Бизнес в идеите за гараж за стартиращи фирми

Какво може да се направи в гаража

Гараж Бизнес: капани

Предприемчиви хора са успели да се организират нещата, дори и в собствената си апартамент - ". Обяд в офиса" от мини-градина, която приключва с един прост производство на От бизнес гледна точка, гараж - почти перфектен вариант. Няма нужда да се плаща наема и в същото време не е проблем да се организира работилница, склад, който и да е производство, което не може да се организира в жилищен район.От друга страна, легитимността на такъв бизнес е под въпрос. В кооперации гараж предприемаческа дейност е забранена. И ако в склада в гаража е малко вероятно да привлече вниманието на съответните органи, за производството на висококачествен - е друг въпрос.

Друг проблем - гаражите, намиращи се в града, първо ще бъдат съборени, ако едно парче земя за тях е ценно за местните власти и предприемачи. На мястото на вашите кутии може да проправи пътя за изграждане на жилищен комплекс или счупване на площада. Цената на гаража, разбира се, ще бъдат възстановени, но за да се компенсира загубата на установен бизнес и парите, похарчени за подобряване на помещенията, не съществува задължение.

Въпреки това, тези рискове са много малко хора спират: бизнес процъфтява в гаража, защото няма сериозни санкции за него не е предвидено, с изключение на незаконен бизнес, ако сте "забравили" да регистрират PI или юридическо лице.

Как да се коригира в гаража под бизнеса

Какво може да се направи в гаража

Като се има предвид малкия бизнес идеи в гаража, да се придвижат от местоположението му. Стаята в града, в близост до жилищните сгради отваря всякакви гледни точки: от автомивки от търговски центрове. Бокс, който е в дълбините на гараж масива, значително стеснява набора от възможности, че много хора, особено дамите, които се опитват да заобиколят подобни "съмнителни" места. В такива случаи е необходимо да се фокусира върху местния контингент, или да организира нещата така, че потенциалните и съществуващи клиенти не трябва да търсите за вашата фирма в гаража.

Най-простото решение за собствениците на празен ход кутии и навеси - наем автомобилистите или за съхранение. Въпреки това, тази версия на бизнеса може да се нарече участък. Рисковете са минимални, но "ауспуха" - същото. Ако вземем, а след това с добра доходност, и там не може без прикачени файлове.

Първо трябва да се оборудва гаража: изолира, поведение вода и канализация, за да интериор и екстериор. Можете глобалната ремонт ще ви трябва: дървен материал, хоросан, боя, изолация, ВиК, отопление и осветление оборудване, инструменти, материали за довършителни (балатум, теракот, боя и др.)

С съобщения могат да бъдат проблем: не винаги е възможно да се свърже с градските канали, тогава ние трябва да се измъкнем сами по себе си и да направи на местно ниво. Решете проблема с електричество: договориха да увеличат силата разпределена за вас и да зададете на тезгяха. В резултат на това стаята си, трябва да отговарят на стандартите за здраве и пожарна безопасност.

Първоначалната инвестиция ще зависи от целта на вашия гараж. За складова съвсем минимална украса: топло, цвят, попълнете рафтове. Заграждане със статут на магазин, е желателно да се направи привлекателни и външно и вътрешно. Ако сте посетили идеята за организиране на фото студио или репетиция пространство за млади музикални групи, ще трябва да направите шумоизолация, инсталиране на светлината, да се мисли чрез интериора, да купите строителна техника.Не може да се направи, без оборудването, както и създаването на работни срещи, магазини. Единственото нещо, което не се препоръчва да се организира в гараж - производство на храни. Кутиите с коли правят и мини-пекарни, мандрите и пушач, но за да се постигне приемливо здраве и санитарни условия в гаража ще бъде трудно. Rospotrebnadzor е малко вероятно да се одобри и най-вероятно ще покрият "магазин", хвърля огромни глоби.

Бизнес Регистрация в гаража

Бизнес в гаража има често без документи и разрешителни. Не забравяйте, че това е незаконно - този подход вашия бизнес ще продължи до първата полицейската акция или оплаквания от съседи. В началото, докато вашите клиенти са само приятели, познати и съседи, първите няколко месеца можете да направите, без регистрация. След това е необходимо да се свържете с данъчната служба и да се регистрирате като данъкоплатец.

