Заболявания на ушите при кучетата - симптоми, лечение, лекарства, причините за най-добрите ни приятели

Заболявания на ухото на куче

обща информация

Сред заболяванията на ушите при кучета секретират възпаление на ухото (външни и вътрешни ушни инфекции - може да бъде причинено от ухото акари, удари в чужди тела ухо, гъбични, бактериални инфекции), otodekoz (демодикози, ухото сърбеж, ухото увреждане акари ухото), травматични наранявания на ухото (хематом (синини) на ухото), алергични заболявания на ухото (екзема. дерматит).  • подуване и / или зачервяване на ухото,
  • raschesy освобождаване ухо от слухов канал, който може да бъде или с остра миризма и обикновено без него,
  • клатеше глава (често куче разтърсва ухото на пациента, драска лапа докато жални хленчове).

Препоръчва се за всички видове отит (възпаление на ухото), за да започне лечение с почистване ухо, което се извършва с тампон, напоен с водороден пероксид, 3% разтвор на борна киселина или 1% разтвор на хлорхексидин. Ако се образуват възли или суха кора, след което те се отстраняват с памучен тампон, потопен в детството или праскова масло, масло chlorophyllipt разтвор. Освен това лечението се определя в зависимост от диагнозата. По този начин, бактериални отит капки за уши, лекувани с антибиотици (понякога показани антибиотици орално или чрез инжектиране), паразитни заболявания - антипаразитни агенти, патология ушите алергичен характер - местни противосърбежни лекарства и антихистамини. Понякога е необходимо за хирургично лечение, например чрез намаляване на проход (хроничен отит). В случай показано отстраняване на хематом на натрупаните инжекционна игла кръв натъртване, с профилактично приложение на противовъзпалителни и антибактериални лекарства в кухината на хематом. Голям хематом работи.предотвратяване

  1. Да се ​​избягва контакт с вода в ушния канал;
  2. Избягвайте хипотермия;
  3. Избягвайте куче контакт с други животни, които имат симптоми на възпаление на ухото;
  4. За да се следи чистотата на ушната мида.

Необходимо е да се грижите правилно за наушници на вашия домашен любимец. За да направите това, всеки ден разглеждане на ушите, като се обръща специално внимание на евентуалното наличие на следи от ухапвания паразитни насекоми. Веднъж седмично, почистване на ушите. За тази цел се използва памучен тампон, който е навлажнен с растително или минерално масло. При почистване на ушите не може да натиснете тампон памук в ушния канал! В дълги коси куче породи желателно да клип от ушите вълна, тъй като излишък насърчава натрупването на ушна кал, мръсотия, нарушаване на циркулацията на въздуха и създава оптимални условия за възпроизвеждане в ушната мида и патогени на ушния канал паразити.

съвети за собствениците

Ако имате симптоми, които показват възможно заболяване на ушите, кучето трябва да се види от ветеринарен лекар веднага. Преди лечение на терени лекар е на ушния канал и притежава своя анализ, за ​​да се идентифицират причинител. И едва след това назначен на необходимото лечение. Вие не можете самостоятелно лечение на болестта на ухото, се стича в ушите на кучета, алкохол и други наркотици, без препоръка от лекар. Противопоказно топли компреси в ухото без подходящи професионални препоръки.

Известно е, че едно куче има отличен слух и може да открие дори и ниски обеми на кратко разстояние. Повечето собственици на кучета смятат, че.