Пилетата са кихане, хрипове и кашлица, отколкото да се приеме, че тази болест или заболяване

Развъждане птици - уморителна работа, защото трябва не само да се пазя и животновъдството, но и да се грижи за здравето му. Всеки знае, че ако болен петел или слоеве, е възможно разпространението на болестта, появата на нови прояви на него (пилешко кихане или те бълбука в гърлото), водещи до смърт. Но в този случай?

пилешки кихане

Пилетата са кихане, хрипове и кашлица

В проучването на този преглед, вие ще намерите отговори на следните въпроси:

 • Защо пилета хрипове и затруднено дишане?
 • Как да се избегне загубата на какво да се прави, ако пилетата са кихане, хрипове и кашлица дори?
 • Какво става, ако една птица тлеят и затворете очите си?


 • Първите признаци на болестта при кокошките

  собственик Птици дава да се разбере, че лошото си здраве: дишането й се промени и поведение. В началните етапи на заболяването се появява необичайно за пилета хрипове, затруднено дишане, а след това забелязах, кихане, пиле често дишане уста. В по-късните етапи на инфекция, слушане на птицата, можете да видите как тя има нещо бълбука в гърлото му.

  Това вече е факт, че ако пилетата са кашляне и кихане, трябва незабавно да се направи изолация на болни птици, сложи правилното й диагноза и да започне лечение.

  Силен при пилета, свирка и писък симптоми не са на същото заболяване. Ето списък на възможно:

  • настинки;
  • инфекциозен бронхит;
  • пневмония;
  • микоплазмоза;
  • kolibaktekrioz.

  За да намерите отговор на въпроса как да се отнасяме, ако wheezes пилешките и кихане, което трябва да се разбере как болни птици, така че трябва малко да се разбере на потока от посочените по-горе характеристики на пиле, и за да се разбере каква е причината.

  Симптомите на прости заболявания

  Липса на режима на температура в Недогряване на водата кокошарника птици се случи, което може да доведе до развитието на заболявания на горните дихателни пътища.

  Симптомите на белодробни заболявания следните:

  • Недостиг на въздух, дрезгав глас, дишане уста птица.
  • Подуване на лигавицата, поява на секрети от значение, както при студено.
  • Появата на кашлица.

  Когато стана ясно, че пилетата започват да намаляват в резултатите от производството на яйца, докато той работи с все по-отворена човка в трахеята не се подслушвани дрънкалки, свирки и пълно, че е време да побърза, защото тя е инфекциозен бронхит поражение. В този случай, не забравяйте да се изолират болните птицата, в противен случай, след няколко дни ще забележите, хрипове друг пиле или дори на цялото стадо.

  Ако пилета не са само трудно да се дъх, но птиците също често отварят устата си, от гърдите им да бъдат чути силно свистене хриптене и дори започват да се появяват слуз от кашлица и повишена телесна температура, което означава, че вероятността от развитие на заболяване, като пиле бронхопневмония. С други думи, възпаление на белите дробове, от които хиляди пилета умират всяка година (те се разболяват по-често, защото те имат по-слаба имунна система). В този случай, пилетата се чувстват слаби, се спират ядене и пиене.

  Причината, поради която пилетата умират от хриптене, не са подходящи за техните условия на задържане (хладни и влажността в кокошарника, ограничаване на мобилността на птиците, и така нататък. Г.).

  Как да разпознаем микоплазмоза и колибацилоза

  Отговорът на въпроса защо кашлицата пиле и хрипове може да бъде името на такива заболявания като микоплазмоза. Микоплазмоза вирус е в състояние да проникне в яйцата, обаче трябва да се разбира, че тя може да се предава не само чрез капков, но също така и в използването на общи хранилки и поилки. Без значение колко страшно звучи, но младите не могат да издържат на заболяването и умира на третия ден след инфекцията. Следователно, за да се запази потомство, да споделят добитъка, ако пилета са кашляне и кихане (засегната потомство близо до карантината).  За да се признае заболяване трудно. Това са основните симптоми:

  • възпаление на лигавиците, птиците дишане силно;
  • кашлица, кихане, птици дишат уста;
  • като има повреда на имунната система, пиле диария.

  Важно е да се знае, че болестта се проявява в 4 стъпки:

  • 2-3 седмици - получаване на вируса в организма (птиците не се разболяват);
  • появата на чести кихане и кашляне при домашните птици, лош апетит и тракащ;
  • големи количества антитела в кръвта;
  • смъртта на засегнатите лица.

