Бои за платове, как да се боя плат като у дома си - плат

Чудесен начин за актуализиране на стари, избелели и досадни неща, които е боядисани тъкани, които могат да се извършват от различни методи. Продукти ярки цветове могат да бъдат боядисани в различни цветове. Ярки цветове са боядисани само в по-тъмни тонове. Но те могат да се облекчи, ако използваме специални бои за тъкани и извършва процедурата правилно.Малко история

Роклята ще рисувам
Дори нашите предци мислеха за това как да се боядисват плат с импровизирани средства. Доказателство за това са разкрити фрагменти от тъкан, боядисани с естествени растителни багрила.

Решения, базирани на различни растения, използвани за багрене на тъкани до 19-ти век. След боя плат е мек и незабележим.

Малко по-късно, оцветяване се осъществява с помощта на прости и евтини анилинови бои. Когато фабриката на химически багрила стана възможно за боядисване тъкани във всеки наситен цвят.

Оцветяването вегетативната съставки осигуряват дори и нежни тонове, но е много стабилна и естествено изглеждащи. Те все още се използва за самите цветни материи. Не по-малко популярни и фабрика за бои, която също е възможно да се използва у дома.

Преди да започнете процеса на боядисване плат, е необходимо да предприемат необходимите мерки. Ако това не бъде направено, резултатът може да бъде катастрофален: боя или осветлите нещо няма да бъде възможно.

Подготовка за боядисване


Малко хора знаят как се рисува правото на плат. Преди този процес, е необходимо да се определи вида на материала.
В зависимост от вида на тъкан избрани оцветители и метод.

Багрила за тъкани може да бъде под формата на прах, паста или кристали. Ако сте ги купили предварително, преди да отворите магазин на тъмно място.

Ако материалът се състои от различни влакна, боядисване се извършва универсална багрило. Те също могат да бъдат боядисани вълна плат с хартия или коприна облицовка.

Роклята ще рисувам

Процедурата за получаване на тъкани за боядисване се състои от следните етапи:

 • Дрехи, предназначени живопис, се претегля. Необходимо е да се определи сумата на оцветителя.
 • Боята се разрежда непременно мека вода. Използването на стопилка или дъждовна вода. Ако това не е в обикновена вода прибавя към сода да смекчи размер на 1 гл. L. 10 литра течност.
 • За да се боядисват тъкани у дома, ще се изисква такова оборудване: метален просторен капацитет, голяма дървена бухалка, дъска с размер, равен на диаметъра на дъното на резервоара (трябва да не се изгори кърпа на дъното), готварска печка или фурна.
 • Оцветяването мръсни неща, е неприемливо. Затова те трябва да се измият, да донесе на повърхността всички замърсявания и петна.
 • Ако искате да се облекчи вашата работа, а след това не трябва да се бледи зони. Оцветяване в ярки цветове ще бъдат ефективни само за еднакъв цвят на продукта.
 • Всички декоративните елементи преди оцветяване с тъкан се отстранява.
 • Ако продуктът е в последствие pereshito, преди боядисване, че е необходимо да се откъснете по шевовете.

Боята се разрежда така. малки емайлиран капацитет изсипва съдържанието на опаковката с багрило на тъканта, се прибавя гореща вода и се смесват до получаване на пастообразна консистенция. След това, съдовете трябва да добавите гореща вода. Когато всички боята се разтвори, разтворът трябва да се прецежда през чиста кърпа. След това се излива в метален съд и се прибавя гореща вода към течността напълно покрива елемента.

оцветяване процедура


Оцветяване материали от синтетични и естествени влакна има някои разлики от същите синтетични процедури относно платна. За цвят кадифе, муселин, коприна, плюш, вискоза, деним, лен и памучна тъкан и други тъкани с такъв състав се използва директно багрило за плат.Оцветяването вълна тъкан включва използването на багрило киселина.

Роклята ще рисувам

За правилното боя или облекчаване на продукта, следните основни препоръки. Както вече бе отбелязано, в много отношения зависи от вида на оцветяване материал. Нека разгледаме този процес по-подробно:

 1. Вълна. Багрила отгледани вълнени тъкани в гореща вода. За да се приготвят разтвори, добавете малко сол и се изсипва оцет. Напоени плат се потапя в разтвора и се довежда до кипене, след това се измива с топла вода, докато докато стане прозрачна.
 2. Памук, лен и вискоза. За цвят в друг цвят, или облекчи коприна, както и ленти от памук или лен материал (кадифе, кадифе, деним плат, и др.) Оцветители тъкани се смесва с натриев карбонат и след това се разрежда с гореща вода. 1/2 от получения разтвор се излива в съд, депозиран има от кадифе, деним, кадифе или коприна и съставът се нагрява до кипене да къкри.
  Веднага след като течността заври, можете да добавите малко сол. След 15 минути, велурени, вискоза, кадифе, муселин или друга естествена или изкуствена тъкан се отстранява от контейнера, за да добави към останалия разтвор с багрилото. След разбъркване на получения състав на нещата отново се поставя в контейнер и се вари в продължение на 15-30 минути.
 3. За качествено боя коприна във вода за изплакване е необходимо да се добавят оцет. Ако коприна, кадифе, плюш, воал, лен или друг материал, съдържащ целулоза, оцветени неравномерно, те трябва да бъдат поставени в разтвор гореща вода с конвенционален прах пране. В резултат на това боята пада на материално ниво.
 4. Оцветяването скъпи синтетични материали в дома, за да се избегне увреждане им е по-добре да не се харчат. За да рисувам обичайната мрежа от синтетични влакна нужда дисперсионни бои, но позволи използването на "Директно" бои, ако имате нужда от тиха тон.

Стари нещо има всички шансовете за получаване на втори живот в "нов цвят" се дължи на възможността за оцветяване материал. Основното нещо - да не развалят продукта. За да избегнете това, опитайте се да отрежете бои правилно и следвайте инструкциите.

(Съвети: 4.50 от 5 Оценете тази статия 8 път (и))

Добре дошли Аида! това е лошо - увери, че светлата лятна пола ли сте? Ако да, полата се вари в разтвор на натриев бикарбонат (5 супени лъжици на 5 литра вода) и проверка на цвета на всеки 5 минути, или се приготвя разтвор на водороден пероксид (чаена лъжичка до 2 литра вода) и долна пола на минимум 15 минути. След това изплакнете го добре и го изсъхне на слънце. Въпреки това, да бъдат подготвени за факта, че осветлението може да се окаже, неравномерно, особено в ставите и внимателно правим всички подготвителни операции, както е написано в статията,

.......... облекчи или изкуствена коприна, както и платна от памук или лен материал (кадифе, кадифе, деним плат, и др.) Оцветители тъкани се смесват с калцинирана сода ..................
Кажи ми, ако знаете в какво съотношение трябва да се приема и необходимостта да се рисува директно върху светлия да си купя?

Здравейте Наталия! Нека да видим - започваш да се облекчи или боя? Ако искате да се облекчи тъканта или крайния нещо, което трябва да не е толкова много боя решение пречистващ. Ако го сложите в разтвора тъмен плат светлина боя, видимия ефект не успеете, осветление бяла акрилна боя тъмен фон се използва само за меки играчки и домашни занаяти. Ако искате да се превърне в кърпа на тон или два по-леки, използвайте доказани домашни средства -prokipyatit в разтвор на калцинирана сода (5 супени лъжици на 5 литра вода), проверете цвета на всеки 5 минути или в разтвор на водороден прекис (една чаена лъжичка на 2 литра вода) в продължение на поне 15 минути. За тесни дънки може да се използва, за да ври в разтвор на белина, но на още по оттенък в този случай е по-добре да не се брои.

Добър ден! Избор на багрила и методи за оцветяване зависи от състава на тъкани - естествени влакна в дома са боядисани перфектно, коприна, или смесени тъкани е блед от оттенък, синтетика не могат да дома боядисване. Поради това, че е желателно да се направи тест върху плата рисувам моя платно, ако имате такъв. Най-гъвкавият е анилинови бои, те са евтин и лесен за използване. Задължително правило - опитайте да отрежете по-тъмен оттенък от оригиналната тъкан. Това, което трябва да бъде чист, с развъждане петна. Селекция и петно ​​трябва да бъде стриктно съответствие с инструкциите, работи само с ръкавици. Крайният цвят се появява само след пълно изсъхване. Цветна пола е по-добре защитен от слънцето, особено по време на сушенето, и първите два или три пъти се промиват поотделно, като се използват прахове за цветнокожи и оцет на изплакване.

Здравейте, възможно ли е да се боядиса в синьо костюм обратно в синьо? Работата е там. че когато измиване костюм отиде до места като него има хлор: ((

Здравейте, моля подкани. Имам тъмносин памучен изкоп след измиване на 30 градуса (въпреки че това е разрешено в съответствие с етикета) е малко по-бледи и се превръща в светлина ивица в местата, където плат гънките на снасят. Може би това се дължи на въртене? Аз го изплаква с двойно изплакване, но малък брой завои бе невъзможно да се достави.

Сега искам да го боя в тъмно синьо с бели ивици останали. Как най-добре да го боя? естествени багрила или химикал, който е добре блокирани vytsvedshie място и дъждът не е замърсен с дрехата?

Добре дошли Анастасия!
Избелване ленти се случи, най-вероятно, не поради въртенето, а защото на прах за пране. Очевидно е, че е имало някои избелване съставка. Материята е много по-добре, за да обрисува тон по-тъмен, отколкото е било преди миене. Аз не съм сигурен, че ще бъде в състояние да изберете най-издръжлив естествения цвят на тъмно син цвят, така че е най-добре да се вземат анилин.