Почти всичко за болестта на кучета ушите

Днес, много собственици на четириноги домашни любимци не са слухове знаят за ушни заболявания в техните домашни любимци. По този начин, според чужди статистики, инфекция на ушите при кучетата е петата част от всички болести, които се срещат в ветеринарната служба. Особено остро този проблем се превръща есента, въпреки че през лятото се случва доста често.Куче често нарушава външното и средното инфекции на ухото. Но вътрешните ушни заболявания са по-редки.

Ухото заболяване при кучета, причиняващи патогени, бактерии и гъбички. Най-често това стрептококи, стафилококи, гъбички, анаеробни бактерии и микроскопични акари kozheednye. Такива патогенни микроорганизми често се срещат в тялото на животно, в съня, латентна форма, и когато някои благоприятни обстоятелства, събужда и дава тласък на развитието на отит на средното ухо и други заболявания. Homepage ад може да е алергична реакция към нездравословен начин на хранене или хипотермия.

Възпаление на ухото при кучета се случва много болезнено. Тя се зачервява и подува вътре. Животните бавен, страда от повишена температура, като се разклаща главата си, опитвайки се да дразни от болния орган и лъкове глава по посока на ухото на пациента. В началото на заболяването той излъчва светлина катарална течност, която в крайна сметка се превръща в гноен ексудат. Ако времето не лекува, болестта на ухото при кучета може да доведе до сериозни усложнения, до мозъчно възпаление, което често води до смърт на животното.

За да се лекува болестта в ушите на кучето. тя трябва да се справят с ветеринарен лекар. Но преди да се обърне към четириногите си приятел трябва да предоставя първа помощ. За да направите това, външния слухов канал на кучето внимателно почиства с памучен тампон, напоен с растително масло или парафиново масло. Тогава прах възпалено място специални прахове, прах и се прилагат към ветеринарната служба. Има едно животно инспектирани, провеждането бактериологичен анализ на ухото на пациента. Въз основа на тези резултати предпише подходяща антибиотична маз, аналгетици и други медикаменти. Понякога, лекарят предписва налагането на специални бинтове или компреси дърпа гной. Много добър в гнойни възпаления помага Вишневски мехлем.Ако резултатите от бактериологичен анализ заболяване виновник ухо при кучета, признати от ухото акари, ушите на пациента на животните също първо почистени от сухи струпеи и кора. След това се пристъпи към лечение, и на пациента и здравословна ухо antiscabietic състав. Това може да е капки за уши Барове и otovedin и Амит и инкрустация, както и други лекарства. капки за дозиране се избира в зависимост от теглото на животното. Медицинско лечение се провежда два пъти на ден в продължение на седем до десет дни. Три, четири-седмичен курс на лечение може да се повтори.

акари кучета ушите са заразени с бълхи, мухи, или директно чрез контакт с болни индивиди четириноги. Въпреки това, ухото заболяване при кучета има свои собствени закони и зависи от индивидуалните породи.

Много често страдат от възпаление на средното ухо сгънете кучета, кучета, елзаски Пудели и кокерите. В Shepherds виновен отворен канал широк ухо, където е лесно прах лети с всички видове бактерии. И сгънете домашни любимци лоша вентилация става виновника кучешки заболявания. Редки ушите болест се среща при животни с изрязани или малки изправени уши.

Също така е виновен за ушни инфекции при кучета наследствен фактор. Ако майката е индивид, страдащ от възпаление на средното ухо, болестите, с ушите са доста възможни и има кученца.

Не забравяйте, че периодичната проверка на животното предварително ще спаси кучето от много заболявания. За тази цел е необходимо да се научи детето да почистите ушите и други хигиенни процедури. Днес изборът на собствениците може да се използва и капки "Vetzim" и специални превантивни прахове. Основното нещо е да не се прекалява и да не се наруши здравословна микрофлора в ухото на кучето. И животното се възстанови от възпаление на средното ухо, за предпочитане веднъж годишно, за да се покаже на ветеринарен лекар и да спазва стриктно неговите полезни препоръки.