предотвратяване лечение симптоми грип

"Грип. Симптомите, лечение, профилактика

предотвратяване лечение симптоми грип

грипоподобни симптоми

Обикновено, вирусната инфекция е въздух - капчици от болен човек (особено висока вероятност на инфекция в първите пет дни). Вирусът се разпространява от замърсен въздух от кашлица, дихателни, кихане, разговор също може да се разпространи чрез битови предмети, за които има някакъв избор на пациента (ястия, кърпа и т.н.).Инкубационният период обикновено продължава за 1 - 2 дни, но може да започне внезапно. Той проявява бързо повишаване на температурата до 38 - 40 ° C и хлад тяло. Пациентите могат да изпитат:

 • боли цялото тяло;
 • силно главоболие;
 • слабост;
 • сълзене на очите;
 • слабост;
 • виене на свят;
 • сънливост;
 • летаргия;
 • надраскан гърлото.

Тежките случаи може да се придружава от загуба на съзнание, делириум, повръщане, конвулсии, намалява кръвното налягане, задух и т.н. Ако неусложнена грип, продължителността на повишена температура в границите от 2 до 4-ех дни, болестта завършва в рамките на 5 - 10 дни. Пост-инфекциозни симптоми могат да съществуват в продължение на три седмици (безсъние, слабост, главоболие, и т.н.).

Два дни по-късно, започват да се появяват разряд гнойна от носа. В повечето случаи заболяването е придружено от суха, болезнена кашлица, заради трахеит. няколко дни по-късно има храчки.

Най-честото усложнение е пневмония. С развитието на пневмония е налице влошаване на икономическите условия, температура, болки в гърдите се случва, а понякога и кръвохрак.

Налице е също често срещано усложнение на грипа включват:

 • ринит;
 • цистит;
 • отит на средното ухо;
 • обостряне на хронични заболявания.


Тези, които са най-застрашени са възрастните хора и децата. Тъй като на вируса може да доведе до смърт. Интоксикация мозъчен кръвоизлив, белодробни усложнения, енцефалит, менингит и други сериозни заболявания, които излагат на риск живота на хората с грипни усложнения.

Как за лечение на грип

предотвратяване лечение симптоми грип
Ако болестта прогресира без усложнения, лечението се провежда в домашни условия. По време на целия период на висока температура, трябва да се съобразят с почивка на легло. Стаята трябва да бъде излъчен редовно и добре. Пациентите трябва да са добре защитени и да пие много течности (топли чайове с малини, мед), за да се подобри изпотяване. За да се намали възпалено гърло трябва да се затопли мляко с минерална вода (например "Боржоми").

За zharoponizheniya може да се използва парацетамол или koldreks. За да се улесни използването на дихателни деконгестанти. Не забравяйте да използвате мултивитамини. Също така се препоръчва да се използват лекарства, поддържащи имунитет (например, aflubin).

Също така, грип и настинки е широко използвани ела масло. които трябва да се втрива около 5 пъти на ден (площ на врата, гърба и гърдите). Тъй като масло също е ефективен при вдишване.

Антибиотици се използват само в случай на бактериални усложнения. Струва си да припомним, че не можеш да вземеш антибиотици сами, без лекарско предписание.

методи за предотвратяване на грип

Най-ефективният начин да се предпазите от грип - ваксиниране. Ваксинацията трябва да се извършва поне веднъж годишно. Има два вида ваксини:

При контакт с пациента е желателно износване памучно марля и се измива внимателно ръцете си

Трябва да се вземат витамини и избягване на храни, съдържащи витамин С. Те включват мандарини, лимони, портокали, грейпфрут, киви, боровинки, кисело зеле. Витамин С спомага за висока устойчивост на тялото.

По време на епидемия от вируса, е препоръчително да се използва чесън. Той убива всички бактерии в устната кухина.

Във всеки случай това не е необходимо, за да се лекувам самостоятелно, тъй като не е известно как ще се прояви на заболяването и какви усложнения и последствия може да доведе. Това е особено вярно за децата и възрастните хора.

Ако по някаква причина не е нужно време, за да се направи навременна ваксинация, е възможно да се направи по време на началото на епидемията. Въпреки това, ако тялото е вирус, ваксината може да не бъде ефективна.

По време на епидемии, е необходимо за защита на децата от излагане на източника на инфекцията. Да не се използва обществения транспорт, както и, за предпочитане, не трябва да излизат на посещение. Но да ходи по улицата - много полезен, тъй като е невъзможно да се заразят с вируса на чист въздух.

Грипът - остро вирусно заболяване, което се характеризира с интоксикация, кашлица, бронхиални лезии и назална конгестия. Също така, грип и настинки