Възпалени лечение мъжец

Този малък орган като увулата, в някои случаи може да доведе до големи здравословни проблеми. Обикновено това е възпаление не застрашава критично състояние, но понякога подуване отнема толкова силна, че предизвиква значително затруднено дишане.Преди да започнем да разбираме причините за проблемите, свързани с езика, той трябва да опише анатомичната структура.

От това, което подуване на езика

Най-анатомичната структура

Сам мъжец, снимка на която се представя в тази статия - не е нищо повече от продължение на мекото небце. Той се намира в кухината на гърлото, при корена на езика. В основата на това е съставена от клетки на гладката мускулатура, а повърхността е постлан с лигавица.

Чрез региона на мекото небце са кръвоносните съдове, което обяснява появата на наранявания и възпалителни процеси. Той често може да бъде изправен пред силен оток и зачервяване.

Мекото небце става небцето арка, между които сливиците. Това обяснява факта, че в присъствието на тонзилит или възпалено гърло, т.е. при загубата от вируси или бактерии организъм, възпалителният процес обхваща и мекото небце.

Ситуация, че в остро възпаление на сливиците създава впечатлението, че малко език е подута, поради тяхната анатомична близост.

От това, което подуване на езика

Функция мъжец

Увулата има някои доста важни функции. Мекото небце с увулата участва в управлението на разделението и посоката на въздушния поток и храните, предпазва от проникване на чужди тела и парчета храна в дихателната система, произвежда рефлекс кашлица и повръщане, затопля вдишване на въздух и участва във формирането на правилните звуци в произношението на думите. Възпаление на тъканите на езика може да попречи на всеки един от тези функции. В медицината това се нарича "uvulit".

Как е uvulit?

Ако небето не е заразен, човек не го усещам, но развитието на някои патологични състояния на небето и езикът набъбва и става червен.

Най-често се среща в uvulit остра форма. Пациентът може дори се събуди през нощта, от чувството, че става подута мъжец и дълго. Това води до усещане за наличие на чуждо тяло в устата и желание да кашля. Кашлица, когато това състояние не донесе облекчение. Той обикновено предизвиква болка и подуване на мекото небце.

Основните причини за заболяването

Основните причини, които причиняват възпаление на увулата, включват:

 • инфекциозни процеси в устната кухина, които са причинени от вируси или бактерии;
 • гнойно възпаление на челюстите;
 • ангина или ангина протичащ в хронична форма;
 • гноясване тъкан разположен близо до сливиците;
 • за наранявания и изгаряния на мекото небце;
 • алергична реакция на тялото;
 • тумори на мекото небце, фаринкса или хранопровода.
 • присъствие синузит или ринит;
 • перитонзиларен абсцес;
 • заболявания на зъбите и челюстта, придружени от гноясване;
 • механична повреда на езика;
 • слабо въздействие или висока температура;
 • алергични реакции;
 • присъствие ангиоедем;
 • присъствието на тумор в гърлото му;
 • продължителна употреба на анти-хипертония;
 • АСЕ инхибитори.

Има и причини, които не са болести, но те могат да провокират uvulita.

От това, което подуване на езика

симптоматика uvulita

Симптомите на тези заболявания, както uvulit могат да се усеща по време на хранене, след продължително кихане и кашляне. По-склонни към uvulitu хора, малък раздел, който има продълговата форма. Също така, заболяването се развива в присъствието на аденоиди. Ако възпаление на гърлото да се търси, можете да видите ярко червено мъжец, която започна да се затварят до корена на езика. Заедно с това подуто и боли мекото небце.От това, което подуване на езика

Симптоматиката uvulita време на вирусна природа на заболяването

С проникването на бактерии и вируси се наблюдава:

 • Болка в областта на гърлото.
 • Наличието на кашлица и възпалено.
 • На претоварването на носните проходи.
 • Повишена телесна температура.
 • Мигрена.
 • Болки в ставите и мускулите.
 • Плака в гърлото.

терапия uvulita

Възпалителният процес в езика, обикновено придобива внезапно поток. пациента Трябва ли професионална помощ, в зависимост от симптомите, които са предизвикани от болестта.

Ако възпалението и подуването не засяга дихателната функция и излъчват една буца в гърлото, носа глас, болка при преглъщане на храна, а след това, като правило, болестта си отива без лекарска намеса.

Появата uvulita затруднено дишане, което води до недостиг на въздух, слюнка и изтичане предизвиква повръщане.

Тъй като причината за подуване на увулата в гърлото може да сте алергични към незабавни вид, с горните симптоми трябва да бъдат лекувани с повишено внимание, и по-бързото им развитие незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Освобождаване на алергичен оток характер е възможно благодарение на три основни групи лекарства:

 • антихистамини;
 • диуретични диуретици;
 • глюкокортикостероиди.

Например, ако процесът на мекото небце се увеличи по размер, поради наличието на алергии, за антихистамини на пациента може да се препоръчва да се използва "Claritin" и "Фуроземид" е определен като диуретик. В значително затруднено дишане показва използването на "Хидрокортизон". Отделни случаи на подуване на мекото небце изискват радикал помощ, а именно манипулиране на като трахеостомия.

Най-важното условие е да се определят причините за болестта. От това и това зависи от терапевтичен курс.

От това, което подуване на езика

В случай на вируси или бактерии са назначени от такива средства, като "Amoxiclav", "азитромицин" "Хлорамфеникол", "Arbidol". Гърло спрейове са напоявани, които имат антибактериално и противовъзпалително действие ( "Ingalipt", "Givalex", "Gorlospas").

Ангиоедем по време на лечението представлява голяма сложност. Той се появява внезапно и изчезва също толкова бързо.

Ако Ulvi предизвика натрупване на гной, обичайните спрейове не помагат. В този случай е показано на операция. След провеждането на подобна операция изисква дълъг период рехабилитация.

Папилома вируси и не носят особен риск за живота на пациента, но когато те се появяват също показва операцията, тъй като туморите са склонни да градовете. Това е за пациент голям дискомфорт.

Трябва да се отбележи, че причина за подуване на езика може да бъде използването на алкохолни напитки. Това се дължи на дехидратация на лигавицата на тялото. Лечението на това състояние изисква обилно течности придобиване. Алкохолът и газирани напитки трябва да се избягват.

Проблемът с езика, чувство за увеличаването му в размер, също така, причинени от наличието на доброкачествени тумори в гърлото. На повърхността това изглежда като тумор израстък, който се формира на лигавицата на мекото небце и процесът често е полип или папилома.

Полипите и папиломи обикновено не застрашават човешкото здраве и живот, но лекарите препоръчват отстраняването им, защото ако натрупването се увеличава по размер, пациентът започва да измъчва кашлица и усещане за чуждо тяло в гърлото.

Ако натрупването и папилом са системно излагане на нараняване или други дразнители, има риск от прехода им към злокачествено заболяване.

Високото ниво на сложност на различното третиране на увулата, която предизвика оток ангиоедем. Като предпазна мярка в този случай, хипнозата, рефлексотерапия, физиотерапия.

От това, което подуване на езика

Когато перитонзиларен абсцес, и присъствието на язви в челюстта се прибягва до операция. Това включва откриването и дренаж.

Така че, ако мимолетно развитие на заболяването изисква незабавно лечение на лекар. Най-често процесът да се развива в един кратък период от време, за алергии. подуване на инфекциозен характер изисква и медицински консултации, но не изисква незабавно лечение на гърло. Дори и малък симптом може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Общи препоръки

Каквато и да е причината, поради която възпалява мъжец, има някои специфични правила, които трябва да се спазват по време на лечението. Първото нещо, за да се поддържа хигиена на устната кухина. Вие също трябва да се обърне внимание на диета. Вие не можете да ядете пикантни и солени храни. Ако се изключат алкохолни напитки и пушенето.

От това, което подуване на езика

заключение

Въз основа на изложеното по-горе, можем да заключим, че ако имате проблем с власт, тъй като увулата, трябва незабавно да се обърнете към специалист. Лекарите ще могат да разберат причината за възникване на заболяването и ще назначи подходящо лечение, които могат да бъдат арестувани всички прояви на заболяването. Основните симптоми са подуване, гадене, болка, усещане за спазми.

От това, което подуване на езика