Стигмата на кучето изглежда, какво означава и как да се направи

Всеки собственик на куче чистокръвен е изправен пред въпроса дали да марката на вашия домашен любимец или не. Има много причини да се подлагат на тази процедура. Днес ние ще говорим за това, което една марка се използва в породисти кучета и кога е най-добре да го пуснат.необходимостта от пощенски марки

На първо място, нека да се опитаме да се определи какво е даден етикет. Stigma - определен набор от символи, прилагани върху кожата на животното с пигменти, имплантирани в горните слоеве на кожата. Историята на марката има своите корени в античността. Дори жителите на Рим, Египет и Гърция, прилагани подобни марки на органите на своите роби и добитък. Тъй като целта прилагане печати остава непроменена и се състои за определяне на обекта или аксесоар на животното.

Като марка кученца

Ако сте собственик на куче чистокръвен и планират да участват в изложби, струва си да припомним, че може да дойде стигма при кучета. Тя може да дойде по-удобно в случай на спор или обвинения за смяна на животното.

Освен това, този вид на марка може да ви предпази от непочтени животновъди поведение. Наличието на такива етикети, за да се защити бъдещето "родители" кученцето от умишлено смяна на избраните лица към друг представител на този боклук. Това значително ще улесни търсенето и домашния любимец сред братята и сестрите си.

Също така, всеки клуб или детска градина, част от RCF. трябва да има система за маркиране, данните могат да бъдат лесно проверени или да намерят куче.

Ако клубът ще бъде проверена и намери доказателства за потомство освобождаване nekleymirovannogo, а след това на клуба, е строго наказва с налагане на тежки глоби или изгонени от организацията. Това се прави с цел да се поддържа работата развъждане се прави RKF продължение на много години.

Каква е процедурата

След това, ние ще говорим повече за самата процедура брандиране, за използването на инструменти и как да изглежда като етикет. Важно е да се помни, че преди прилагането на марката, е необходимо да се проведат поредица от подготвителни процедури.

Като марка кученца

  • Премахване на вълната част, на която ще се намира на етикета. Трябва да се отбележи, че в съответствие с правилата на RKF, стигма може да се намери само в две области на кожата: в слабините или в ухото на кучето.
  • Дезинфекция на кожата е много важно да се защити на кученцето срещу различни възпаления.
  • Покритие на избрания шаблон част. Най-често се използва за тази цел един обикновен гел писалка. Едва тогава трябва самия процес на кандидатстване е марката, с която използва редица инструменти.
  • След стигма място не може да бъде мокра през седмицата.


използваните устройства

По време на процеса на щамповане с помощта на набор от инструменти, като например специални мастила, kleymator клещи или kleymator писалка.

Като марка кученца

  • Kleymator-писалка - специален инструмент, който изглежда като нормална писалка с игла на края. Тя работи на принципа на конвенционална машина, която татуиране хора. Чрез натискане на лост пробива кожата и произвежда малко количество багрило. Устройството е лесно да се намери в специализирани магазини.
  • Kleymator клещи - устройство наподобяващ плоски клещи, остриета, в която е отделение за кодовия набор. Всеки герой е формиран като отделна плоча, върху която се прилагат няколко игли. Обикновено, този инструмент се използва за маркиране на ухото. След прилагане на мястото на пункцията е покрита специален татуиране паста. След известно време тя изчезва, оставяйки черен печат. Това устройство е лесно да се намери в специализирани магазини. Клещи работят по-бързо и по-безопасно, отколкото на писалката.
  • Татуировка мастило се използва най-често, същите, както за хората, но не е задължително черно.

Като марка кученца

На първо място, важно е да се знае, че маркирането на кучета се извършва в интервала от 45 дни до 2 месеца от живота на кученцето всяка чиста постеля. Възрастни кучета наредби RKF заклеймяват забранено. Сделки ветеринарни етикет или самия собственик на развъдник. Преди началото на всяка кученце в носилката инспектира процедури, представляват актове на кошчета за изследвания, които правят данни и кодекси за кученцата. В допълнение, всяка подпечата кодът се изисква да бъдат регистрирани в RKF.

След прилагане на белезите са поставени знаци в носилка един клубната карта. Данните също са вписани в метрични и племенни кученца документи.
Трябва да се помни, че с течение на времето, татуировката започва да избледнява, става неясна. За да актуализирате следа, трябва да се свържете с вашия детска стая. След това, ние ще говорим повече за значението на търговски марки.

Значение отличителните белези

Важно е да се знае, че една марка - тя е определена последователност от букви и цифри. Най-често в детската стая по време на регистрацията в RKF се определя на три или четири букви. Те не носят никакви вътрешни ценности, просто показват определена последователност, буквите в машинното помещение. След това, всеки клуб избира конкретна система, на която възлага 1 до 6 цифри всеки стигма. Тъй като писма и други фракции може да се използва като клубове. След това ще говорим за това как да се намери собственик, ако е подслонен куче с стигмата.

Като марка кученца

Търсене по стигма

Ако сте проверили кучето и я намерил марка на ухото или в областта на корема, който е комбинация от букви и цифри - това е вероятно да стигма. За да се провери собственика на кучето, което трябва в всяка търсачка за гол през първите 3-4 букви на марката. Ако това не работи, продължи да проверява данните в базите данни на печати на различни организации, като например RCF.

Важно е да се отбележи, че всяка голяма организация има своя собствена база данни, което значително усложнява процеса на търсене. Целта ви е да разберете разсадника, който е собственик на куче. И вече там със сигурност ще ви помогне да намерите информация за собственика контакт.

Расови кучета

Като правило, всички налични в печата данни трябва да е добре документирана чистокръвен кученце, по-специално: в метриката и родословие. Ще говорим повече за тях.

  • Metric - това е първият документ, който съдържа цялата информация за кученцето: псевдоним, породата, марка код, дата на раждане, информация за родителите и собственик на клуб. Важно е да се отбележи, че показателят - това е само временно документ. На 15-месечна възраст, тя е преиздадена в родословието.
  • Pedigree - документ, удостоверяващ произхода на домашния любимец. Всеки родословно дърво съдържа пълен списък на кучета данни, изготвени в съответствие с образците на RKF.