Цвете Gloriosa - грижи в дома, както и вида на снимка Gloriosa, Gloriosa расте от семена,

Gloriosa - Описание

грижа Gloriosa у дома
Gloriosa (лат. Gloriosa) живее в тропическите райони на Азия и Африка. Родът принадлежи към семейство melanthiaceae и брои 5-9 вида. Първоначално е принадлежала на рода на лилия.Завод Gloriosa - много декоративно растение. Gloriosa от латинската Gloria - Слава.

Това туберозна тревисто многогодишно. Леторастите са покрити с листа, да се извие. Листата са разположени или три части, или обратното, продълговата копиевиден, без дръжка. Цветята растат върху дълга цветна стъбла, които се появяват от пазвите на листата на върха на растението.

Gloriosa - снимка

Вижте голямата картина с вида на име Gloriosa и вид. Отваря се в нов прозорец!

Gloriosa - грижи у дома

Осветление.

Bright околната светлина - това е, което ви трябва да расте Gloriosa у дома. Най-добрият вариант - един прозорец от страната на запад и на изток, на южния прозорец трябва да се скрие от пряка слънчева светлина. След закупуване или продължително облачно време на ярка светлина Gloriosa привикнат постепенно.

Температура.

През пролетта и лятото Gloriozov да се поддържа при температура от 20 до 25 ° С Чернови и студен въздух може да доведе до големи щети на централата. Зима - период на латентност в Gloriosa. Когато през есента растението завърши цъфтежа, постепенно да се намали поливането, а след това напълно да спре. В началото до средата на есента Gloriosa надземен част умира. Копаят грудки, леко поръсени с пясък и се поддържат в умерено топло място при температура от 8 до 10 ° С, докато разтоварването.

Поливане Gloriosa.

Gloriosa стайна супернатанта полива мека вода. През лятото и пролетта - в изобилие, след изсушаване на горния почвен слой. Глинени стая трябва да се държат леко влажна. През зимата, растението не се полива.

Пръскане Gloriosa.

Gloriosa в затворена среда изисква високи нива на влажност. Растението може да се постави на подноса с камъчета или разширени глина, напоена, но трябва да сте сигурни, че водата не докосва пода. Не е излишно да се пръска растението всеки ден, но само толкова, че да не проникне вода за цветята - могат да се появят петна и централата ще загубят своите декоративни качества.

Цъфтеж Gloriosa.

Лято дома Gloriosa много прекрасни цветя. Flower се навежда и се издига околоцветник, който изглежда красива и привлича насекоми. Говори се, че пеперудите не могат да седят на едно цвете и питейна нектар в движение, и размах на криле люлеещи прашници и цветен прашец от стигмата на мухи. С възрастта, жълтият цвят се заменя с червени цветя, и не цъфтят всички наведнъж, и отворени по време - до 7 съцветие за един сезон.

Торене Gloriosa.

Когато пролетни издънки стават по-силни, подава специален течен тор за стайни растения. По време на целия период на цъфтеж се подават в съответствие с инструкциите.

Backup за Gloriosa.

Пресаждането Gloriosa.

Възпроизвеждането Gloriosa грудки.

По принцип Glorioza размножени растителни грудки се засаждат в 13-ст саксии в средата на пружината в смес от хумусна почва, листа, чим от пръст и пясък (2: 2: 1: 0.5). Tuber растителен зародиш нагоре (ъглово завой в горната част) и се покрива с 3 cm слой на почвата. По-добро използване на по-ниско нагряване и температурата се поддържа при 20-24 ° С Поливане започне едва след като се появи на зародиша. Escape е свързана с колче. Когато корените напълно opletut пот вътре Gloriosa трансплантирани в саксия или повече на открито място.Gloriosa семена.

По време на размножаването на семена Gloriosa развива растение бавно. За семена, растения опрашват с полен прехвърляне на стигмата на четка от същия модел. Семена събрани и веднага се засаждат в субстрат от равни части торф, торф и пясък. Сеят семената се нуждаят от температура от 20 до 24 ° C, а тези растения цъфтят само през третата година.

