Yucca (цвете), как да се грижи у дома (снимка), болест

Юка грижи у дома

Всеки 2 години лятото не е над 25, зимата не е под 10-12 лятото - 2-3 пъти седмично през зимата - веднъж на всеки 10 дни редовно, но малко западните и източните первазиЮка грижи у дома
Yucca изисква добро осветление. Заводът трябва да бъде поставен възможно най-близо до прозорците на апартамента. Но от влиянието на преките лъчи на растението е по-добре да се спаси, особено в южните прозорци.

Windows, които гледат към страната на запад или на изток - оптимални за Yucca. Ако осветлението е лошо - листата са изчерпани и тънки издънки се простират на слънце.

През лятото, юка могат да бъдат пуснати с тераса или балкон, закриващ растението, от гореща слънчева светлина.

Ако естествената светлина не е достатъчно, юка ще бъде удобен и при изкуствено осветление.

За тази флуоресцентна лампа са монтирани на разстояние от около 60 см над юка с продължителност около 16 часа на ден.

температура

През топлите месеци на годината температурата в помещението, в което юка, не трябва да надвишава 25 градуса. Ако растението е в процес на слънце в продължение на дълъг период от време, да го превърне в сянка, докато желаната охлаждане, пръска и след това се върна на обичайното място.

Есен и зимата оптимална температура трябва да се поддържа в диапазона от 10-12 градуса.

Малки промени в температурата от нормата за юка са възможни, но не е желателно.

Юка грижи у дома
Поливането юка зависи от няколко фактора, главно от размера и обема на саксията за растение, и след това температурата и желаната влажност. През лятото, юка изисква обилно поливане.

Първият знак за необходимостта signalyaschih поливане, почвата е суха на повърхността на съда (2 см). Визуално може да бъде идентифициран от факта, че земния помещението се отделя от стените на съда.

Когато температурата на въздуха до около 20 градуса, би било достатъчно юка едно поливане 7-8 дни.

За водата за напояване може да се използва. не супернатанта по-малко от един ден при температура, която съдържа растението, за да се избегне натоварване на корените.

През есента и зимата поливането е по-добре да се намали, за да се предотврати кореново гниене. Прекомерното поливане причинява кафяви петна по листата на юка. Могат да се поставят и да влоши декоративен вид.

пръскане

Пръскането е полезно за предотвратяване на акарите, но влага на листата на растението може да се оцвети. Следователно, пръскане е желателно да се извършва в умерено количество, че излишната влага не се задържат върху растението.

Използва се за овлажняване преварена вода ostuzhennoy до стайна температура. След процедурата, растението трябва да бъдат защитени от слънцето, за да се предотврати изгаряне на листата.

Юка грижи у дома
За юка е най-добре да се купуват готови глинена смес. които предлагат всички магазини, извършване на търговски предприятия.

Ако няма специален състав смес се използва за палми, драцена и юка, може да използва универсален храненето смес, която е в състояние да се създадат необходимите условия за добър растеж.

Възможно е да се подготви смес почва за юка независимо. За младите кълнове подходящ състав от 2 части торф почва, хумус една част, 2 части на листа на почвата и 2 части пясък. Възрастни и многогодишни растения се нуждаят от различни пропорции: 3 части махай почвата, 2 части пясък и 2 части на лист.

През пролетта и лятото, по време на юка ускорен растеж се нуждае от превръзка. Всеки 3 седмици растението хранени разреждат в правилните пропорции с минерални торове или органичен.Най-добрият ефект се постига за юка листно приложение. В този случай, долната страна на листата леко напръсква със слаб разтвор на тор готов.

Юка се повлиява добре от органични торове - вливане листа хумус, лопен или конски тор.

Не се препоръчва да се хранят на юка веднага след трансплантация или по време на заболяване.

Crop / Поддръжка / Garter

Юка грижи у дома
юка култура се използва в случаите, когато човек иска да получи няколко растения. Операцията може да стане само с един млад, силен и здрав растение височина на около 30 см.

В последните дни на пролетта или в началото на лятото с много остър нож, отсече стъблото (10 см) или багажника на растенията около 20 см дължина. Приема се, че основната багажника трябва да остане листата, леторастите и пъпки.

За да се предотврати разпад, юка нарязани лекувани дървесна пепел. След известно време на мястото на разреза се появява една малка розетка на младите листа.

