Пилетата са кихане, хрипове и кашлица възможни заболявания и тяхното лечение

Един от най-популярните дестинации в селското стопанство е по домашните птици. Отглеждане птици изисква много разходи и усилия. Но това не винаги е възможно да се постигне 100% запазване на популацията на добитъка. Внезапни пилешки заболявания може да доведе до значителни финансови загуби. Какви са правото да се предприемат мерки, за да спре епидемията в къщата? Защо пилета кихане и хриптене? На тези и други въпроси ще намерите отговори в тази статия.Причини за кихане

Всеки ден трябва да се следват поведението на пилетата. Ако подозрителни симптоми на болни птици трябва да бъдат депозирани в отделна стая. Често в началото на заболяването може да се чуе хрипове при пилета, които по-късно се присъединиха чрез кашляне и кихане.

пилешки кихане

Може да се появи недостиг на въздух, свиренето, докато въздух или издиша, тракащ. Тези признаци на проблеми на дихателната система. За осъществяване на правилното лечение, трябва първо точно диагностицира причината за заболяването.

настинки

Когато след преохлаждане птици често имат настинки. Те се характеризират със следните симптоми: пилета малко хрипове и кашлица, затруднено дишане, клюн пилето е от течаща слуз (сополи).

пилешки кихане

При първите признаци на заболяване на болни птици се присаждат в отделно помещение или в далечна клетка, за да се избегнат епидемии. Стаята се третира с дезинфектанти. Когато пилета без помощ е болестно състояние, може да се промени от светлина форма за по-тежко протичане усложнения. Лечение на собствените си може да стане само под формата на светлина. В случай на продължителна студена трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар.

инфекциозен бронхит

Това заболяване се отнася до vysokokontogioznym инфекции, които са причинител на miksovirusy. домашни птици инфекция се появява предимно от въздуха капчици. Инфекцията може да се предаде чрез вода, храна, спално бельо, и естествено, изолация чрез образци пациента. Често ферми занасяне инфекция се проявява чрез яйцата за люпене от други ферми, както и в яйцето може да открие вируса от 2 до 40 дни, след като кокошките на заболяването. Това обикновено се случва, когато неспазване на ветеринарно-санитарните изисквания за яйца за люпене.

пилешки кихане

Инфекциозен бронхит се характеризира с поражения на дихателната система, при млади птици, и по-възрастни кокошки носачки репродуктивна дисфункция и в някои случаи до пълна загуба на производителност. Заболяванията са особено уязвими пилета до 30-дневна възраст и 5,6-месечен пилета. Първо инфекция засяга пилета, а след това пилетата възрастни. За инфекциозен бронхит се характеризира с три клинични синдроми:

  • Респираторен синдром характеристика на пилета. Когато това се отбелязва, потиснати състояние на млади животни, има недостиг на въздух, хрипове, кихане със слуз, конюнктивит с серозен секрет, оток на инфраорбиталните синусите. Мацки губят апетит, дишане с отворена човка и подхлъзване в купчина близо до топлината. По време на периода на остро протичане на болестта в продължение на около три седмици, степента на преживяемост за физически лица до три седмици на възраст до 60%, по-възрастни птици, оцелели почти 100% от случаите, но далеч зад себе си в растежа и развитието.
  • Синдромът се характеризира с лезии на репродуктивните органи на възрастни кокошки носачки. Птиците на 7-14 ден от заболяване се наблюдава намаляване или пълно спиране на производството на яйца. Изрично респираторни симптоми: хрема, конюнктивит, затруднено дишане, не винаги са ясно изразени. Но дори и след загубата на производителност на заболяването не е напълно възстановен, а яйцата стават дефектен вид.
  • синдром Nefrozonefritny изразена размити симптоми на инфекция на дихателните пътища (кашлица, кихане, хрема, лигавицата разглобяема от човката, хрипове), по-изразени потиснатите птици и диария с смес урат. В този синдром, степента на преживяемост на само 30%


бронхопневмония

Страдат повече пилета на възраст от 15-20 дни при възрастни е рядко. Се случва, когато погрешно птиците (в проекта, дъжд и др.) Първо засегнати бронхите и има признаци на хрема, кихане, кашлица, апетит намалява дейност изчезва в движение. Ако по-нататъшно увреждане на белия дроб тъкан се появява тежко дишане през отворената човка, птицата седеше неподвижен, прегърбен. Без предоставянето на младежи квалифицирани грижи умират в рамките на 2-3 дни.

