Травма след изнасилването причини, симптоми, начини за справяне

Как се iznosilovat
Психологическа травма след изнасилване емоционални и психологически аспекти на травма след изнасилването, както и основните етапи на нейното течение. Как да се отървете от неприятните спомени и основните подходи за рехабилитация.Описание и механизъм на травма след изнасилване

Как се iznosilovat


Проблеми статистически проучвания наранявания, причинени от рапица с ниско усвояване за помощ. Тези, които са живели през подобни ситуации, по-рядко говори за това, защото на различни причини.

Някои от тях са се срамувам от това, което се е случило, и не искам да споделя с никого, докато други се наблюдават комплекс за малоценност. То се проявява чувство за малоценност или злото, понякога има чувството, че изнасилването е оставил известна марка, която отличава човека от другата. Понякога хората се обръщат в себе си, да не позволим на никого във вътрешния си свят, без да разкрива своите чувства и тайни. Ето защо диагнозата на психологическа травма след насилието е толкова сложно.

Разбира се, огромна роля се играе от възрастта на човека. Като дете, изнасилване травма може да има много силно влияние върху формирането на личността, за да се положат основните трикове на психологически проблеми. ума на детето, което не е съвсем узрели, че е много чувствителен към такива стресови ситуации. В бъдеще те могат да се развият само в нарушения фобия и дори психични заболявания.

В зряла възраст, има много психологически защитни механизми, които помагат за опростяване на отговор на изнасилване, но те не успеят в някои случаи. Страдащи от физическа и емоционална травма, която е била причинена, може да продължи от няколко часа до много години. В някои случаи, цял живот не е достатъчен, за да се възстанови от насилието.

В своята същност е процес на нахлуване в личното пространство човек против волята му. Загуба на власт над него, тялото му е огромна травма за всеки човек и може да се прояви по много различни начини, в зависимост от индивида.

На първо място, има чувство на отвращение към себе си, своите идеи, цели, планове и физически нужди. Един мъж не се чувства достатъчно сигурен и може да се затвори в себе си. На второ място, налице е пълна загуба на доверие в хората, чувството на безпокойство и тревога не може да напусне, и се установява в много дълго време жертви на насилие.

Причините за психологическа травма след изнасилване

Как се iznosilovat


От голямо значение в процеса на възпроизвеждане на характера на индивидуалната реакция. Меланхолична и тревожност-хипохондрик хората ще бъдат много по-трудно да изпитат психологически травми от gipertimiki и румен. Разбира се, за всеки злоупотреба ще бъде удар и да предизвика реакция, но това може да зависи от силата на самия човек.

Кръвосмешението в семейства оставят петно ​​върху човешката психика е много дълго. Ако детето не знае човекът, който е извършил насилието, ситуацията е много по-сложно. psihotravmy заедно с баща си, майка си или други близки роднини, завинаги променя личните си гледни точки на семейството в бъдеще.

В редица случаи на насилие в детството на такива хора се страхуват да започнат техните семейства, тъй като тя е свързана с травматична ситуация. Някои от тях, напротив, са склонни да се случайни сексуални връзки и да намерят своя живот загубиха за дълго време.

Насилието от непознат като престъпление се различава само по интензивност на преживяването. Чувствата на жертвата не е обвързан с определена ситуация, и за противоположния пол. Например, ако деецът е бил човек, съответно, жертвата ще се развие някои отрицателни идеи за силната половина на човечеството. В бъдеще това може да се отрази както на личния живот и на работниците приятелски отношения.

Основните симптоми на наранявания като след рапица

Как се iznosilovat


Клиничната картина след травма рапица постепенно разгръща и описани като серия от няколко фази. Тяхната продължителност и тежест варира от човек на човек:

 • В острата фаза. Този период продължава от няколко дни до няколко седмици. Той идва веднага след изнасилването. Първоначално човек получава прекалено развълнуван, неспокоен истеричен компонент. В някои случаи тя може да, точно обратното, да отиде в себе си, за да бъде прекалено спокоен и тих. В началото може да има пристъпи на паника, вика. Фокус в острия стадий е много трудно, след като насилието, хора, разпръснати и постоянно се забравя нещо. На работа, не могат да се справят с ежедневните задължения. Без значение какъв е първата реакция, след появата на студена неемоционален. Всички събития около изглеждат толкова маловажни, и на света, че беше преди изнасилването, променя радикално.
 • Слаба етап. Той се различава от предишната с това, че в резултат на много мисъл хора все пак са решили да се рационализира живота си, за да се адаптират към обществото. Естествено, общуване със семейството, приятелите, не се връща към предишните нива, там е на фона на безпокойството, но жертвата видимо го крие. Най-лесният начин да се започне да се върне към нормалното и темпото на живот - да го отрече да се насилие в миналото. В момента изглежда, че ако не мисля за това и просто да забравите, ще бъде много по-лесно. За да се постави на сетивата и да се върнете към емоционалната част от живота, често се колебаят да драстични промени във външния вид, прическа, боядисване на коса, работа на смени, жилищните условия. Човекът се опитва да създаде по-комфортна среда за себе си, за да се разбере положителната страна на живота, за да покаже, че той не е бил този, който е станал жертва на.

  Важно! Почти всеки фаза съществува риск от развитие на депресивно състояние, което на фона на омраза към себе си и вина за това, което се е случило може да допринесе за появата на суицидни мисли.

  Начини за справяне с психичната травма, след като е изнасилена

  Как се iznosilovat


  Може би най-добрият съвет за човек, който е преживял травма, след като е изнасилена, ще се опита да се изчака. Времето и работата на може да направи чудеса, а те представляват добра антидепресибно агент.

  Всяка лоша памет отслабва с течение на времето се има предвид, но, разбира се, няма да изчезне завинаги. Това не означава, че след като насилието е необходимо да се изчака една година в бункера, изолирана от всички. В такива случаи трябва да се опитате да се върнете към стария ритъм на живот, но трябва да се разбере, че ние не трябва да очакваме незабавни незабавни резултати.

  Влиянието на всяка терапия, работа грижи или се опитва да забрави миналото ще дойде едва след известно време. Не е панацея за мъката усеща от непосредствено след насилието. Всички етапи на по-голяма или по-малка степен на тежест, трябва да бъдат изпълнени, и едва след това идва усещането за освобождение от тежкия товар на минали събития.

  Нашата памет е в състояние да филтрират много неприятни събития. Ако човек не помни травмата от миналото, мисля за други, по-важни неща, много скоро, насилието ще остане само част от историята.

  Да се ​​отървем от вината

  Как се iznosilovat


  Почти винаги след травмата от изнасилване, когато човек започва да се рови в себе си, търсейки по грешен начин, които са били избрани. Жертвата е почти винаги обвинява себе за случилото се, дори и да не го осъзнават. Прехвърлят вината на нарушителя - на предимство уверен човек с високо самочувствие и мотивация.

  След бурни чувства на по-голямата част от жертвите са буквално стъпкани. Те започват да смятат, че са по-ниско или дефектна, с опит неприятно събитие налага стигмата, че те се чувстват постоянно. Отърви се от нея от квалифициран специалист. По този начин, дори престъпна изнасилване, когато извършителят става доста аутсайдер, не се възприема като злополука, както и съдбата или наказание.

  Самоуважението е бързо падане, а човек на улицата почти се сравнява с пълен провал, прави невъзможно да бъдат рехабилитирани в собствените си очи, и презира тялото му. Такива мисли могат да доведат до изключително негативни последици. След насилието, някои смятат, че ако това се случи с тях, тогава те са виновни за нещо или заслужават такова наказание съдба.

  На първо място, в такива случаи трябва да се грижи за тяхното самочувствие, за да се образува правилно мнение на собствените си заслуги и живот. Трябва да се помни, че насилието - тя винаги е по вина на мъжа, който се обърка, а не жертва. Правилно осъзнават какво се е случило, хората да се отърве от чувството, че той заслужава такова отношение.

