Вила тоалетна с ръцете си в стъпки

Висококачествен крайградски район едва ли можем да си представим, без тоалетна. Тази примитивна структура - необходима минимум за комфортен занимание в страната. Най-простото решение е един крайградски тоалетна дупка. който може лесно да бъде направено на ръка, без участието на външна помощ, но има опции, които ще доведат до сериозни трудности.Първи стъпки

Първата стъпка е да се определи структурата на бъдещата тоалетната. Изборът ще зависи от различни фактори: желаната стойност на строителството, честотата на използване, лесна поддръжка и така нататък. Нека да разгледаме най-често срещаните дизайн.

WC с клоака

Разбира се, това е най-популярният дизайн в крайградските зони и във всички села и села. Причината е проста - това е лесно да се изгради, защото канализацията ще служи като общ гроб. Канализация в тези тоалетни се изпари или се потопете в земята.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Не е трудно да се отгатне, че по-дълбока дупка, толкова по-малко ще трябва да бъдат почистени. Обикновено просто се изкопае дупка и да се създаде редица нови. Самото изграждане на ямата (на тоалетна рамката) е ограничен само от вашето въображение - това може да бъде абсолютно нищо, просто трябва да се грижи за вентилация и адекватна структурна здравина. Научете основните видове скелета:

Дървена тоалетна

Изборът на дърво е оправдано от ниската цена и лекота на строителството - за изграждането му съвсем минимални умения. Дървена конструкция може да бъде различен декориране: нарязани на прозорец, горят ... но поне рисунка Stylize хижа на Баба Яга. Често се използва като облицовка облицовка.

Тези вили тоалетни с грижата на добър и постоянство превръщат в произведения на архитектурното изкуство. В тази конструкция има практическа полза: при попълване на къщата яма е лесно да се вдигне и да се премине към нова.

Тоалетна от метал в профила листове

Ако има материал - тоалетна още по-лесно да се изгради дървена. Рамката е изработена от дърво или метални тръби и след това просто ножницата листове от шисти, и прикрепете с винтове или нитове. Метален гардероб през лятото се нагрява, така че трябва да го инсталирате на сенчесто място, а от вътрешната страна, например, поставили пяна.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

тухла тоалетна

Няколко пъти и повторна проверка на всички мерки, преди неговото изграждане - разбира се, тя се премести на ново място няма да работи. Преди това намери начин да се очисти помийна яма. Да не забравяме и за необходимостта от инсталиране на бетонен под.

Прах-дрешник

Това е най-простият вид на тоалетна - канализация, събрани в една малка кофа (15-20 литра), създадена по силата на тоалетната чиния. В магазина можете да си купите специален контейнер, осигурен със седалките. След използване на тоалетна отпадъци или стърготини запълва пепел (също може да се използва торф). Стаята ще бъде хубаво да се инсталира една кутия от тези материали в насипно състояние.

Основният недостатък на прахове-дрешник, разбира се, е необходимостта от често излее съдържанието на кофата в ямата на компост, както и професията не е приятен. Те са много лесно да се грижи за него, и място може да бъде в селска къща (с подходяща вентилация).

торфен тоалетна

Това е "голям брат" Калвин гардероба. Основната разлика е, че тук торфът се излива в резервоара (не е необходимо допълнително кутия с дървени стърготини или торф).

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Backlash-дрешници

И това е - напреднал аналог на септични ями. В тоалетната на този тип използва клоака подобрен вид - неговата стена и пода уплътнение (вижда добре - е оставен отвор за assenizatorskaya отпадъци изпомпване машина).

За да се даде възможност лесно окабеляване плакнене маркуч изисква яма продълговата форма. Най-големият недостатък на такава система - невъзможността за пречистване през зимата. Ако зимата живеете в страната, създаден яма отоплителната система.

Избор на място

При избора на място за монтаж, използвайте следните насоки: 1. Ако имате намерение да се изгради една реакция-дрешници, или ще почистване на тоалетната с помощта на каналопочистващи машини, е необходимо да се остави място за вход assenizatorskaya машина.
 2. Разгледайте санитарните норми. Най-необходимото разстояние от картера до пространството приема на вода - 25 метра, за да граничната зона - 1 метър, за сгради - повече от 5 метра.
 3. Размери на основата трябва да бъде квадрат площ от най-малко един квадратен метър.
 4. Изравнете хоризонтални и вертикални повърхности с помощта на нивелир.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Изграждане на тоалетни на "къщичка" със собствените си ръце

Тоалетна "къщичка" е изработена от дърво, за покриване възможно да се използват всички налични материали, покривът може да бъде постно и фронтон. За да се събират отпадъци, използвани помийна яма. Можете да създадете свой проект или да използвате готови чертежи.

Като пример е оразмерен за "скорец" тоалетните с натрупано покрив:

 • височината на задната стена - 2.2 m;
 • височината на предната стена - 2.6 m;
 • основа - поне 1x1 m;
 • ширина - не по-малко от 1 м.

По време на строителството, не забравяйте да се вземат предвид препоръките, посочени в предходния параграф.

Списък на необходимите материали:

 1. Покриви чувствах - 2 m2.
 2. Бетон Собственото 2 m - 2 парчета.
 3. Дъска за рамката.
 4. Дъски или покритие.
 5. Дървената бара - 1 бр.
 6. Лист галванизирана стомана - 1 бр.
 7. Врата единица - 1 бр.
 8. Панти, химикалка или молив, пирони или винтове (в зависимост от кожата), болт или заключване на вратите.
 9. Боя или лак.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Описание на процеса на изграждане на "къщичка" на етапи:

 1. Изкопайте помийна яма поне 1h1h2 м. Да не забравяме, че размерът на тоалетна, зависи от размера на ямата. Дъното на яма покривен слой от натрошени тухли или чакъл.
 2. Както дизайнът на бетон границата на фондация определя на разстояние от 25 см от краищата на дупката - това е нашата припокриват. Тя трябва да го погребе, така че височината на бетоновата основа на земята е около 15 сантиметра.
 3. Стела до границата ни като изолатор покривен материал влага (3-4 слоя).
 4. Задайте дървена рамка и прикрепени към нея избраната тапицерия - .. табла, облицовки и др В полагане на настилка дъска с дебелина най-малко 0.5 cm се препоръчва използването на масивна дървесина. - дъб, явор, лиственица и др.
 5. На пода, се прави дупка до 30 см в диаметър. Изберете формата на собствения си - диамант, овал, сърце, и др ...
 6. Поставете вратата. За да създадете поне минимално покрити го формата на вендинг кутия направи.
 7. На границата на покрива на покривен материал, може да се използва стоманена ламарина.
 8. Paint почти завършен санитарен възел с масло боя или лак.

Трябва да се обърне специално внимание по време на строителството на вентилацията - необходимо е да се направи извод за въздуха от дупката, която остави неприятен мирис. За да направите това, можете да предприемете, за да се използва тръба с диаметър най-малко 10 см. покривни и подови тоалетите за намаляване на дупка на желания диаметър и затегнете тръбата до височина от най-малко 30 см над покрива. Всички отвори да бъдат запечатани (подходящ конвенционален полиуретанова пяна). В е монтиран в края на преграда тръба - това ще се създаде необходимата теглителна сила.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Интериорът на "къщички" пяна обшивка може (известна употреба картон превоз за яйца). Външна облицовка прави каквото искаш - можете да се ограничават само от бюджета и въображение.

Характеристики монтаж на прахове-дрешник (тоалетна торф)

Използването на торф за обработка на отпадъци или стърготини на пепел за предпочитане, защото торф абсорбира гаден воня на отпадъчни води, и получената смес е евентуално добър тор (торф богата на бактерии, които са в състояние да обработва отпадъчни компостират).
Крадец трева тоалетна непретенциозен - не се нуждае от електричество, без течаща вода, без канализация, така че това е самостоятелна версия на тоалетната. Неговото действие се основава на делене отпадъци - се отделя в твърда и течна фракция.

С честа употреба тоалетна освобождаване третираната течна фракция се провежда чрез маркуч или дренаж. Твърдата част се съдържа в долния съд и, ако е необходимо, е просто премахнат - контейнер може лесно да се отстранява и има дръжка за носене.

Предимствата на сглобяеми вярно лекота на обслужване - достатъчно, за да премахне отпадъците от съхранението, изплакнете съда и поставят торфа.

Тоалетна тип шатрата ръцете си

Стъпка по стъпка процес на създаване на торфени тоалетни:

 1. Поставянето на канал чрез винтове и дъски. В предната част на кутиите ние изрязани (това е необходимо за по-лесна инсталация капацитет).
 2. Завършваме в горната част на конструкцията с шперплат предварително, като се прави дупка в нея под резервоара.
 3. ъглите Кутията закрепване на краката, за да се гарантира, заместващата мощност се правят възможно най-комфортно.
 4. Ние събрахме продукта по краката са приложени към седалката изрежете дупка (ако не е имало готов - можете да го направите от самия съвет, просто да го третират с лак и антисептично).
 5. При контейнер определен отвор (nedyryavoe всеки подходящ кофа), предварително определени има торф (укриване долния слой на 3-5 cm).

По този начин, а тоалетната е готов! Ако имате намерение да го поставите извън къщата на страната, на терена, например, "къщичка".

Някои от препоръките за използването на торф тоалетни:

 • водят няколко контейнери с капаци, за да се променят веднага попълнено в мрежата;
 • да не се изчаква резервоарът се пълни до ръба - изпразни кофата, когато забеляза, че той е натрупал най-малко една трета;
 • за торф може да се добави добавки за по-добро компостиране, можете да си купите готови пълнител.
 • Отпадъците се събират в компост купчина - след няколко дни те ще се превърне в добър тор за вашата градина.

Както можете да видите, построй си сам тоалетни, за да даде достатъчно просто. Надяваме се, че нашето ръководство ще ви помогне в това начинание.

Статии по темата: