Стъкло престилка за кухня плюсовете и минусите, снимки, цени

Какво може да е стъклена престилка за кухнята? Каква е цената на 1 кв. т. на тъканта? Трябва ли да завърша тези разходи и времето, или по-добре да се използват традиционните опции регистрация на работната стената? Как да инсталирате стъкло престилка за кухнята? Подробни отговори на всички тези въпроси. • Кухненски престилки - част от стената между плота, печка, мивка и монтиран кухненски шкафове. Престилка завършен с материали, устойчиви на мръсотия и температурни промени.
 • Стъкло престилка изработена от конвенционалната, кварц, кварцов стъкло, в редки случаи на плексиглас, но тази възможност непрактично: плексиглас се драска лесно, потъмнява с течение на времето, с мъка се почистват от грес.
 • Основно стъкло престилка направи снимка за печат или огледало, пушени стъкло, с оглед на стената не се вижда през лентата за кухня. Печат на снимки се извършва от вътрешната страна на стъклото, предната повърхност е гладка и здрава.

Подобно на стъкло в кухнята

Стъкло престилка в кухнята

Дебелината на стъклото престилка на не по-малко от 6 mm, за тънка стъклена е много крехка, лесно да бие и разбива на парчета. Резервен дебелина на стъклото, която може да се използва, е 10 мм. Стъкло престилка дебелина 10 mm се използва в случаите, когато едно парче завършени с достатъчно голяма площ на стената. Тази престилка е прикрепена към чрез крепежни елементи, а не на течните ноктите.

Видове обработка на стъкло за кухня престилка

 • Тонирани стъкла на стената и да се скрият скрепителните елементи. Можете да поставите стъкло непрозрачен гладка екрана и въпросът ще бъде премахнат.
 • За да използвате стъклото на престилката плоча с амалгама и поляризирана стъкло, което отразява по-голямата част, попадащи UV лъчите. Използването на непрозрачен екран зад стъклото в такава ситуация също така е важно, защото това е достатъчно ярка светлина в непосредствена близост до площадката ще работят през стъклената стена.
 • Тонирани стъкла. Paint избрания цвят нюанс равномерно разпределени върху задната повърхност на стъклото на предната повърхност запазва лъскава външния му вид.
 • Стъкло престилка с фотопечат. На задната повърхност на избор на всеки отделен клиент се прилага модел, абстрактна живопис, изображението на директорията, която предлага фирмата-производител, лична или друга снимка. Цветя, нажежен нощ град небе с красиви облаци, планински върхове - всичко, което ще зарадва очите ви.
 • Тройни. Това два листа стъкло, между които един филм се поставят с модел или снимка. В този вариант на фигура няма опасност дори температурен градиент в близост до повърхността на готвене. Изображението няма да се отлепи се дължи на факта, че той и стъклени различни коефициенти на термично разширение. От излагането на слънчева и опазването на околната среда, като филмът е много по-ефективно.
 • Стъкло престилка със задно осветяване. Лампи монтирани в краищата, което води до блясък цялата картинка обем. Ефектът е много неочаквано за кухнята.

Подобно на стъкло в кухнята

Тройни с лика между стъклата

Стъклени кухненски престилка, изработена от закалено стъкло

В закаленото стъкло повишава здравината на въздействието от 5-7 пъти в сравнение с конвенционалните. Престилка почти нечуплив. Ако такава ситуация се случи, малки парчета липсва, рискът от нараняване, ще бъдат намалени с няколко пъти.

Инсталиране на стъкло престилка за кухнятаОбикновено монтаж стъкло престилка не са включени в цената на панела, а доставката му трябва да се работи и да се лекуват с повишено внимание и трябва да се заплатят отделно, също. Но в строителния пазар има производители, които предлагат комплексни услуги за производство, доставка и монтаж.

Модулна система - най-бързият начин за инсталиране на стъкло престилка в кухнята.

