Die - речник Дмитриев - Енциклопедия & речник

1. Ако се каже, че нещо или някой умира. това означава, че един човек, животно или растение престава да физическото съществуване.Смърт на заболявания на рани. | Смърт от насилствена смърт. | Дървото умира. | Хиляди души умират всяка година от болести, произтичащи от излагане на токсични вещества. |

Той почина внезапно, заспа и никога не се събуди.

2. Ако се казва, че всяко физическо обект умира. това означава, че се дължи на неблагоприятните условия, той престава да съществува.

Аралско море е бавно умиране.

3. Ако кажете фразата надеждата умира последна. това означава, че се обаждате, за да се запази надежда, да се надяваме на благоприятен изход от нещо.

4. Ако сте се каже, че се чувствам (любовта, привързаността, и така нататък. Н.) Die. това означава, че това чувство не е толкова силна, е към края си, се е изчерпал.

5. Ако някой умре от скука. Следователно, това е много скучно, и той не знае какво да прави.

Партито беше доста интересен, а ние просто умират от скука.

6. Ако някой умира от смях. това означава, че този човек е много забавно, много смешно.Леон, погледна комедия, умират от смях, гърчейки се в пристъп на забавление.

7. Ако някой умира от любопитство. това означава, че лицето, което преживява много силно желание да научат нещо.

8. Ако кажете, че някой умира от глад. това означава, че лицето, което преживява много силно чувство на глад, защото не съм ял.

9. Ако някой почти умрял от нещо (като например страх), това означава, че този човек е бил шокиран от нищо.

Изведнъж ужасен вик, аз почти умрял от страх.

10. Ако някой, например, казва друг човек (попитайте) умре!. това означава доверие казвайки, че новината ще направи голямо впечатление на събеседника.

Това, което ще ви кажа, ти ще умреш!

Вижте. Също `Umirat` в други речници

-Ayu, -aesh; Nesov. 1 см. Die. 2. какво. Тя изразява степента на крайната състояние да Roe нар съществително (разговорен.). W. от. любопитство (т.е.. д. Наистина искам да знам). Ват нетърпение (т. Е. Изчаква с голямо нетърпение). W. GRT скука (т. Е. Много тръби). 3. оформени прес. Bp. Във връзка с Vb. "Искате ли да" и rymi врата с други думи, е държава изразява своята изключителна държавна (разговорен.). Умра гладен. Умра уморен. Умра скучно.

DIE -ayu, -aesh; умиране; NCW.

1. да умре. Никой не иска да UU от raka.Derevo изсъхва и umiraet.Aralskoe море постепенно umiraet.Nadezhda умира последна. * Последният лъч на разсъмване на кулите умира (Жуковски).

2. какво, къде. Разговорен. Опитът до голяма степен, за да се потопите в голяма степен SMTH. W. от lyubvi.U. от toski.U. от straha.U. със страх, с smehu.U. с копнеж за някого .// от някой, за когото. Много много любов някого. U. на vozlyublennomu.U. за булката.