Какво е по-добре да се избере - IP или LLC? За малък бизнес е по-скоро като предприемачи, не работи "опростена данъчна система" или UTII: проста регистрация, минималната докладването, лесно да се направи, без да е счетоводител. Ако въплъщение на идеите ви струва скъпо, а в къщата, няма да се консултира, включва партньори. Но в този случай, по-добре да издава съвместно предприятие като компания - така че ще бъде официално собственици на бизнес, а не на някои устни споразумения.

ООД е за предпочитане, ако вашият бизнес не е само за банкирането на дребно. С клиенти - организации работят по-добре в едно и също състояние.

бизнес възможности в гаража

кола

Най-логично, че могат да бъдат организирани в автомобилната бокс - услуги за околните войски, това е, за автомобилистите. Ако обмисляте бизнес идея в гараж с минимална инвестиция, ще се обърне в гумите или автомивка.

  • машина за монтаж - 35-40 хиляди рубли.
  • Балансиране на машина - 35 хиляди рубли.
  • компресор за помпане.

Мини колата ви трябва само професионално оборудване за перални машини. Освен това можете да предлагаме почистване салон, химическо чистене, полиране тяло. Автомивка - една от най-бързо изплащане бизнеса, но гледам да затворите все още има някои от същите услуги.

производство

Ако искате да се организира производството в гаража, погледнете за леене на пластмаса. Пластмасови продукти винаги са популярни: те са лек, издръжлив, удобен и необходим във всеки дом. Машина за формоване машина за шприцоване струва около 15 хиляди души. Долара. С него можете да произвежда басейни, кофи, чинии, кухненски и домакински прибори, автомобилни части.

Ако сте "приятели" с дърводелски инструменти, да се включат в производството на мебели. В допълнение към ръчни инструменти, купи машина фрезоване, обработващ център. Също така, може да се наложи заваръчни машини за производство на метални конструкции, оборудване за декоративна обработка на стъкло (пясъкоструене, рогозки паста шаблони със снимки).

Друг изгоден вариант на бизнес - ограда производствената верига-връзка. Средната цена на продукта - около 100 рубли на квадратен при търговците на едро, както и оборудването не е скъпо: 40 хиляди рубли .. Машина полуавтоматична "ПРОМСТРОЙ". Автоматично оборудване е по-скъпо - от 80-200000 но изпълнението му е много по-висока ..

Друг прост и рентабилен производство - Гипсови продукти: скулптури, декоративни елементи за частни къщи и ландшафтно проектиране. За закупуване на формуляри и материали от първоначалната си разходи ще възлязат на не повече от 2 хил. Долара.

реколта

Гараж може да бъде превърнато в оранжерия или оранжерия. Ние ще трябва да удари с големи прозорци, инсталиране на бойлери, напоителни системи, допълнително осветление (fitolampy със сини и червени филтри).

При тези обстоятелства, перфектно расте джуджета рози, орхидеи, краставици, зеленчуци, билки. Това е от особено значение опция за зимния сезон, когато цената на продуктите се увеличава многократно.

жилище

Този бизнес - разширено идеята за "прост" под наем. Нейната същност е да се превърне в гаража в хола. Странното е, че тази опция настаняване набира скорост в столицата на гаражни масиви.

Над кутията е построен още един етаж с готови издигнат колиби или изграждане на рамка технология. Най-нататъшната съдба на гаража - да се чувстват удобно общежитие за посетителите от съседните страни, студенти и други жители непретенциозни.

Още "уважаван" версия на бизнеса - дизайнер завършва гаражни "апартаменти" в "лофт" модерен стил и доставката на своя договор за наем с цената на "нормална" апартаменти. Когато несравнима стойност на тези имоти, за да получите добра възвращаемост, особено когато можете да си купите евтино няколко гаражи. Подходящ за помещения, които са в "достойни" места.

Опции за това как можете да използвате гаража в полза на собствения си джоб, много. Не забравяйте обаче, както и при всеки вид бизнес, услуги и производство в гаража изисква подробно проучване и анализ на всички рискове.