  Комплексът за малоценност често се случва при деца, които са преживели сексуално насилие от страна на родителите. Те смятат, че те са в състояние да отговори на очакванията на своите учители, защото смятат, че са недостойни за него. Един опитен терапевт ще помогне за оформянето на правилна представа за преживяло ситуация, ви научи как да не обвиняваш себе си за това, което се е случило.

  Връщането към нормалния сексуален живот

  Как се iznosilovat


  Каквото и да е преживял психологическа травма, винаги е много трудно да се възобнови сексуален живот след жесток инцидент. След това, джапанките - специален се свързва с мястото, думите, чувствата, които ни напомнят за неприятни моменти.

  Опитвайки се да оцелее изнасилването в миналото, често жертвата забравя, че сексуалните отношения - необходима част от живота на възрастните. Така че има страх от интимност, страх от възможно повторение на ситуацията. Индивидът се страхува да се чувстват същото като това по време на изнасилването, така че да вземе решение за такава стъпка е много трудно. В много случаи хората просто отказват да затворите взаимоотношения с аргумента, че те не се чувстват необходимостта от тях, емоционална студенина и усилия, за да затворите потоци в фригидност.

  Най-трудното - да сподели чувствата, които са запазени в паметта на изнасилване, а тези, които може да се усети по време на секс с някой друг. Естествено, напомняне ще присъства за първи път, спомени ще бъдат неспокойни да се върне в този съдбовен момент, но това не винаги ще.

  За да се преодолее страхът от сексуална зависимост, трябва да се намери нещо по-различно, ново, което не е било изнасилване, и се концентрира върху това. Грижи и чувствителност партньор, нежност и обич ще осигури защита от неприятни асоциации и ще маркира границата между бетон насилие полов акт и нормален сексуален живот.


  Опитът травма, след като е изнасилил - че не винаги е тъмно петно ​​върху репутацията или събитие, което не бива да се забравя. На първо място, това е тласък за преразглеждане на собствените си ценности в живота. Много жертви на насилие, след адаптирането да стане успешен. Те са се увеличили изисквания за себе си и другите, натрупаната гнева и агресията по правилния начин може да допринесе за една успешна кариера.

  Как се iznosilovat
  Как да се отървем от неофобия

  Как се iznosilovat
  Лечение на реактивна психоза

  Как се iznosilovat
  Лечение на пост-травматично стресово разстройство

  Как се iznosilovat
  Как да се отървем от омраза към себе си

  Как се iznosilovat
  Как да се отървем от вината

  Как се iznosilovat
  Шизофрения: причини и симптоми

  Как се iznosilovat
  Мазнини от корема и бедрата ще отнеме 3-5 дни, ако всяка сутрин да се пие VanTuSlim

  Как се iznosilovat
  На сутринта от вас ще COM паразити и червеи! Проверени лично Detoxic!

  Как се iznosilovat
  Всички мазнините си отиде от този орган, ако 2 пъти на ден да се пие мангостан сироп

  Как се iznosilovat
  Минус 21 кг на месец! Напишете рецептата: 1/2 сода за хляб, за да вземе един раздел. еко Slim

  Как се iznosilovat
  Папиломи и брадавици паднат, ако добавите в Papillux на водата

  Как се iznosilovat
  Титан гел ще се увеличи с 5 см, и се простират до един час отговарят 100%

  Как се iznosilovat
  Простатит се лекува в продължение на 1 разбира се! Билков Prostafor №1 в страните от ОНД

  Как се iznosilovat
  рецепта на баба за алкохолизъм. Отвращение към алкохола след 2 дни.

  Всички материали на tutknow.ru сайта са информативни и не консултантски. Преди да се включат в себе си - консултирайте се с вашия лекар!

  Всички снимки, които принадлежат Tutknow.ru, трябва да бъдат придружени от активна хипервръзка към нашия уебсайт. Още снимки в свободното използване.