пилешки кихане

микоплазмоза

Е респираторно инфекциозно заболяване, което се проявява под формата на остри и хронични заболявания на дихателната система, намаляване на производителността. Това е често срещана в много видове селскостопанска и водоплаващи птици. агент причинител е Mycoplasma. Обикновено смъртност при това заболяване е 5 до 40%. Първо характеризира със загуба на апетит, потиснатата състояние, катарален ринит. След това можете да чуете кихане пиле и обръщат внимание на външния вид на трахеята хрипове, конюнктивит. Обикновено, за тежка проява на заболяването е налице нарушение на функцията на червата, бръчки и появата на гребен артрит. Пилета тракат по-трудно, дишайки тежко. Поради слабостта на птицата почти не се движи, седнал прегърбен. Птиците пациент намалява телесното тегло и производителност. За да се диагностицира това заболяване може само ветеринарен лекар в случай на самостоятелно лечение не се препоръчва поради високото ниво на смъртност сред птиците.

пилешки кихане

Kolibakterioz

Това е инфекциозно заболяване на пилета се погрижи за две седмици.

Налице е остра и хронична форма на колибацилоза. Острата форма се характеризира с повишаване на температурата, то изчезва апетит, жажда значително увеличен нарушен дефекация. Птицата е убит от отравяне.

След като правилно проведено лечение, първоначално мацка може да изглежда напълно здрав, но има риск от повторно заразяване. Тогава болестта става хронична, която е показана на постепенно повишаване на симптоми. На първо място, намаляване на активността, апетит, се появява диария, жажда. Пиле значително намалява теглото, оперение се замърси и разрошен. По-късно, можете да го чуете да хрипове и кашлица. Диспнея, и пристъпи на астма. Може да предизвика гърчове и парализа. Тази птица, ако успее да се излекува, е трудно да се развиват и да се справи с растежа.

терапии

Когато първите симптоми на заболяването е важно да се диагностицира правилно и да се определи вида на заболяването. Ако това обикновена настинка, е необходимо да се подобри положението на домашните птици. Задръжте допълнителна изолация, отстранете източниците на проекти, се избегне намаляване на температурата под 15 градуса. Птици със студена бутилка вода могат да се добавят бульон коприва, инхалации с лекарства. Не забравяйте да направите всеки ден дезинфекция на помещенията дезинфектанти: hlorskipidarom, алуминий йодид, разтвор на Лугол, glyuteksom, Virkon C и др. За да се справи с голяма популация от домашни птици се препоръчва използването на специални димки.

пилешки кихане

лечение с антибиотици

Ако е необходимо антибиотика.

  • При инфекция, микоплазма използва стрептомицин, хлортетрациклин, окситетрациклин, спирамицин, еритромицин, линкомицин tiomitsin и при стандартна доза от 200 г на 1 тон храна в продължение на 5 дни. За пилета използва тиамулинът. Възрастни кокошки носачки в производството на яйца за възстановяване на приложени чрез инжекции tipozin - 3-5 мг на 1 кг живо тегло.
  • Когато colibacteriosis - biomitsin, sintomitsina и terramycin за 5 дни.

Трябва да се помни, че преди започване на лечението, по-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар. Това, че той може да даде правилен съвет и за присвояване на лечение на болни птици. В противен случай, чрез самостоятелно ферма може да пострада значителни загуби.

пилешки кихане
пилешки кихане
пилешки кихане