При добри грижи от тях ще бъдат няколко. Нарежете на върха вкопана в земята и с течение на времето да пусне корени превръща в независима растение.

Неправилно грижи или неуспешно качват земята юка смес може да бъде болен. Има няколко заболявания юка:

Юка грижи у дома
Cercosporosis - проявява в появата на кафяви петна по листата, които постепенно се увеличават размера си. Причината - висока влажност, често пръскане, прекомерно поливане. Превенция - избягване на преовлажняване и почвата, и въздуха, отстраняване на заболелите листа.

Браун зацапване - на старите листа под формата на малки обезцветени петна, които в крайна сметка се превръщат в жълто и след това се обръщат кафяво.

Ако не реагира своевременно, тялото на гъбички, образувана след 4 месеца, което може да се види чрез визуална проверка. Причината - излишък спрей. Контролни мерки - не позволяват на влагата в листата на най-малкия признак на заболяване, повредени листа трябва да бъдат премахнати.

Marginal некроза на листа - сиво-кафяви петна по периферията на листа. Причината - все прекомерна влага по листата. Превенция - да се предотврати проникването на влага, незабавно отстраняване на заболелите листа.

Fusarium гниене - се появява в основата на листата. Причината - прекомерно торене, твърде влажен субстрат, висока влажност. Превенция - дясната грижи, повредени листа се отстраняват веднага.

Юка грижи у дома
Бяла гниене - засяга долните листа, които променят цвета си, стават воднисти външен вид, покрити с бял цвят на стъблата появи голям черен образование.

Контролни мерки - редовна поддръжка на системата. В началните етапи за отстраняване на повредени части, процеса на растение - премахване на растението заедно с пот и почвата, на място, за да се справят антисептичен разтвор.

репродукция

Юка грижи у дома
Най-ефективният метод за размножаване - връхни резници. който се нарязва с остър нож, се сушат в продължение на няколко часа и се поставя в съд с вода, или в саксия с влажен пясък. След появата на корени, лоста трансплантирани с почвена смес.

При селектирането на юка багажника на положителен резултат също може да чака бързо. През топлите месеци на годината багажника се режат на няколко части (напречно), всеки от които не трябва да бъдат по-малко от 20 см.

Разрезът се поставя в юка навлажнена смес от пясък и торф, и се оставя в сянката на открито. След 2 месеца ще има корени и младите филизи ще се развиват. Yucca могат да бъдат засадени в постоянен пот.

Семената метод размножаване юка най-труден и продължителен. След засаждане, контейнерът изисква щателен грижи в съответствие с температурата и влажността. Разсад се появяват само в един месец, но година по-късно става силни разсад може да се счита едно младо растение.

Повече информация за тези и други методи за възпроизвеждане юка може да прочетете тук.

Юка грижи у дома
Навременно разсаждане юка допринася за доброто му развитие, процедурата се провежда на всеки две години. Заводът е добре понасят трансплантация по всяко време на годината, но е препоръчително да го направи през пролетта.

юка коренова система е крехка и уязвима. така че основното предизвикателство за трансплантацията - не повредят корените. Основна цел - да се увеличи обемът на саксията, тя изпълва с нови хоризонти с подхранващи свойства.

Важно е да изберете правилната гърнето за юка. което трябва да бъде няколко сантиметра по-голям от диаметъра на кореновата система на растението. На дъното на тенджерата се покрива дренажен слой, който може да бъде бетонен блок, покрит с камъчета или чакъл. След това се излива слой земя, разположен в центъра на глинени корени стая. След тази деликатна движения на празнота, за да се запълнят по нов път и леко уплътнени. Добър поливане завършва процедурата по трансплантация.

Добър ден, аз се надявам на вашата помощ) купихме на Ikea юка, само преди 5 дни. Сега оставя започна да кафяво и се свиват някои. Когато забелязах, че те започват да променят цвета си купих индикатор за влажност, поставете я, почвата е напълно суха, бях излива 1 литър вода. Но това не стана по-добре, всеки ден става по-лошо. Къщата разполага и с овлажнител, за да го включим. Може би студ стрес, когато ние я пренесе от магазина до колата беше много студено. И може би светлината не е достатъчно и трябва да си купя един ден лампа, ние тежи, но това е малък. Като цяло, това е само спекулация. Може ли да ни кажете как да се спаси от юка. Благодаря ви много!