Защо потръпваше око какво да правя с нервни тикове (процедури)

Eye тик (хиперкинезия), което често се случва, когато стресът е симптом, а не конкретна болест, тъй като много погрешно мислят. По този начин тялото осигурява сигнали за посочване на нарушаване на функционирането на централната нервна система (ЦНС). Тези неволни движения на мускулите да причинят дискомфорт и тревожно, така че е важно да се установи причините, поради които потрепване на очите.Причините за нервен тик


Емоционалното вълнение, конфликти, напрежение в семейството - често, но не е единственият фактор, който придружава появата на нервен тик.

Сред причините за възможно обостряне на симптомите, да кажем:

 • бери-бери. - а именно, липсата на глицин, магнезий и калций, който не може да предизвика само очни тикове, но също така внезапно дръпване на тялото, конвулсии и други мускулни спазми;
 • имуносупресия поради предварително прехвърлени инфекциозни заболявания, като например SARS и Orz;
 • умората на очите, поради липса на сън, четене литература при слабо осветление или много часове на използване на компютър и други цифрови устройства;
 • CNS (по-често при деца с хиперактивност с дефицит на вниманието разстройство);
 • блефарит, конюнктивит и други заболявания на местен вид, в резултат на което един човек е принуден да мига често;
 • вродени дефекти или други механични наранявания, претърпени контузии на главата, триене на окото;
 • продължителен контакт с веществата и обекти дразни очите (лещи, лекарства);
 • проява на нежелана реакция към лекарства, които влияят върху мозъчната функция.

Честотата на атаки върху изолиран giperkinez два вида:
 • първичен (рядка проява на принудително друсане око за кратък период от време);
 • вторична (редовно повтарящи тик око за дълго време, не може да спре часовника).

От това, което дърпа окото

потрепвания на очите: какво да правя и към кого да се обадя


При 9 от 10 случаи на тик не е системно, и е резултат на преумора или емоционален срив. Ако имате някакви признаци на потрепвания на очите, трябва да направите следното:

 • непрекъснато мига в продължение на 2 минути, които ще се отпуснат мускулите и да се отърве от кърлежа;
 • през следващите 15 минути, за да прекарат с очите си затворени, след пускането им чай компрес;
 • при липса на обратни смисъл скорост на инфузия напитка от лайка, жълт кантарион, motherwort или валериан;
 • преразгледа вашата диета и да насрочи натовареността - тялото се нуждае от почивка и разнообразна диета, която включва храни, богати на калций и магнезий;
 • трябва да се ограничи използването на алкохол-съдържащи продукти, напитки, кафе и силен чай.

Важно. Редовни очни гимнастика не отнеме много лично време, но това е една отлична превантивна мярка, предотвратяване появата на хиперкинеза.


С появата на системна тиково да се свържете с медицинско заведение и да си уговорите среща с невролог, който ще ви помогне да се установи точната причина за проблема.

Защо потрепва горния клепач на очите
Често прекалено натоварване на мозъчната дейност, потиснато настроение, редовен напрежението и стреса провокира внезапното друсането на горния клепач. Причините могат да бъдат много - това е промяна на условията на труд и висшия ръководен състав, личен провал и други явления, които оказват влияние върху емоционалното благосъстояние. Високо натоварване, хронична липса на сън го прави психически нестабилен и слаб - и това е първото нещо, което трябва да се коригира в живота, когато признаците на око тик.

От това, което дърпа окото

Защо потрепва долния клепач на очите


Спонтанно потрепване на долния клепач може да бъде свързана с нервно изтощение и банални умората на очите. Натоварваща доза от кафе сутрин може да повлияе и на краткосрочна появата на симптоми. Подобни ефекти са алкохол, излишък в организма, което може да доведе до повреда на нервната система, по-специално провокира хиперкинеза.

Какво очни потрепвания: народни предзнаменования


Всеки човек решава за себе си как да се отнасяме знаците и суеверия, свързани с нервната тик. Но още от древни времена в Русия се е смятало, че дясното око потрепва за печалба, за да се подобри финансовото управление и добра новина; млади момичета обеща бърза среща с обожател. Ляв до сълзи, загуби и неприятности, толкова нетърпелив да се лекува това заболяване възможно най-бързо.

Това е интересно. представители на други националности по различен начин интерпретират това явление, като прогнозира събития върху него, и до ден днешен. Така например, в Китай дясното око кърлежи означава трудности в живота, както и левия потрепване или сърбеж до просперитет.

Лечение на нервната тик очите: Комбинирана терапия


Тик-първият знак за нотифициране на неизправности в човешкото тяло. Какво трябва да направите, ако под око потрепва? Започнете за лечение на собственото си здраве с удвоена внимание и следвайте тези съвети:

 • Трябва редовно да извършват сложна от проста манипулация, облекчаване на мускулите в областта на очите. За да вдишвам силното им zazhmurivayut, следван издишайте, отваря очи. Ангажирайте се с 5-7 повторения по време, по време на атаката.
 • Курсът на седативен събиране на трева може да бъде заменен с медикаменти под формата на капки или таблетки, което действие се отнася за елиминиране на неврози (afobazol, Percy novopassit).
 • Регулирайте нощ график - да издържат на осем часа сън преди събуждане.
 • През деня ще бъде от полза на 15-минутни почивки между работа, която може да се редуват с упражнения за зареждане и гимнастика на очите.
 • Ако имате спазми помага честото мигане, почивка и липса на цифрови "дразнители" пред очите, а именно - телевизор, лаптоп и т.н.
 • Когато има данни за първичен хиперкинетично необходимо да се сведе до минимум контакта с хора, има отрицателно въздействие върху емоционалното състояние.
 • Важно е да се анализира текущото веригата за доставки и контролира качеството на консумираната храна. Диетата трябва да присъства риба, боб, грах, банани, ръжен хляб, като източници на магнезий, липсата на което се отразява на работата на централната нервна система.
 • Напълнете недостиг на магнезий в организма, може да използвате подходящите витамини, които могат да бъдат закупени на всяка аптека без лекарско предписание.
 • Употребата на тютюн, енергетиката и алкохолни напитки трябва да бъдат напълно изключени за целия период на лечение.
 • Ако тикове, причинени от прекомерно изсушаване на очите. Вие трябва да използвате капки за очи "изкуствени сълзи" за ежедневното обработване лигавица в съответствие с инструкциите.

От това, което дърпа окото


 • Вместо билкови компреси се прилагат към засегнатата тампон, напоен с очите стайна температура новокаин.

 • Основно giperkinez доста лесно да се лекува в домашни условия, без да се прибягва до медицинско заведение. Но за да диагностицира точно разстройство, поради което има този симптом може само тесните специалисти след внимателен преглед на пациента. Тя не винаги е причината се крие на повърхността, и себе си може само да влоши сегашното състояние на нещата и да има отрицателно въздействие върху здравето като цяло.


  В епизода на "Live здрави" с Елена Malysheva можете да научите за други методи на лечение на нервната тик, ролята в развитието на този вид генетично заболяване и психогенни фактори.


  За да се премахне този дефект на външен вид, е важно да се определи "стимул", поради което тялото дава отговор под формата на око потрепвания. Започнете своя път към възстановяване на лечение в болница, където той ще вдигне схема ефективно лечение за вашия конкретен случай, като нервен тик е не само знак за изтощение и умора. В някои случаи, символизира присъствието на множествена склероза или удар.