Душ кабина със собствени ръце си (ръчно), да направи домашно душ кабина, ремонтирана баня,

Как да си направим душ

Баня необходимо в град апартамент и в страната. Понякога района или планът не ви позволява да инсталирате ваната. В този случай, в банята може да се замени с душ кабина. Но в кабината не е евтино, както и инсталирането на корпуса на душ също ще изисква допълнителни разходи. Възможно ли е да се съберат душа със собствените си ръце, без да се прибягва до помощта на професионални художници? Оказва се, че, ако имате инструкциите за сглобяване на душа, необходимостта от допълнителни услуги по желание.Изборът на местоположението и размера

Душ кабина не трябва да пречи на движението. Ако не можете да го инсталирате в банята, изберете най-удобното място за комуникация. Кабините са винаги компактни, но могат да заемат значителна част от пространството, така че ако не направите чертежа и не вземат преди измерванията, най-добре е да изберете място "с наличност".

Въпреки факта, че под душа - една малка стая, тя също ще бъде основен източник на висока влажност. Уверете се, че можете да се проветри помещението или в непосредствена близост до кабината има вентилационен тръбопровод.

необходими инструменти

Независимо от избора на кабината, монтаж му в селска къща или апартамент от следните инструменти трябва да са необходими за:

 • бормашина;
 • Hammer мистрия;
 • отвертка;
 • клещи;
 • мистрии;
 • плочки;
 • Съдове смесване строителни смеси;
 • Измервателни уреди (ниво, отвеси, моливи, шивашки метър, сантиметър).

Използване на материалите

Бюджетът за банята определя консумативи. Тухла - по-скъп и издръжлив материал. За банята също подходящи и рентабилни фибростъкло, които са нужни за стените на душ. Необходимост от врата на кабината, свързващ заключване за тяхното готов дъното кабина или строителен материал за него, който включва цимент, тухли, пясък, germetizatsionny материал, изравняване на смес, водопроводни (душове, кранове, кранче) тръба водоснабдяване и изтичане , изтичане на свързване, уплътнения, уплътнения. За екстериора ще трябва плочки и лепило, лепило, первази за под душа.

Как да си направим душ

Начало на работа

Грубо се определи оценката на разходите или да помогне със списък на разходите за материали. Помещение или пространство за душ без неща. Кабината не е необходимо да си почине на тавана, но това също е позволено.

В първия етап трябва да се запечата на пода, за да се избегне изтичане на информация. Най-добре е да се водоустойчива цялата банята. Битум смола, покрити с два или три слоя на гумирана материал. Тя може да се мазилка повърхност душ цимент-пясъчен разтвор с водно стъкло.

Ако хидроизолация се извършва със съвременни материали, а след това се излива височина на замазката на не по-малко от 5 см. Необходимо е да се вземат предвид тежестта слой етаж, чрез които ще се заустват водите.

общуване

Главно произвежда кабелни комуникации и производство палет. Тавата не е трудно да се купи отделно, а след това просто да инсталирате и тел комуникация, но е възможно да се произведе палета с ръка.

Обучението се провежда по следния начин:

 • Необходимо е да се проведе канализационната тръба където душ намира на край на тръба е закрепена пластмасова стълба;
 • За оформяне на дъното на тухлата се използва, трябва да се следват точно на размера на екрана (стрехите), необходима да се определи завесата;
 • Хидроизолационни тиган произведени чрез изливане bitumastic след гумирани материал, трябва да бъде внимателно уплътняване на мястото на преминаване на тръбата почвата, стените и пространството между частите на хидроизолационния материал;
 • Замазка се излива върху най-горното ниво на стълбата, тя се полага с наклон, което ще позволи оттичане на водата, замазка трябва да бъде подсилена, но с грижа да не се повредят хидроизолационния слой;
 • Оставете да изсъхне на повърхността, а след това е облицована с плочки или мозайка.

Прочетено: Как да настроите акрилна вана - това е лесно, ако знаете как.

Необходимо е да се реши предварително дали седалката ще бъде предоставена под душа. Тухла ще ви помогне да направите желаната форма на седалката. за довършителни операции са едни и същи - хидроизолация, мазилка, теракот или гранитогрес финала.

