Котка върху прозореца, или опасно, отколкото котка падане от височина

Опасно ли е да се откажа от котката или котката от височина? Как да се предпазим вашия домашен любимец да падне?

Вярата в способността на невероятно котката приземи винаги на четири крака и да пребивават най-малко 9 живота, понякога води до факта, че собствениците са доста безгрижно се отнасят до безопасността на вашия домашен любимец. Особено, ако на прозореца, балкона или отворени прозорците са любимо животно, а той място никога не е паднал от там.

Много хора смятат, че котките добре запознати с риска от височина могат да мислят, да се направят изводи и никога не се ангажират доброволно дълъг полет. За съжаление, това не е така. В действителност, животното не може да се оцени степента на опасност и да се използва за надморската височина, на която той обикновено седи.

Какви са последствията от падане от голяма височина?

Що се отнася до митът за винаги безопасно кацане - Бих искал да го развенчае. Без съмнение, котка в природата са в състояние да "меко приземяване". Добре развита вестибуларния апарат им дава възможност възможно най-скоро да бъдат групирани заедно, за да намерите най-добрият вариант за правилното приземяване на четири крака.

Говорейки за падането от голяма височина (над 7-ми етаж), е възможно да се отбележи фактът, че котките могат да планират. Да, този план, разбира се, не е като летящи катерици, но все пак. Котки под лапите имат голяма кожна гънка в момента на падането на крайниците на животното rastopyrivat и по този начин осигурява най-сигурна версия на разтоварването.

А котката не може да скочи

Но всички тези умения и въздушна способност не може да се застрахова вашия домашен любимец от тежки контузии и фрактури, а понякога и моментална смърт в резултат на травматичен шок.

Тя се казва, че в допълнение към травми, фрактури и изпълнени с такива полети по-сериозни проблеми, включително почивките и наранявания на вътрешните органи, както и в резултат на прекомерно вътрешен кръвоизлив и, в повечето случаи, нежелан изход.

А котката не може да скочи

Защо котките са скокове?

По въпроса за това, което прави животни необмислено скокове от голяма височина, отговорът е прост. Котка от природата - един ловец и никога не оставяйте без надзор муха минало от птица или пеперуда. Понякога животните в "интересно състояние" скачане на братята си, за да продължи състезанието, разбира се, без да мислят за последствията от полета.

Упоритите Статистика ни казва, че най-сериозните наранявания и смърт при котки до 5 години е резултат от това пада от височина.

Опасно за живота на котката, не е само един отворен прозорец широко отворена, но листото експонирана в вентилация режим. Излизането от любопитство в V-образен капан, животното обикновено засяда. И ако никой няма да бъде у дома, резултат може да е тъжно, но смъртта е дълга и болезнена.

Ако стойността на живота на вашия домашен любимец, на първо място, трябва да се грижи за неговата безопасност.

правила за безопасност

Замяна на прозорци и балкони специална мрежа. Но имайте предвид, че за тази цел, не са подходящи мрежи против комари, изработени от PVC, които са инсталирани в почти всички. Особено, ако котката ви не е с малък размер и спокойно да го наречем трудно.

Комарници не защити своя домашен любимец. Падане от височина от котки все още се случи! Скачането на мрежа, че е лесно да го разкъсат. За котки установят специални метални решетки. Цвят на светлината, те изглеждат почти прозрачна, и не развалят прегледа на въздух се прекарва добре. Алтернативно подходяща мрежа метал комар.

А котката не може да скочи

Проветрявайте прозореца не е в хоризонтално и вертикално режим чрез определяне на специален "гребен". Това устройство ви позволява да настроите степента на отваряне на крилото и сигурно го оправя в определено положение (в което не пълзи през любопитна котка муцуната).

И не забравяйте: "Ние сме отговорни за тези, които са опитомен ...".

кучета се качват, когато и в зависимост от случая
 • А котката не може да скочи

  А котката не може да скочи

  Защо кучетата се държим заедно по време на чифтосване
 • А котката не може да скочи

  Що за куче е най-добре да се започне в апартамент или къща
 • А котката не може да скочи

  Защо кучето вой: причини и какво да правя
 • А котката не може да скочи

  Подкожните червеи кучета: симптоми и лечение
 • А котката не може да скочи

  Ние коте тлеят очите: причини, какво да правя
 • А котката не може да скочи

  Apokvel за кучета

 • <

  ?PHP включва ($ _SERVER [ "DOCUMENT_ROOT"] "/ vstavki / blokvtext2.html".); ?>