Codiaeum - грижа в дома, снимки, видове, размножаване, стайни растения

Грижи у дома Codiaeum

Фото къща растение Codiaeum

Място на раждане. Молукските острови.

Codiaeum дома. както и всички видове, Codiaeum, която също се нарича чудо храст, целогодишна грижа необходими топло и много топло място. Този вечнозелен храст от семейство Euphorbiaceae (Euphorbiaceae) включва латекс. Тя се отглежда в много форми за пъстри листа - червено, жълто и пъстри. Форма листа, също е различна. Голям-орхидея (Orchidaceae) нарича Doritaenopsis (х Doritaenopsis) възниква в резултат на кръстосването на видовете Doritis и Phalaenopsis. Те нямат фалшиви крушки, и те предпочитат като млечка, светло, топло и влажни места.Поставете отглеждане. у дома за Codiaeum трябва да се намери светло и топло до много топло място; много високи нива на влажност.

Грижи у дома за Codiaeum. леко навлажнена мека вода субстрат лято светлина превръзка, 2 пъти на месец.

Пресаждането Codiaeum. Само ако е необходимо, променете пролетта в стандартен парникови почва.

Възпроизвеждането Codiaeum. апикална резници.

Codiaeum - грижи у дома

Грижи у дома за Codiaeum не е трудно, това е pestrolistym вечнозелен храст семейство Euphorbiaceae. Той е дом на растения Полинезия, Малайзия, Австралия и островите в Тихия океан. Codiaeum на рода (Кротон) може да бъде назначен за петнадесет вида растения, които имат много сортове и хибриди. Членовете на рода са вечнозелени растения, храсти, дървета и тревисти растения.

В много благоприятни условия, дом Codiaeum може да нарасне до три - четери метра височина, но това е възможно само в отопляеми оранжерии. Що се отнася до домашната среда, размера на растението е много по-ниска (около седемдесетсм). Това растение се оценява преди всичко за красотата на листата си, които понякога са с необичайна форма. Стъблата много разклонени. Листата са лъскави, жилав. Все пак, това не е всичко, има Codiaeum който оставя lavrovidnoy форми, както и усукване, дълга като лента и пръстови и т.н. Той установява, огромен брой хибриди, които стават все повече и повече всяка година, както и да се определи тяхната точна е много трудно. Най-често се срещат за продажба с името на растението - пъстра Codiaeum.

Възпроизвеждането Codiaeum у дома

Пролет умножава Codiaeum апикална резници през мини-оранжерия, когато е много горещо, влажно трева. Използва се за вкореняване на фитохормони. В средата на пролетта на няколко здрави издънки се изрязват от растението и корен във вода или във влажна смес от торфен мъх и торф. Важно е да се поддържа постоянна при температурата на двадесет и пет градуса и относително висока влажност, може да се заключи, че е най-удобно резници се отглеждат в оранжерия. Seed размножаване Codiaeum рядко е приложимо.

Осветление Codiaeum

Що се отнася до мястото, той трябва да се забравя, че началната Codiaeum е на светлинни обичащи растения. С цел да се запази пъстър цвят на листата се нуждае от много слънце, но от пролетното слънце постепенно той се учи. През лятото, особено през най-горещите часове, важно е да се растение сянка. Важно е да се знае, че в случай на липса на светлина листа от многообразието на растителния постепенно се губи. Идеалното място е източен или западен прозорец. За да се грижи за Codiaeum у дома, че е необходимо да поставите растението по начин, който не се получи течения в местоположението му. Що се отнася до температурата, важно е да се отбележи, че заводът не обича екстремни температури през лятото и двайсет и две - двадесет и пет градуса през зимата - не по-малко от осемнадесет градуса.Как да поливам Codiaeum?

Поливане лято Codiaeum е нужно изобилие, обаче, останалата вода от тиган, канализацията, това се прави с цел да не се огъват корените през зимата поливането трябва да бъде умерено, но е важно да се предотврати изсъхването на фъстъченото кома. Водата за напояване е изключително топло, не по-ниска от стайна температура и внимателно разположени през целия ден.

разсаждане Codiaeum

Codiaeum трансплантирани у дома е необходимо само в случай на тясната старата саксия (когато нововъзникващите листата на растението - по-малки). В този случай, това е важно да вземете гърне с необходимия размер.

Трансплантиран Codiaeum първите три години, всяка година през пролетта. Препоръчителна земята смес, която включва: торф почва, листа земята, хумус, торф и пясък в равни части. В по-късните етапи на растението могат да бъдат трансплантирани само когато корените излизат от пота. Codiaeum обича да растат в свалките. Не забравяйте, че у дома си, той трябва да бъде снабдена с добър дренаж.

болести Codiaeum

Ако недостатъчни грижи Codiaeum тя може да бъде засегната от вредители и болести. Най-често растението се изпитват дискомфорт поради липса на напояване, или обратно - прекалено поливане. В случай, че не е достатъчно влага в почвата и въздуха, листата започват да изсъхне и бръчки, растението може дори да започне да губи някои листа.

Това може да доведе до червено акарите и въшки.

Сега, че знаете как да се грижи за Codiaeum.

Сортове и видове Codiaeum

Роуд Codiaeum съдържа около 15 вида вечнозелени храсти и малки дървета, произхождащи от Южна Азия, Малайския архипелаг и Полинезия. Един вид - Кротон (S. variegatum), представлявана от голям брой сортове с различно оцветени листа, които понякога имат сложна форма. Този популярен градински растения в тропическите райони, както и стая и оранжерийни растения в умерен климат. Когато те могат да растат на открито, може да се използва за създаване на жив плет. Малки жълти цветя и множество кутии с семена не правеха декоративни - растения, отглеждани единствено за тяхната прекрасна зеленина.

Хигиена и култивиране на вида Codiaeum у дома: растенията не понасят дългосрочно спадане на температурата и суша, предпочита влажна, богата на хумус, добре дренирана земя смес. Те трябва да бъдат редовно се хранят и поят през летния период. Codiaeum размножава чрез резници или въздух наслояване.

Кротон (Кротон)

Грижи у дома Codiaeum

Фото къща растение Codiaeum пъстър «Отличен»

Височина / Широчина. 50-70 см / 30-50 cm.

Място на раждане. видове се намира в целия диапазон от рода.

Цъфтеж време. много рядко цъфти в дома.

Местоположение. в дома да се поберат кръг Codiaeum светлина, топла (18-25 ° С) с влажен въздух пространство.

Външен вид Кротон. Той е малък дърво в природата на чисто зелени листа. Културните форми, обаче, демонстрират изключителната разнообразието на цвета на листата с нюанси на зелено, червено, жълто, оранжево и лилаво, понякога по едно и също растение. Някои сортове могат да имат височина от 2,4 м или повече, и оставя с дължина от 30 см. Те трябва да се размножава вегетативно, обикновено парчета, за да запази разнообразието на цвят.

  • Сортът Америка зелено, червено, оранжево и жълто листа, различно оцветени вени и ръбове;
  • Петра сорт е подобна на предишната, но с леки ръбове;
  • Tmpcriale имат жълти листа надиграха с розово и зелено средна жила;
  • в Tnterruptum извити жълти листа със зелени ръбове и червен средна жила;
  • от г-жа Iceton (син. Appleleaf) елиптични листа, метално лилаво в краищата на жълто или розово в центъра.

Грижи у дома за пъстър Codiaeum «Отличен». грижи почвата Codiaeum се поддържа равномерно влажна, но не мокра (тест пръст); незабавно отстраняване на излишната вода от чиния или саксии често спрей с мека вода при стайна температура. През пролетта и лятото 1 път седмично, за да направи малко количество тор за зелени растения. На всеки 2-3 години, за да пресаждат.

Клирънсът. подходящ за хидропоника.