ВиК за душ "прикрива" на стената. Grooves първи предвидени и след това да се инсталира с миксер. Ако баня с подово отопление функция, може да се използва вместо завеси за врати, които също могат да бъдат направени на ръка. За завеси трябва тръби от неръждаема стомана и няколко фланци, че осигуряване на стената. Вие също ще трябва ъглов шарнир за тръби, затвора или две врати. Инсталиране на щори е много проста: необходимо е да се намалят желания размер на тръбата да събира под стрехите и фиксирайте всичко на мястото си.

Как да си направим душ

Материал за ролетни щори

За душ завеси могат да се отварят специален бутон или чрез използване на конвенционален дръжка могат да бъдат направени от стъкло. Това е най-простото решение - да изрежете стъкло крилото и да ги окачите на стената с тенти.Закупуване на резервни части могат да бъдат в DIY магазините или да поръчват по интернет. Резервни части за продажба в огромно разнообразие.

Основният нерешен със стъкло - повишено внимание. Побой на материала в случай на неуспешен инсталация ще трябва да бъдат заменени. Стъклото може да избере нечуплив, но неговата цена е много по-скъпо от обикновеното стъкло. Специалният филм, който се увива със стъкло ще се предотвратят наранявания, но самото стъкло не защитава.

Друг материал - монолитен акрил, нечуплив, и ви позволява да направите къдрава врата на душ кабина с ръцете си без да е необходимо допълнително пространство. Това налага изграждането на сешоар или газ (електрически) пистолет. Акрилни е мека и гъвкава, ако тя се нагрява до температура от 100 ° С За да се оформи необходимо да се направи модел на материала. Една малка стая, в която вратите са направени от акрил, предварително затоплена, след това "топи" акрил се до желаната форма. След като получи необходимата форма, устройството е изключено, материалът се оставя да се охлади вътрешен до пълното втвърдяване.

вратите на площадките

Важно е да се осигури душа на вратата. За производството на душ екран водачи трябва да си купите полукръгла форма, които са частите готов за душове. Трябва няколко двойки ролки, профила четири алуминий за получаване на стелажи.

Самостоятелно инсталиране душ

След извършената обработка и хидроизолация на пода, стените на кабината, може да продължите с инсталацията на фибростъкло стени (с възможно материал) и на входа на кабината. Инсталацията е, както следва:

Прочетете: Изберете и задайте ъглова вана

Това е много важно, че банята е здраво, особено монтаж на душове в жилищни сгради, когато лошо хидроизолация или неправилна инсталация на тръби може да доведе до наводняване на по-ниските етажи на апартаменти. Всеки шев трябва да бъде внимателно обработена с лепило, силикон или други специални решения за бани.

Как да си направим душ

Проверете кабина след като сте свързали

Кабина връзка също така е лесно да се направи. За това се оказва студена и топла вода, проверява, е правилно инсталиран в канализационните тръби и източване. Ако има изтичане на информация, ще трябва да се намери причината, поради която това е много важно на всеки етап от сглобяването душ следват всички препоръки.

Осветление и аксесоари

Дори и да инсталирате душ камерата прави със собствените си ръце в банята, която вече има осветление, самата кабина също трябва да бъдат оборудвани със светлини. По-добре е да си купите специални лампи за душове с пароизолация и влага. Кабината може да се монтира радио - специален радио за баня могат да бъдат закупени в съответните магазини.

Опасност от токов удар в банята е много висока, поради високата влажност на въздуха, така че, за да се предпазят от прекъсвача на въздействието трябва да бъде инсталиран. Outlet трябва да бъде разположена възможно най-високо над пода. Тя трябва да бъде оборудван със защитно покритие от влага и прах. В края на краищата работата най-накрая приключи, кабината е тестван за идеално затворен стени и врати, както и правилно функциониране на източване. Препоръчително е да пуснете водата и светлината в продължение на няколко минути. В случай на изтичане на информация или други проблеми, той е длъжен да изключите душа и отстраняване на проблеми.

