система за домашно говорител със собствените си ръце

Жилища за колоната с ръцете си

Здравейте мои читатели! Ако сте дошли тук, най-вероятно сънуваш мощен, но евтин домашно акустика! Е, имам една опция, която трябва да ви задоволи, но първо на заден план!
Така че първо трябва да решим какво искаме системата 2.0, 2.1, 4.0, 4.1
Сега, след като установихме, че ние искаме за системата, е необходимо да се мисли за това, което ще се състои от лектори, с оглед на това, ние ще изберем силата и доставката за захранване на компютъра.
Помислете за най-простият вариант - 2.0 система ние в крайна сметка с 2.0 говорители, усилвател и захранване е в работно състояние и това ще се съберат говорители.
За тази система, ще са ни необходими две коли или друг говорител, техния капацитет да изберете по ваша преценка, аз например, взех високоговорителите. Две трипътни коаксиален високоговорителите 100 вата, искам да отбележа, че 100 вата - е номиналната мощност и избор на говорителя трябва да изглежда само в нея. За тези говорители е доста подходящ автомобил усилвател двуканален с номинална мощност от 60 вата, и отново искам да отбележа, че някои производители, като SUPRA пишат за техните усилватели Макс. Мощност 2 х 130 - това не означава, че за всеки канал вие получавате 130 вата, това означава, че максималната мощност на усилвателя е 130 вата на канал, но оценени само 60 вата (това може да се намери в документите на усилвателя), така че, когато изберете усилвателна твърде погледнем само номиналната мощност!

И така, нека да кажем, че сме си купили усилвател кола и говорители, усилвател е необходимо, тъй като това да се захранва, но в контакта, ние няма да го включи, защото тя е предназначена за 12 волта, а ние имаме 220, ви е необходим адаптер. Нормално адаптер е от 3 хиляди души. Разтрийте. това е твърде скъпо. Има начин по-евтино! Ние ще трябва захранващия блок за двама усилвател за автомобил номинална мощност от 60 вата е подходяща PSU 350 вата.


А сега да разгледаме връзката на захранването към усилвателя. От захранването отива много различни кабели. Ние ще ви трябва: зелено, черно - това е минус, жълто - е 12, чифт червени - това е пет.
Стъпка 1 - Вземи зелената жица и я свържете към черния проводник на факта, че BP ще са започнали.
Стъпка 2 - Вземете червен проводник и черния проводник и се свързва с крушка (коли) при 12 волта, е възможно да се свържат две крушки, като друг черен и червен тел - това е необходимо да се намали усвояване линия +12 волта.
Стъпка 3 4-5 -Berem жълти жици (колкото повече, толкова по-добре), могат да се вземат и 3-тел, но най-малко, ние почистване на краищата и усукване, същото вземете черния проводник и се процедира с тях, както добре!
Сега имаме една линия от 12 волта (жълта жица) и отрицателен (черна жица). Да, за да статията, ние ги изви защото в една публикуване 15 или 18 ампера (в зависимост от това колко въпроси от вашата PSU, тя трябва да бъде написана) няма да може да мине през и жицата ще бъде много топло! Е, с PD, надявам се, сме разбрали. Сега ние трябва да се свържете захранването на усилвателя на автомобила. Това се прави съвсем просто:
1) Вземете жълтата линия (или по-скоро на телта, тъй като ние имаме тях трябва да има най-малко 3) и ги свържете към входа на 12, той ще бъде маркирано като 12.

2) Сега ние сме оставени два входа, като първата е REM - той използва, за да бъде в средата и то трябва да бъде в близост до входа на 12 волта, като в колата, също с входа за REM е 12 V само с кола.

3) И така, последния запис се нарича GND - е минус, както и необходимостта да се свържете на тел черен (или по-скоро черни проводници, тъй като трябва да бъде най-малко 3)


Сега трябва да се включи захранването и ако правилно свързан към усилвател трябва да работи.

Сега ние трябва да разберем, за сметка на говорителите, да ги свърже много просто, всичко се отбележи, където плюс и минус и къде объркан, че е много трудно. Тя е много по-трудно да се направи на тялото! За овална говорител 6 х 9 инча и 100 вата кутия, не е необходимо по-малко от 15 литра, но и не повече от 25 литра. Черупките са различни, но ние ще разгледаме само два вида този орган W, (запечатана кутия и да кажа нищо повече за него), както и случая на FI, което означава, че тялото с фазоинвертор. втория тип сгради е много по-добре, но малко по-сложно. Тя е по-трудно от това, че ние трябва да се изчисли дължината на рефлекса, но за това има една програма, наречена BassPort. Както най-добре се използва рефлекс пластмаса водопроводни тръби, диаметърът му зависи от динамиката. След като е направено тялото, можем да свържем нашите говорители към усилвателя (Не обръщайте поляритета) и да се наслаждавате на музиката.


За да обобщим, както казах, ние трябваше да се съберат най-скъп дом звукова система сега да видим дали сме го. Ще вземем тези, базирани на цената на компонентите, че използват по-горе като пример.

  • Усилвател SUPRA SBD - А 2130 - 1400 рубли.
  • Тонколони Таен MS 6944 - 1000 рубли.
  • PSU 350 вата (Ь / а) - 350 рубли.
  • Материал за говорители - 1000 рубли

Жилища за колоната с ръцете си
Жилища за колоната с ръцете си

Жилища за колоната с ръцете си
Жилища за колоната с ръцете си

Жилища за колоната с ръцете си
Жилища за колоната с ръцете си

Жилища за колоната с ръцете си

Мисля, че най-вероятно случаят в бобината, че е възможно, че намотката бавно започна да лети и докосване, все още можете да видите подвеждащ, изведнъж те са яли и се провеждат в Баса има такъв боклук.

добър оратор den.stoit българска продукция не се изкупува ток izvestno.kak звука е страхотно, че не хрипове. се имат предвид настоящите връх, така да се каже, така че след това постепенно се появи гаден дрънкалка ниска. да ми каже как да се оправя? като чиста може да бъде съден е помогнал, но не за дълго ..

Кутията е изработена от 8-9 литра (нето) за определяне на областта на 45 херца, когато правите рефлекс, тогава се взема тръбата е не по-малко от 5 см в диаметър, за предпочитане повече, за да се изчисли дължината на инвертора фаза може да бъде в bassport на програмата

Какви са полето с опции и FI взе за тези компоненти

Eugene, опитайте се да помогне. EQ се приспособи към статията имате звукова карта? (И, когато магазинът слушате звука е по-чист?) И тук е друга, по-висококачествени системи (и ваши, да се отнасяме към тях) трябва да слушате хубава музика, музика с битрейт 128KB / и няма да работи, е необходимо най-малко до 320kb / и

Здравейте Prompt да ме молиш! Наскоро си купих тази система и мисля, че звукът не е чист! По съвет, който може да се направи, за да звучи по толкова по-чисто става. (Mikrolab около 3)

Супер ми хареса! В бъдеще, според мен, аз ще се опитам да се съберат.