Codiaeum - грижи у дома

Грижи у дома Codiaeum

Codiaeum (друго име от млечка) е тропическо растение, което в условията на открито отглеждане достига височина от 3.5 метра, докато стайни растения са с максимална височина от един метър.Заводът е доста мрачна и взискателна стриктно придържане към условията на отглеждане. Поради това не се вписва толкова начинаещите любители градинари.

Ако сте се преместили къща Codiaeum, неговият цъфтеж обикновено се случва през лятото. Въпреки това, това явление е рядко.

Codiaeum: грижи у дома

Оптималното ниво на стайна температура към него - 25 градуса. Така че е необходимо да се избегнат резки промени в температурата, в противен случай централата ще пострада. Въпреки това, понижаване на температурата до 20 градуса отрицателно въздействие върху растежа на растението няма. Codiaeum расте добре при директна слънчева светлина или светлина на околната среда. Но това не се е случило с изгаряния листа, трябва да се дозира слънчеви бани.

Цветето е много придирчиви за влага, така че в допълнение към поливане листата трябва да се пръскат с вода дневно. Вие не трябва да се допуска застояла вода в тигана. Избягвайте прекомерно изсушаване и глинени кома.

Веднъж месечно е полезно топъл душ.

По време на периода на латентност през зимата, да намали поливане и пръскане.

През цялата година, което прави тор: веднъж на всеки две седмици през топлите месеци и един път месечно през зимата. Zamlesmes за Codiaeum състои от копка земя, торфен мъх и пясък.

За да се образува хубава редовна форма Codiaeum корона нужда периодична резитба. Младите растения се прищипват веднага след като тя достига дължина от 10-15 см. След това ще доведе до притискане на всеки 20 см, като Прераждане бягство.Цвете стая Codiaeum: трансплантация и размножаване

Преди разсаждане Codiaeum трябва да се подготви почвата: тя трябва да се състои от лист, торф, хумусна почва, пясък и торф. Също така се добавят малки парчета въглен. Растението се нуждае от дренаж.

Трансплантации направено през пролетта. За да направите това, вземете пота по-голяма от предишната. Изсипва дренаж, след това слой от пръст.

На следващо място, извадете растението от старата саксия с буца пръст, като се внимава да не се повреди кореновата система. След това поставете растението в нова саксия и да започне да смаже земята си от двете страни. След като всички корените на растенията се затварят трябва да се прилага нов слой на земята Codiaeum почивка и адаптира към новия субстрат. След адаптация за растителна грижи е същото, както е описано по-горе.

Възпроизвеждането Codiaeum кери резници. Преди да се разпространяват Codiaeum необходимо, за да изберете здрави растения с големи издънки. В средата на пружинните рамена са нарязани и ги увековечи във вода или zemlesmes състоящи се от торфен мъх и торф. Филизи е необходимо да се осигури висока влажност на въздуха и температура на околната среда от не по-малко от 25 градуса. Най-добре е да го отглеждат в оранжерия. В дома, можете да покриете върха на подложките с найлонова торбичка. Два месеца по-късно се появяват rostochku са настанени в отделни саксии, хранени с химически торове и поливане. Care впоследствие извършва същата като за растителна възрастен.

Защо е сух и листата падат от Codiaeum?

Ако растението се полива неправилно (пресушавайте или залейте обилно количество вода), а след това може да намали листата пожълтяват и в крайна сметка да падне.

може да се наблюдава Същото явление, ако стаята е прекалено сух въздух, много висока температура на околната среда или,

Грижи у дома Codiaeum
Обратно, силен студ.

Codiaeum: вредители и болести

На прекалено сух климат може да се види изсъхване на върховете на листата, а листът, бившият първоначално гладка става като гофрирана хартия. Също пресушен въздух създава добри условия за появата на акарите.

Ако растението се полива също базовата Codiaeum може да започне да гние, а листата му изсъхват. В този случай трябва да не я поливате и спрей, като му даде време да се възстанови, след което можете да се възобнови отново поливане.

За да се избегнат изгаряния листа плочи не е необходимо да се извърши тяхното спрей пряко изложени на пряка слънчева светлина.

Въпреки настояването си към условията на задържане Codiaeum с подходящи грижи в състояние в продължение на много години, за да зарадва своите собственици листове необичайни цветове.