държач за хавлия и поверено в ръцете на най-незаменим нещо в банята или пилотската кабина. Парапет необходимо, ако душ ще използва деца и възрастни хора. трябва да бъде предоставена на стената за прикрепване на огледалата, поставки за сапун, рафтове за перилни препарати и аксесоари за баня. Комфорт в кабината също е много важно, така че е препоръчително да се използва матирано матово стъкло, за да създадете повече комфорт.

Изборът на дизайн зависи от душата на собствениците на вкусове, но най-важното е качеството и лекота на използване. След сглобяването на корпуса на душ с ръцете си един прост, но труден активност и по-добре да се грижи за добър водопроводчик веднага.

Прочетете: Възстановяване чугунени вани: как, какво, защо.

Характеристики монтаж на плосък палет

Ако дизайнът на банята не предоставя стъпки, може да бъде избран плосък тиган с ниски страни. Монтаж на палета се извършва в предварително подготвената почва, която е направена като задълбочаване на желаната форма и размер на дъската цимент на пода.

Как да си направим душ
Как да си направим душ

Важно е да се определи къде е мивката ще бъде. Това зависи от позицията на дупки дренажната вана на. Самият процес палет фиксиране е проста - по принцип на всички палети, снабдени с крака, които са регулируеми във височина. Когато се монтира тавата брои дебелината на подови настилки и минава близо до него. Когато е поставена в пода в банята, съвместното тиган покрита със специален граница. Тавата трябва да е леко наклонена към канала, така че водата не се застояват в тигана.

Плюс монтаж на палета:

 1. Прекарах доста време в инсталиране и монтаж на палета;
 2. Специални крака, за да позволяват регулиране височината на палета;
 3. Една малка корекция също ще служи като граница украса палет по периметъра, така че можете да изберете всеки цвят;
 4. Не е необходимо да се инсталира допълнителна изолация и постигане на желания наклон за организиране на душ етаж с наклон.
 • Съставните елементи на корпуса на душ могат да бъдат закупени поотделно или заедно. Важно е да се вземе предвид еднакъв стил и с правилния размер;
 • Когато инсталацията приключи палета, стените са обикновено се разпространяват керамични плочки. Ако желаете, можете да замените плочките върху прозрачни стени и да ги направи самостоятелно сглобяване;
 • Душове, варират в зависимост от вида на дизайн врата, инсталационни характеристики и използваните материали;
 • Най-често срещаният материал за отсечките от душа - стъкло, фибростъкло, различни пластмаси;
 • От качеството на съставните и резервните части ще зависят от общата стойност на душа;
 • в момента на разположение в пилотската кабина може да отнеме няколко дни, в зависимост от това колко хора са въвлечени в работата;
 • Материали разходи ще зависят от това колко стени ще бъде в непосредствена близост до кабината;
 • Икономично използване на пространството в стените на банята позволи комплект за душ от няколко секции, които се закрепи заедно;
 • Стилове и проектиране на различни душове. Те могат да бъдат комбинирани със стъкло и пластмаса, състояща се от вертикални пластини. Стъклото може да бъде прозрачна, шарени, релефни, мат.

Как да си направим душ

кабина монтаж със съществуващ набор от стени на готовия палет се извършва на няколко етапа:

 1. А стената на ръба на тигана с помощта на нивелир и привеждане на вертикално холдинг. На плочката правят с молив, за да отвори.
 2. Места със звезда удар център удар върху повърхността на плочките. Ударите трябва да внимават да не се повреди емайла.
 3. Плочки няма да наруши, дори и само за режим на пробивни машини, като се избягват въздействия по време на преминаването от дебелината на тренировка облицовка.
 4. Дължината на отворите трябва да съответства на дължината на дюбела, и след това се фиксират профил стена.
 5. Монтажът на преносими стени с закрепване стъклени панели в контурите.

Как да се съберат под душа, без допълнително заплащане? Просто, ако изберете да се направи малко на време, място и да разгледате всички нюанси на такова събитие. Срокът на експлоатация на заграждение с чист монтаж душ може да достигне няколко десетки години. През това време, можете да промените различни детайли или добавяне на нови, но здраво сглобена "скелет" на душа няма да се притеснява собствениците и наемателите на апартаментите.

Още по темата: