Защо пращене ставите и какво да направя, здравословен начин на живот, здраве, аргументи и факти

В други случаи, схрусква движението, причинено от много различни, много по-малко драматични причини.

Когато шумът?

При преместване на ставата се разтяга, увеличава ставната капсула обем, налягането в него капки и газови мехурчета се образуват в синовиалната течност. Те се пръсне. Следователно кликнете.Появата на звук е най-често причинена от увеличаване на количеството на протеин в синовиалната течност, който е маркиран с излишък на протеини храни в диетата или различни видове възпаление.

Понякога криза - в знак на съвместното дефицит на течности, което действа като лубрикант. В този случай, звукът се генерира чрез триене голи свързващи повърхности един срещу друг. Липса на ставната течност - е знак за възрастовите промени (възраст тъкани и ставите губят способността си да задържа влага), или физическо натоварване (тя се консумира активно в постоянно движение).Понякога, напротив, хрущене в ставите показва бездействие. Продължителното обездвижване води до влошаване на притока на кръв, има стагнация и концентрация на протеин се увеличава рязко. Освен това, движението на мехурчета застояла течност се образува не по-малка, отколкото в отвора на бутилката шампанско и шум се чува в същото освобождаване.

норма живот

Шум - често срещано явление за тийнейджъри, чиито основни характеристики: Внезапна развитие и дисбаланси (както анатомични и биохимични). Crunch често съпътства и млади жени с прекалено гъвкави стави. В организма, тези дами, произведени специално - sverhrastyazhimy - колаген. Понякога той отива с възрастта, но ако поради генетика, тя остава за цял живот. Като правило, тези момичета - началото на разширени вени и тънка кожа опустошената разширени вени (розацея), често се появяват навяхвания.

Предотвратяване на шумовото съпровод

Вижте също: