пуйки бройлери

пилета пуйки
Домашна пуйка - това е най-голямата домашните птици. Пуйки за разплод е много конкурентен, производството на домашни птици. Въз основа на тези данни, неизискващ птици към условията на отглеждане, висок процент на месо, както и много добра родовитост.Отглеждане на конвенционалните пуйки за месо със сигурност е добро, но би било изгодно да има пуйка бройлери. Отглеждане на бройлери, пуйки се смята за много полезно и интересно занимание.

Пуйки, бройлери - млад месни породи, които се съдържат и се отглеждат изключително на месо.

Пуйки Бройлери - правилното хранене

Угояват бройлери пуйки трябва да бъде специална техника, която носи добри резултати. Месо на бройлери, пуйки е много различен от обикновените месни птици - тя има богатство и по-интензивен аромат. Feature угояване на бройлери, пуйки е специална диета. Менюто на птица трябва да бъде много малко фибри, които се използват, за да се хранят специален фураж.Уголемяване е много важно да се спазва режима на хранене. Малки пуйки на възраст под 10 дни хранят 9 пъти дневно. След това броят на хранене намалява и част за подаване се увеличава. Особено внимание следва да се обърне на протеини и въглехидрати. Във всеки случай не може да забрави за витамини, давайки си пуйка много зелени фуражи.

Както бе споменато по-горе, най-добре е да използвате специален угояване емисия. Въпреки това, можете да дадете различен каша, зърнени храни, отпадъци от масата - най-важното е, че в голям брой.

Пуйки Бройлери - особено поддръжка и размножаване

Като цяло, пуйките са много непретенциозни, но по пуйките му се нуждаят от известна помощ и организиране на условия за отглеждане. У дома, в първите дни на живота пуйки може да се съхранява в картонена кутия. След това, след 1 седмица те могат да направят навън и държат в клетки.

Особено внимание се обръща на съдържанието на пуйчета в първите дни на живота. Вие трябва да се придържат към определена температура на мястото на задържане. През първата седмица на температурата трябва постоянно да останат близо до 23-24 градуса. Трябва да се отбележи, че при никакви обстоятелства не трябва да има проект, но в същото време да се грижи за добра вентилация. Светлата част на денонощието при млади пуйчета трябва да бъде 12-13 часа на ден. Следователно, трябва да се грижи за организацията на лампата.

Основното правило на - отглеждане на бройлери, пуйки трябва да се извършват чисто. Своевременното почистване на мястото - това е най-добрата профилактика на всички болести.