Защо мечтите

Какво определя мечтите
Какво е мечта?

Когато човек спи, мозъкът му прави различни неща. Повечето от времето, когато мозъкът е в състояние на спокойствие, релаксация, заедно с целия организъм и производство само една малка част от тези електрически сигнали. Но след приблизително на всеки два часа в човешкото тяло отива REM сън. По това време ние мечтаем и дейността на електрически сигнали, генерирани от мозъка, същата, както в будно състояние.Мозъкът е активна, очите се движат бързо в този момент, но мускулите на тялото са в отпуснато състояние, работата на много вътрешни органи се забавя. Неподвижност на тялото по време на сън, в допълнение към това, което е необходимо за останалите, е защитна реакция на организма на човека не е допуснал в безсъзнание действия в отговор на това, което се случва в сънищата си.

Опитите с коткиВ САЩ провеждат експерименти с котки. Животните се извършват операции, в резултат на което техните мускули могат да бъдат мобилни, докато сънува. Това доведе до факта, че някои котки започнаха да тичат в съня си, а дори и атакуваха въображаеми мишки. Въз основа на това, учените са заключили, че "лудите" (хора, които се разхождат или да извършват каквито и да било действия по време на сън) имат някои заболявания на нервната система, поради което няма да уволня защитна реакция, блокиране на мускулите да се движи.

Защо има мечти?

Човек спи около осем часа, като през това време мечтаят 4-5. Всеки сън продължава от 5 до 30 минути. Така че през нощта хората виждат сънища от час, за да два часа и половина. Учените знаят, че хората, чиито сън се прекъсва, стават раздразнителни, тромав, бавен усвояване. Мечтите са необходими, за да се запази мозъка в сила, така че да може да изпълнява пълноценно своите сложни функции, като например функционирането на паметта и способността за концентрация.

Много психолози вярват, че мечтите мечтаят, защото човек, като спят по-лесно да се справят с техните комплекси, страх, тревожност. Dreams помогнат уморени деня на нервната система без изобилие от впечатления и емоции. В сънищата, хората видят познати и непознати хора, наскоро събитията. Въпреки, че мечтите са толкова нереалистични, че познатите събития и неща, които са много трудни за откриване.