Aureus при деца - причини, признаци, симптоми и лечение на Staphylococcus при децата

Aureus най-често засяга малки деца с отслабена имунна система или други опортюнистични инфекции. ауреус често салмонела и E.coli, са открити при деца с дисбактериоза. По този начин, това е нарушение на местен имунитет са основната причина за инфекции стафилокок.

Прави впечатление, че стафилококи са изключително устойчиви на много антибиотици, така че винаги има риск, че детето е болно гнойно-септична заболяване.

Как може едно дете може да се зарази с стафилокок? Носители на тази опасна бактерия и двете са болни и здрави хора, защото има различни форми на носители на инфекции (временни и постоянни). Заболяването може да се появи и в белите дробове и тежки форми. Стафилококус ауреус причинява сепсис, менингит. пневмония, абсцеси и гноен възпаление на кожата и други тъкани. В обобщение на възпаление при новородени, често развиват сепсис.

Идеята, че микроорганизмът се отразява само на червата наред. Обекти лезии на стафилококова инфекция е изключително колебанията: горните и долните дихателни пътища, лигавицата на устата, носа, червата, кожата и костите и хрущяла тъкан и т.н.

Дете се отрази Staphylococcus организъм три групи:

Staphylococcus Epidermidis. Сред видовете от стафилококи има средно епидермален инфекциозен потенциал. Намерено върху кожата и лигавиците, но при нормална работа имунитета на носител не се прояви. Симптомите на бактериални лезии се появяват само ако имунната система е отслабена медии: след като получи хирургия, вирусно заболяване, и т.н. Новородените, особено недоносени бебета, изложени на инфекция в частност.

Сапрофитни стафилококи. Най-малко опасни за здравето. Почти не се среща при деца, тъй като основната "мишена" - органи на отделителната система.

Стафилококус ауреус. Най-опасната и силно вирулентен микроорганизма. При нормални здрави деца стафилококус ауреус пребивава в латентно състояние. От всички видове микроорганизми най-агресивни.

Признаците и симптомите на стафилокок при децата

В повечето случаи (48% до 78%) е стафилококови бактерии могат да станат причина за възпалителни заболявания на дихателните пътища, често срещащи се при деца.

Стафилококова пневмония може да се случи след инфекция на детето в болница или родилно отделение. Заболяването често се развива със скоростта на светлината, с разрушаване на белодробната тъкан и други усложнения. Токсини, произвеждани от стафилококи, предизвика тежка интоксикация, които, в комбинация с пневмония е нарушение на дихателната система и кръвообращението. Болното дете е неспокоен и хвърли в леглото, може да стене и плаче. Най-характерните симптоми са висока температура, изпотяване. суха кашлица и лицева подпухналостта.

Стафилококов ентероколит е изключително тежка чревна болест. В 13% от случаите завършва със смърт. Заболяванията склонни към преждевременни и слаби деца. Провокира него също прехвърля рано остри респираторни заболявания, получаване антибиотици, изкуствено хранене и нарушения биоценоза черво.

Естеството на проявите зависи, първо ocheredtipa микроорганизъм:

Сапрофитни стафилококи. За сапрофитни стафилококи характеристика лезия на пикочно-половата система.

Симптомите включват следното:

Болки в корема (при жените);

Евентуалното развитие на вагинит (жени);

Изгарянето и спазми при уриниране;

Болки в бъбреците.

Най-честите симптоми на интоксикация (рядко).

Staphylococcus Epidermidis се усеща една основна функция: болки в органите, както и в по-късните етапи - функционални разстройства на тяхната работа.

Стафилококус ауреус се характеризира с развитието на некротични огнища в лезията. Често тя се превръща в причина за образуване на циреи. катарален ангина и сътр.

Общи и локални симптоми на стафилокок при децата

Систематизиране на симптомите, може да се обобщи цялата проява в две големи групи: общи и местни.

Обриви по кожата и лигавиците. Кипва ( "язви"), антракс и др. Децата особено често са локализирани върху лигавицата на носа и гърлото. За тежък процес, казва развитието на петна, голяма кипва.

освобождаване гноен в биологични течности. Слуз от носа, храчки с гной примеси се каже за поражението на лигавицата на горния или долния респираторен тракт.

Симптомите на отравяне. Главоболие. повишаване на температурата до 37.6-38.1 градуса по Целзий. хиперемия или, обратно, бледа кожа, гадене и повръщане (при деца явление е особено често).

Нарушения на стомашно-чревния тракт. Диария. подуване на корема. прекомерното производство на газове в червата, и т.н.

В алергични мислещи деца са възможни имунен отговор към токсини и ензими, които са Staphylococcus акценти през целия си живот.

рискови фактори

Интензитетът и естеството на прояви зависи от много фактори:

Възраст. Симптоматика зависи от възрастта на детето. Бебета, страдащи от инфекция стафилокок по-често, и симптомите са много по-трудни.

местообитанията и проникването на околната среда на микроорганизма. Начин на експонацията причинява обект за унищожаване. Ако ауреус прониква в тялото на частиците прах - явни лезии на горния или долния респираторен тракт. Ако храната - гърлото или червата на жертвата.

Държавен здравен дете подкрепа. Между тежестта на заболяването, яркостта на дисплея и отслабване на имунната система, има пряка връзка. Той е обозначен очевиден начин: колкото по-имунната система е отслабена, толкова по-ярко дисплея, и толкова по-трудно е за инфекция стафилокок.

Видът на микроорганизъм. Най-трудните лезии поток Staphylococcus ауреус.

Вид на микроорганизъм (най-агресивния и опасен стафилококус ауреус, това е 90% от причините за инфекциозни заболявания при деца).

Причини ауреус при деца

Има няколко причини за развитието на стафилококови инфекции при деца:

Преждевременно раждане. Много често страдат недоносени бебета. Причината се крие в недостатъчното развитие на имунитета на детето в утробата. Не по-малко податливи на стафилококова инфекция на деца, родени чрез цезарово сечение. Имунните проблеми и инфекции могат да дадат усетено и в по-късен момент от раждането;

Нарушаването на правилата на грижи за новородените си деца;

Неспазването на правилата за хигиена. Стафилококова инфекция е един вид болест на мръсните ръце. От микроорганизмът е изключително устойчив на всички неблагоприятни последици, той е широко разпространен и може да се намери, без да напускат дома си. Неспазването на елементарните правила за хигиена (включително използването на мръсни плодове и зеленчуци и т.н.), води до бързо инфекция. Проблемът се отнася по-големи деца (1 година и повече години), както и родители на новородени.

Патологични процеси по време на бременността и кърменето. Майката може да бъде заразен с стафилококи, а не дали това е подозирате. Патогенът може да влезе в млякото и по други причини. По този начин, инфекция може да се случи дори и в периода на бременността.

поднормено тегло. Липса на телесното тегло води до отслабване на имунната система.

<

?PHP включва ($ _SERVER [ "DOCUMENT_ROOT"] "/ vstavki / blokvtext2.html".); ?> Намерени грешка в текста? тя и няколко други думи Изберете, натиснете Ctrl + Enter

Aureus в едно дете в гърлото, в червата, носа

Гърло, червата и носа - "любимата" на стафилококови обекти за унищожаване. Причината за това - по пътя на проникване. Най-често патогенни флора влиза в тялото чрез механични средства (деца не обръщаме внимание на хигиенните правила), или с храна.

Тези лезии имат свои специфични форми на прояви на различни диагностицирани и лекувани:

Aureus на лигавицата на гърлото се проявява с остра катарална болки в гърлото, възпаление на сливиците и стоматит.

За форма характеризира със специфични симптоми:

Подуване и зачервяване на сливиците;

Гнойни лезии върху мукозни повърхности, както и устната лигавица (стоматит);

Най-честите симптоми на интоксикация.

Стафилококус ауреус на чревната лигавица провокира типични симптоми на остър колит (които могат да бъдат поразени от как дебели и тънки черва, т.е., заболяването ще бъде под формата на ентероколит).

Симптомите включват следното:

Коремна болка (скитащи Първостепенната);

Дискомфорт в епигастриума (тежест, подуване на корема, чувство за пълнота);

Примеси на гной, кръв, зелени слуз в изпражненията;

Диария или запек. тенезъм (фалшиво болезнено желание да изпразнят червата).

Стафилококус ауреус на носната лигавица провокира синузит.

назален на затруднено дишане (поради подуване);

Симптомите на отравяне.

Диагноза ауреус при деца

Диагностика на стафилококова лезия е доста сложна и изисква голямо ниво на професионализъм на медицинския специалист. Диагностични дейности варират в зависимост от засегнатия орган.

Като цяло проучването, включват:

Историята на заболяването включва устно за задаване на въпроси родителите на детето за вътрешен прием. Ако детето е достатъчно възрастен, и казва, че аз - също го разпитат. Имайте предвид оплакванията предходната обстоятелства и т.н.

са взети Тампоните на носа и гърлото да се определи специфична щам на бактерии, като тези култури микрофлора в хранителна среда, се провежда цели. Чрез тези две диагностични техники, получени култура инфекциозен агент и определя чувствителността на бактериите към антибиотици.

Пълен кръвен анализ е почти винаги се получи картина на възпаление на различна интензивност: левкоцитоза, висока скорост на утаяване, повишено количество на червените кръвни клетки, хемоглобинът се увеличи прекомерно, и т.н.

Специфични патогени могат да бъдат открити в урината или фекалиите.

Ако патологичния процес отива твърде далеч, колит. причинена от Staphylococcus може да отиде в язвен тип, а след това да се направи оценка на състоянието на ендоскопската на дебелото черво.

Aureus, удари лигавицата на гърлото, може да "падне" и да прегърнат ларинкса. В такъв случай, ларингоскопия.

лечение ауреус при деца

Лечение на инфекция стафилокок - не е лесна задача. Когато става въпрос за лечение на инфекциозни заболявания при деца - роля, по очевидни причини, не е сложно, дори повече. Успехът на лечението на стафилококови инфекции при деца зависи от навременно откриване на болестта и качеството на комплекс терапия, включваща използването на специални лекарства antistaphylococcal действие.

Терапия е сложен и включва редица терапевтични интервенции:

Локално лечение. Състои се в прилагане на лекарствени средства за кожата и лигавиците засегнати Aureus (гнойни лезии, циреи и т.н.). Прилагане: блестящ зелен, водороден прекис разтвор на 70% алкохол, мехлем Wisniewski.

Като антибиотици. Антибиотична терапия на инфекциозни болести (по-специално стафилококова) трябва да бъде предпазлив. Стафилококус ауреус има забележителен адаптивност. Неграмотни антибактериално лечение ще доведе до образуването на бактерии, който има огромен устойчивост и вирулентност. Препоръчително е да се вземат само тези средства, което е чувствителен Staphylococcus (трябва да се основава на бактериологични изследвания).

Смазване, изплакване. За борба с бактериите в лигавицата на носа и гърлото, използвани смазващи и изплакване. В повечето случаи, използването на сребърен разтвор iodinol, водороден пероксид, и специални препарати (Miramistin и др.).

Получаване на витамин-минерални комплекси. Той се използва за попълване на липсващите вещества.

Имуномодулатори. Използва се за възстановяване на имунната функция.

Кръвопреливане. Значителни щети ауреус може да доведе до сериозни усложнения, като например отравяне на кръвта. В този случай, без кръв или плазма, не може да направи.

Хирургия. В тежка хронична ангина показано тонзилектомия, също се прибягва до операция, когато има множество кожни лезии с изобилие ексудация и възпаление.

За лечението на Staphylococcus деца винаги използвайте витамин С, който стимулира имунната система и подкрепя отслабено тяло бебето. Когато външни лезии гнойни препоръчва честото къпане и компреси. кожата на бебето трябва да е чиста и суха. Контрол също трябва да бъде чист, ноктите и дрехи на болното дете. Трябва винаги да се справят с язви, извадете струпеи и гной. Обработка и дезинфекция също са обект на битови предмети, съдове, дрехи, които използват болно дете.

За профилактика на стафилококова инфекция е необходимо да се спазват санитарните норми и осъществява контрол епидемия. Бременни жени, майки и бебета винаги трябва да бъдат проверени. При откриване на гнойни възпалителни заболявания те се хоспитализират и се обработва в отделения с инфекциозен режим.

По този начин, стафилококова инфекция е много опасно за деца (бебета и за по-големи деца). Особено опасни и коварната Staphylococcus Aureus, има висока способност на вирулентността и токсичен. Симптоматика - много специфичен и явно в всяко дете поотделно. Като цяло - има снимка на възпаление гноен и лезии на кожата и лигавиците на тялото (нос, гърло, черва).