Методи за определяне на кожух на стената

 1. На planarized повърхността с помощта на лепило (течни ноктите). се разрешава леко огъване на работната повърхност. Най-дебелата стъклото не губи своята гъвкавост, разбира се, в рамките на границите.
 2. Okantovyvayut декоративен профил. До стената на дюбели, прикрепени декоративна рамка. В горната част на профила не е приложен, е обезпечен от собственото си тегло. Ако изпълните инсталацията себе си, не се използва за дибли Chopyk само пластмаса. Кухнята се променя непрекъснато влага, която може да доведе до унищожаването на дърво (rassohnetsya), планината ще загуби нейната надеждност. В DIY магазините продават готови комплекти за фиксиране кухненски престилки.
 3. Фиксирането стъклени престилки винтове с широки шапки. Винтът се завинтва през отворите на панела. се изисква начално и много популярен начин да не стена предварително подравняване. Са силно привлечени към стената на работната панел не е необходимо, да използват шайби, вложки от пластмаса или гума.

Подобно на стъкло в кухнята

Монтаж стъкло престилка посредством крепежни елементи (от пробиване)

Колко е стъкло престилка за кухнята

Цената на един и същ вариант стъкло кухня престилка може да бъде различен в зависимост от територията на Руската федерация, където се произвежда стъкления панел. По-долу са средните цени за производство и монтаж на страната ни като цяло.

ценоразпис

Предимства и недостатъци на стъклени панели

Помислете за предимствата и недостатъците, които са типични за стъклени престилки.

Плюсове престилка, изработена от стъкло

 • Стъкло не е хигроскопичен материал, напълно лишена от големи пори. Замърсявания и прах не могат да се натрупват в дебелината на панела, само на повърхността. Упоритите мазни петна по повърхността се елиминират изцяло.
 • Приемливо повърхност измиване или почистване миещи препарати, включително абразивен прах, разтвор на киселина със стоманена вълна. Стъкло се отнася до химически устойчиви материали, надраскат стъклото е почти невъзможно, особено ако панелът е изработен от закалено стъкло.
 • Цялата домакиня стъклен панел премахва необходимостта да се грижи за ставите, което се натрупва мръсотия, прах, масло. Повърхността се получава абсолютно гладка. Ако на перона се получава на място, страничните шевове не са в състояние да се избегне, обикновено се състои от панел от две или три части.
 • Външен вид на перона на най-високо ниво. Визуално увеличава пространството, дължащи се на гланцирана повърхност, илюзията за дълбочина. Кухня изглежда по-голям, отколкото е в действителност.
 • Дълъг живот на експлоатация. Единствената ситуация, която показва панел на работа - мощен удар с тежък предмет върху повърхността на престилка.
 • Бърза инсталация. Ако използвате чрез поправка, инсталиране отнема по-малко от час.
 • Дистанционните не е необходимо да се определи, от тях се изисква само в случай на панел монтиране лепило, които се нуждаят от време, за да се разбере.
 • Конкурентни цени, дори и ако вземем предвид стъклената престилка с фотопечат. Ако на перона се прави със собствените си ръце, стойността на резултат е минимална. Не отивайте в който и да е сравнение с разходите за полагане на плочки, дори и най-простите.

Подобно на стъкло в кухнята

Стъкло престилка Кухня

Против стъклени престилки

Недостатъци са толкова незначителни, че купувачът може да се откаже от търсенето на алтернативно решение на проблема с регистрацията на работната повърхност на стената. Но те не съществуват, се справят с тях:

 • Приготви стъкления панел на 2.5 х 0.6 m, а трудна задача, практически неразтворим за малки апартаменти, като Хрушчов, чиято малка стълбища. Но в къщи с големи участъци по стълби кухни размери съответно също по-големи, което също води до проблеми. Ако на перона се сглобява от фрагменти, избягвайте страничните шевове са неуспешни, естетика е нарушено, добавя допълнителна работа за грижа за ставите.
 • Опасност от стачка на повърхността на панела е все още налице. Ако стената е облицована с плочки, той ще замени на плочката 1-2 е достатъчно, в случай на стъкло подмяна престилка направи напълно целия панел.

Подобно на стъкло в кухнята

Престилка Кухня от закалено стъкло

заключение

Стъкло престилка е най-добрият и достоен решение в дизайна на работата в стената на кухнята. Подкрепа на перона на стъкло в приличен вид няма да е трудно. Стъклените панели създават визуален ефект на увеличаване на пространството в кухнята.

Препоръчваме други статии: