боядисване на коса тайни на въпроси и отговори

Здравейте, скъпи приятели. )

Първият пост през новата година, искам да посветя темата на нашата красота, а именно - красотата на косата!

Тази публикация е създадена в сътрудничество и сътрудничество с партньор на моя сайт за мода - портал Crossfashion. Знам, че много жени са недоволни от естествения цвят на косата си - с право или не, е друг въпрос. Но така или иначе, много да реши да промени своя естествен цвят и прибягват до боядисване на коса.И след това повечето от лицата на тези често срещаните проблеми, както на външния вид на косата или мътно жълто сянката на косата.

Днес ние ще се опитаме да ви кажа как да се избегнат тези и други проблеми в оцветяването на косата.

боядисване на коса без окислител

Образът прави главата и краката - това е аксиома. Но ако обувката е повече или по-малко ясно, а след това на главата, или по-скоро, прическа, цвят на косата и най-важното, по начин, непрекъснато да се запази този цвят, често водят до затруднения.

  • Защо косата пожълтяват след боядисване?
  • Мога ли да се боядисват косата си само оксидант?
  • Има шампоаните за поддържане на цвета на боядисана коса?

Отговорите на тези въпроси сега!

Защо косата пожълтяват след боядисване?

Това е проблем, пред който са изправени блондинка, така и любител на тъмните нюанси. наситеността на цветовете изчезва в рамките на няколко дни, излагайки пожълтяването, от които е много трудно да се отървете от. Това е така, защото окислител, който се използва винаги в боядисването на косата трайни бои, разтваряне на естествения пигмент, изсветлява косата няколко нюанса и показва фоново осветление.

Предистория изясняване - е нивото на изсветляването на косата и тези пигменти, че тя доминират.

От червени пигменти се появяват на ниво 5 Облекчете

6 червено - оранжево

7 - оранжев8 - жълто

9 - светлина - жълто

10 - злато

Показани: ляво естествен цвят, вдясно - на фона на осветлението.

боядисване на коса без окислител

Ако се приложи към естествена коса 7 Ниво 3% окислител и стоя 20-30 минути, те стават оранжеви, проявява фон осветление. На оцветяване на бои за коса се гаси фона изсветляване боя пигменти. Оказва се, че пожълтяването на косата след боядисване (излагане на окислителя) е физиологичен като дишане и спане!

боядисване на коса без окислител

Възможно ли е да се избегне пожълтяване? Можете, ако правилно вземете формула на боята + окислител, особено коригиращи багрилни пигменти, избягвайте боядисване на коса при висок процент на оксидант (9% и 12%), а в случая, когато става въпрос за боядисване на косата в допълнително-ярки цветове, не се пренебрегва тониране.

Мога ли да се боядисват косата си само оксидант?

боядисване на коса без окислител

Не, не можеш. Ако се приложи към окислителя, естествен (небоядисани) коса, те облекчи малко, което показва фоново осветление.

При прилагане на окислител да боядисана цвят на косата не са настъпили значителни изменения.

Има шампоаните за поддържане на цвета на боядисана коса?

боядисване на коса без окислител

Да, работа, освен това, пигментите, съдържащи се в шампоани някои козметични марки, могат да се натрупат в косата си. Въпреки това, ако след боядисване майстор настоява за придобиването на такъв шампоан, а след това най-вероятно, боята върху косата и нестабилна бръснаря знае това. Това не винаги е господар на вино. Това се случва, например, ако косата е твърде пореста поради предишни неправилни цветове.

Е, ако сте стигнали до салона за първи път, а след предоставянето на услуги фризьорски Горещо ви съветвам да си купите маска за възстановяването и поддържането на шампоани за боядисана коса, да промените интериора си! Правилно боядисана коса (освен ако не е преход от един много тъмен естествен цвят в свръхлеки) не се нуждаят от специални грижи.

Допълнителна информация за цвят на косата, професионални и битови бои и техники за боядисване на сива коса на crossfashion.ru уебсайт в "подстригване и прически."

Снимка: salon-sp.ru, ladyzdes.ru, bolshoyvopros.ru, abigale.com.ua, haircolor.org.ua