Проза - проза смисъл в речника на българския език

устни или писмени език нераздвоен nasoizmerimye сегменти - - стихове (шир prosa.); поезия за разлика от своя ритъм opiraetsyana приблизителна синтаксис корелация (периоди за colones). Първоначално разработен бизнес, журналистическа, религиозна проповед, научни, мемоари formy.Hudozhestvennaya конфесионална проза (разказ, новела, роман) предимно епос, интелигентен, за разлика от лирични и емоционално поезията (novozmozhny лирична проза и философски текстове); Тя възниква в antichnoyliterature; 18 инч на преден план като част slovesnogoiskusstva.

- устни или писмени реч без съизмеримо разделяне на сегменти - стихотворения. За разлика от поезия, ритъма й се базира на приблизителната корелацията на синтактични структури - периоди за colones. От XVIII век. на преден план като част от словесното изкуство. В преносен смисъл: нещо всеки ден, светски.

Подобни думи от речника:

- психологическото състояние на обикновения съвременен млад човек му позволява да каже: "Трудностите Съгласен съм да преговарят, ще отиде на Запад ще бъде там, за да работят ден и нощ, за да се превърне в престъпник, мошеник или мошеник, най-малкото като общ работник, но his'll се - забравя родината, хората, които имат възпитан (разбира се слабо образованите), и живеят добре. Но трудностите, които трябва да бъдат преодолени в нашата страна, не е за мен. "

Можете да публикувате линк към тази страница в своя блог: