Единични ендоцервикалните кисти причинява симптомите и лечението

ВАЖНО! Ефективно средство за защита от киста без хирургия и хормони, както се препоръчва от Ирина Яковлева! Прочетете повече.

Сред диагноза "женски" болест не е на последно място се заема от необичайно маточната Образование - ендоцервикалните кисти. Матката жени, свързани с влагалището чрез тесен провлак, който се простира в рамките на цервикалния канал. Неговата лигавицата подплата (на endocervix) се състои от колонен епител, който произвежда хидрогел (цервикална слуз) в маточната шийка образуващ защитен гликопротеин щепсел.ендоцервикалните кисти

Патологичните промени на цервикалния канал се случва в механизма за задържане, когато запушен жлеза отделителната канал, и тайно, без да разкрива своята продукция започва да се натрупват вътре. Опънати капсула тяло е оформен кистозна балон. цервикални жлези секретиращи лигавицата антибактериално вещество, наречено Nabothian (по име учен, описани тях) или ендоцервикалните.

лечение ендоцервикалните кисти
Nabothian киста действие върху други тъкани, имат полукръгла форма, и жълто-бял цвят. Майор образование гинеколог може да се види на разглеждане на един стол, с помощта на специални инструменти. В патологично образуване на големи размери показано им хирургично отстраняване поради възможността от усложнения. Малки кисти ендоцервикален (с диаметър до 5 мм) се диагностицират доста често, най-вече - в раждали жени. Повечето лекари определят като образование като вариант на норма.

Причините за образуването на ендоцервикални патология

Нормалното функциониране Nabothian жлези нарушават някои външни фактори.

 1. Механични травматични увреждания на шийката на матката тъкан. Това е възможно, когато неквалифициран извършване гинекологични процедури, операции, аборти, раждане, сексуален контакт по време на приложението или вътрематочно контрацептивно устройство (ВМУ).
 2. Микробните (главно гъбични и бактериални) инфекция женските полови органи. могат да бъдат незащитени Причината за инвазията на патогени секс с носител на болестта, неспазване на правилата за лична хигиена. Патогенни агенти стават във влагалището, което води до развитието на възпаление. Разбира се, преди да предпише лечение ендоцервикалните кисти, е необходимо да се проведат изпитвания за патогенни флора и да се отървете от инфекциозни заболявания.
 3. Постоянната промяна в нормалното вагинално микрофлора. Наблюдавани при жени, които често се променят сексуалните партньори. Всеки от тях е уникален сексуална микрофлора на собственика.

лечение ендоцервикалните кисти

Симптомите на кистозна формации ендоцервикален

Жената обикновено е знаел за присъствието на някои аномалии на матката. Ендоцервикалните кисти не причиняват болка, не отделят хормоноподобни вещества, които могат да влошат общото състояние на пациента. В повечето случаи, образуване ненормално не влияят на менструалния цикъл, възможността за зачеване или извършване на бременността.

Развитие на симптоми започва в случаите, когато туморът достигне структура със значителни размери. Множество и големи единични ендоцервикалните кисти, докато в лумена на цервикалния канал, стесняване и дори може да запуши. В същото време стават болезнени менструално кървене, намалява вероятността от зачеване. Именно тези прояви обикновено правят една жена на лекар.Диагностика на рак на маточната шийка кисти

От насрочено гинекологичен преглед лекарят е длъжен да провери състоянието на шийката на матката. За тази цел специални инструменти - спекулум и колпоскоп - с помощта на който може лесно да се види основни патологични образувания, стърчащи над повърхността на други тъкани.

За да се изясни диагнозата, въз основа на които е предписано лечение, се провеждат и изследвания, различни процедури:

 • разширена колпоскопия, по време на който кистозни структури оцветени Луголов разтвор;
 • микроскопско изследване на пробата на цервикалния канал лигавица;
 • трансвагиналната проучване ултразвук, за да се идентифицират черно ехо заоблени образование с гладки ръбове на шийката на матката.

лечение ендоцервикалните кисти

В допълнение, диференциална диагноза на ендоцервикалните кисти с други патологии на гениталната област женски и определяне на свързаните с тях заболявания.

 1. Цитология намазка от канала за откриване на предракови клетки.
 2. Едно проучване за идентифициране на микрофлората на урогенитални инфекции, включително и полово предавани болести.

Защо е необходимо лечение Nabothian киста?

Ендоцервикалните малки кисти не водят жените безпокойство, не е противопоказание за физически упражнения или сексуална активност. Рак потентност на тези формации е много малък, Nabothian кисти рядко са канцерогенни. В тази връзка, обикновено не се извършва лечението им.

Все пак трябва да се има предвид, че в бъдеще се е увеличил в размер киста или множество кисти ендоцервикалните може да доведе до сериозни усложнения, включете цервикалния канал, предизвика вторично безплодие. Много лекари смятат, че течното съдържание на блистерите са заразени.

Ендоцервикалните заболяване са склонни да се увеличи по време на бременност под влиянието на мощен хормонални промени в тялото. В процеса на даване травма раждане може да се случи и счупи кистозна капсула; такива поражения лекуват за дълго време. В допълнение, големи кисти могат да се деформират шийката на матката, което води до нейното разкриване. При бременност, той е изпълнен с аборт или преждевременно раждане. Ето защо е показано лечение Nabothian киста на жени, които планират да зачене дете.

Ендоцервикалните лечение на кистозна аномалии

Ендоцервикалните кисти не решат сами по себе си и не се намаляват по размер дори под въздействието на наркотици. Консервативната медицинска терапия, билкова медицина, народни средства обикновено не дават положителен резултат. Основният метод за борба с кистозна цервикална патология е хирургическо отстраняване.

Преди възлагане на работа гинеколог извършва всички необходими тестове за изключване на възпалително заболяване или определят тяхната предварителна обработка.

Операцията е много проста, отнема няколко минути и може да се направи дори и в поликлиниката. Когато това е възможно, стая пациент в болница. Премахване на кистите може да бъде назначен някой ден от менструалния цикъл, с изключение по време на менструация. Също така обикновено операцията не се извършва в продължение на три дни, преди да започне, и в срок от три дни след тяхното приключване. Хирургично лечение е безболезнена, в маточната тъкан не са рецептори за болка, така че пациентът не изпитва дискомфорт.

Операцията се извършва на два етапа.

 1. Пробийте кистозна капсула и разрушения.
 2. Обгарянето с билки кистозна празен мехур.

В съвременната медицина, има няколко начина киста унищожаване лазер, радиовълни (апарат "Surgitron") elektrotermokoagulirovanie или използване на течен азот. Изборът на метода се извършва от хирурга и зависи от техническите възможности на съоръжението.

Няколко дни след операцията пациентът може да изпита болка в таза. Следоперативният терапия е насочена към бързото зарастване на маточната тъкан. За тази употреба промивки терапевтични разтвори, физиотерапия, вагинални супозитории с лечебен ефект. За да се гарантира успехът на операцията и отсъствието на киста рецидив, пациентът трябва да бъде в един месец отново да посетите гинеколог.

Хирургично отстраняване на кистозна болест, диагностицирана по време на бременност обикновено не се извършва. Бременните жени се препоръчва да се откажат от сексуалния си живот и намаляване на физически стрес, който може да предизвика преждевременно дилатация.

тайно

 • Невероятно ... Вие може да лекува киста без хирургическа намеса!
 • Това е време.
 • Без хормонални лекарства!
 • Това е два.
 • В последния месец!
 • Това три.

Иди и да разберете как се прави Ирина Яковлева!