Токсичен Gloriosa.

Вземи в храната Gloriosa грудки не може - те са отровни. Необходимо е да се гарантира, че животните и децата нямат достъп до централата.

Gloriosa - Болести и неприятели

Gloriosa не цъфти и расте бавно. Поради липсата на светлина на растението може да расте бавно и не цъфти. Тя може да бъде причинено от увреждане на грудковите, грудки, или ако не държат правилно.

В Gloriosa листата пожълтяват. От прекалено сух въздух и липсата на влага в листата на почвата се превърне кафявите съвети и листата пожълтяват.

Gloriosa оставя статизма. В Gloriosa в дома на което температурата се смени драстично листата увисването и потъмняват и издънки растат бавно.

Кореново гниене Gloriosa. Ако прекалено поливане в Gloriosa клубен може да изгние, листата пожълтяват и стъблата стават отпусната и мека. За да се избегне това, растението трябва да се полива, когато почвата е изсушен (горния слой) и трябва да бъдат оборудвани качество дренаж.

Gloriosa - видове

Gloriosa голям / Gloriosa SUPERBA

Gloriosa прост / Gloriosa симплекс

Glorioza Easy (Gloriosa симплекс). Тя живее в тропическите гори на Африка. Стреля да достигнат дължина до 1,5 м копиевиден листа, с дължина 8 см цветя растат от листа пазвите, гладка, леко вълниста ..; терен не е огъната, жълто-зелено до червено-жълт цвят, да достигнат дължина от 5 см изобилен цъфтеж период -. лятото.

Gloriosa Ротшилд / Gloriosa rothschildiana

Glorioza Rothschild (Gloriosa rothschildiana). Тя живее в тропическите гори на Африка. Стъблата кордата - направо на първо място, а след това - клонове. дължина Leaf е 8 см, копиевиден. Цветовете аксиларна, отглеждане един за 10-инчови стъбла; дължина копиевиден терен от 10 см, най-краища - вълнообразна контурни; тъмно червен цвят с пурпурни петна в долната част. Период на цъфтене - лято. В разнообразието Citrina тъмночервена окраска на лимоновожълтото цветя.


Хортензия (Hydrangea) - грижа, снимки, видове
Гардения (Gardenia) - грижа, снимки, видове

грижа Gloriosa у дома

Hibiscus (Hibiscus Rosa-Chinensis) или китайски Роуз привлича много любители градинари. Успешна операция позволява животновъди да избирате днес.

грижа Gloriosa у дома

Развъждане саксийни цветя - това е страст, която дръжки, така че след известно време в къщата остава празни рафтове и первази.

грижа Gloriosa у дома

Гардения - Gardenia описание (. Лат Gardenia) принадлежи към семейство Брошови и включва близо 250 вида. Той обитава гори в субтропични растение.

Първо аз научих за това невероятно цвете, Gloriosa харесва на вашия сайт. Нито един от познатите и магазини за цветя не го видя. Това вероятно е много рядко растение. Прекрасни снимки - чудо.

Ако имах градина, на Gloriosa окончателно уредена в него! Цвете просто своята красота. Беше много интересно да научат повече за опрашване пеперуди и цветя за промяна на цвета! Прекрасна завод!

Лилии са една от любимите ми цветя в градината имам няколко вида, но биха искали да се насладите на целогодишно красота. Gloriosa лилия е смътно напомня, дори и екзотично. Магазините предлагат възелчета, но те казват, продадени и семена. Консултантите обясняват, че с клуба, което трябва да бъдете внимателни да не повредите на върха, или няма да избяга. Също така предупреди, че растението Photophilous, и всяка година се нуждае от трансплантация и клубените могат да се съхраняват в хладилник.

Когато видях цъфтежа Gloriosa, аз бях просто шокиран krasotoy.Neskol ко години търсят засаждане на материали, но това не даде на нас. Кой реши да си поръчате през интернет предприятие, искам да имам в къщата такава красота, и как да се грижат за вас да се чете: много интересно, и най-важното, подробно и ясно.