  Уверете се, че болестта може да бъде в ветеринарна клиника, провеждане на необходимите изследвания. Важно е да се знае, че първият вирус реагира петел, така че ако един мъж започва да кихат, хриптене, е необходимо да се реагира бързо: задръжте разсадник изолация заболяване, дезинфекция кокошарника, разкрива защо изхриптя индивидуален, а не подути, ако тя имаше врата, и да започне лечение.

  Coli-бацилозата са обект на по-висока степен на пилетата.

  Как да разпознаем болестта, ако пилето кихане и хриптене в много случаи? Отговорът е очевиден: гледам младите хора: засегнатата пилето не яде, да намалите теглото си драстично, жаден, температура, престава да бъде изпразнен, а след тежка диария, става муден. Кашлица пилета силен, с хрипове и пращене в гръдната кост, птицата е постоянно бълбука, загуба на пера, получават гърчове, които могат да доведат до неестествен начин да обърне главата си и умира.

  Лечение на това заболяване сериозно, тъй като възможността на вторична инфекция, ако кашлицата при пилета не се елиминира, или по-често се случва, заболяването достигне хронична форма.

  Пилетата са кихане и хриптене: какво за лечение? опитен вете

  Хрема при пилетата: особено нейното лечение

  Често, заедно с птица кихане хрема може да се случи. Забележете, това е проста: той е слуз от синусите или кора, образувани в същата област, които носят дискомфорт Kure. След инфекцията може да премине към очите си. В този случай, пилетата ще слепи или са подути синуси, птиците започват да диша тежко.

  Що се отнася до пилето, което е доста трудно да се направи всеки миене? За лечението на тази група от населението е достатъчно да се използва специален прах. Ако има ветеринарна клиника, а след това можете спокойно да го прилага не само да придобият необходимата подготовка, но и да получите пълна консултация от специалист.

  Лечение на пиле с появата на кихане и кашляне

  Ако хлопките пилешките, какво да правя, отколкото да се лекува? Отговорът на този въпрос ще зависи от причината за симптомите:

  • Ако пилета хрипове с настинки, тогава ще трябва да се променят условията на домашни птици (кокошарник топло, отстраняване на излишната влага) да започне да се подобри здравето на пилета, предлагайки им отвара от коприва и други медицински билки. В несъмнено предимство за предотвратяване на развитието на заболявания ще спрей кокошарника етерични масла (като специален случай - използването на специални димки).

  Важно: приемлива вътрешна температура предоставена от кокошки, не трябва да бъде под 15 °. Не забравяйте, че пилета започват да хриптене от хипотермия (основната причина за да се реализират загуби, свързани с икономиката).

  • Ако хрипове при пилета - симптоми на бронхит, е достатъчно да започне прилагането на Lugol и дезинфектанти (например, алуминиев йодид). Плюс това трябва да се коригира условията на птици.
  • Ако пилета са кашляне и кихане с пневмония, тогава ще трябва незабавно да започнете да използвате антибиотици, както и за дезинфекция на кокошарника и района около него.
  • Тежка кашлица и хрипове пилета, предизвикана от Mycoplasma патогени, лекувани специален тип антибиотици стрептомицин или спирамицин.
  • Ако диагнозата - colibacteriosis с всички последствия, като дишането при пилета с пъшкане, птиците ще трябва да се лекува с антибиотици: biomitsin, synthomycin или Terramycin (трябва да бъде във всеки собственик на добитък). В този случай, един курс на лечение е 5 дни.
  • Wet кашлица при пилета, лекувани с бронходилататори и противовъзпалителни средства.
  • За възстановяване на производството на яйцеклетки, които да осъществяват tipozinom лечение достатъчно. Тази инжекция се инжектира инфектирани индивиди размер на 3 мг на 1 кг тегло.

  Важно: Ако пилетата са и пушещите, а още повече - умират от хриптене, не могат да ядат месо и месни продукти за консумация от човека. Същото важи и за един курс на лечение в Курчатов.

  Във всеки случай, почти стана чува хрипове или пиле, стана ясно, че пилетата са кашлица, те имат затруднено дишане, първото действие - изолиране на заразените лица. Но най-добрият вариант - да държи ранна превенция, така че птиците не се разболяват: проверка на състоянието на курника, укрепване на имунната система на животните. Това, което не трябва да направите, е да се намалят всички на спирачките или към себе си: в първия случай, надеждата може би може да доведе до влошаване на заболяването, а във втория грешен наркотици или доза заплете може да стане причина за смъртта на животните. Важно е в случай на симптоми се обърнете към вашия ветеринарен лекар.

  Споделете с приятелите си, или да запишете на връзка