Защо не на цифрова телевизия база отговори на всички въпроси

Фактът, че цифрова телевизия осигурява по-добро качество на изображението на екрана от аналогов сигнал, може да направи за много от нашите сънародници.


Защо не покажат цифрова телевизия

За да направите дома си възможност да получат цифрови канала, трябва да:

- обичайната UHF антената;

- рецепция конзола DVB T2, или приемник;

- Телевизионна кула, предава сигнал в DVB T2 формат в обсега на антената.

Така че, вие имате всичко инсталирано, свързан (с изключение на кулата, разбира се), а дори е работил за известно време, но изведнъж сигналът е загубен. Какво може да е причината и как да го оправя сами по себе си?

Няма сигнал teletower

Понякога няма сигнал се дължи на една много проста причина - в момента не предава телевизионна кула. Например, да извършва превантивна работа, или повреда на оборудването принуден да спре излъчването и да се пребори с ремонт.

Цифрова телевизия е все още сравнително нова област, така че процесът на предаване не винаги се установява в своята идеална форма, има проблеми и дефекти в оборудването.

Лошите условия за прием

В този случай, ако приемането на сигнала се извършва на слаба антена без усилвател или усилвател на ниска мощност, или в пространството между антената и телевизионната кула са високи сгради или други структури pomehosozdayuschie сигнал може периодично да бъдат загубени поради влошаване на атмосферните условия.

Защо не покажат цифрова телевизия

С други думи, по време на дъжд, мъгла или сняг има силни смущения на сигнала. За да помогне в този случай може да се купи по-мощна антена или налагане на съществуващата антена за максимизиране по-голяма височина, за да се осигури съответствие на виждане кули.Това е лесно да се направи, ако оправя антената на покрива на многоетажен сграда, в която живеете. Ако това не е възможно - тогава ще трябва да си купя антена с мощен усилвател.

недостатъчност приемник

Евтини префикс китайското производство от време на време да представи такива изненади - спонтанно отдели от сигнала на приемане. В този случай, тя се появява на екрана: "Няма сигнал".

Най-прости действия - изключване, и след няколко секунди, за включване на цифрови декодери - често се връща на конзолата към работещ състояние.

Лош "фърмуер" приемник

Този дефект е най-типичен, отново, за китайски инженерство ниска цена. Единственият изход - мигаща конзоли процесор.

Защо не покажат цифрова телевизия

Изтеглете необходимата версия на фърмуера е достъпна от интернет страницата на производителя на приемника, но у дома и да я направи не е толкова лесно, без определени умения. Най-вероятно, тя ще трябва да се прилага по отношение на семинара.

Спонтанно нулиране

оборудване понякога представя и изненади, като например провала на настройки на канали. За да възстановите настройките, само трябва да започне автоматично търсене, както и всички налични канали ще бъдат възстановени след няколко минути.

Проблемите възникват в случаите, когато за автоматично търсене не може да намери един канал. В този случай, повторите търсенето с ръка и се уверете, че няма дори слаби сигнали, които автоматично търсене обикновено се игнорират.

За да проверите нивото на сигнала трябва да намерите бутона на «информация» и го натиснете три пъти подред - на екрана трябва да се покаже информация за силата на сигнала, като процент от необходимото. Ако сигналът е много слаб наистина, трябва да си купите антена усилвател или стои по-висок.

Аномалия конзоли

Най-простият и най-очевидна случая - конзолата не работи по някаква причина. Тя може да бъде токов удар във захранването, падане на мълния в процес на изграждане на покривна антена и т.н.

Защо не покажат цифрова телевизия

Такава декодер. най-вероятно, той да не показва никакви съобщения на екрана, дори и липсата на сигнал. Може би дори не се включи. В този случай, той ще се хареса само на сервиза или покупка на нов приемник.