда да се притеснявате за лечение на фимоза без хирургия, и най-вече от операция.