Periodontal заболяване при кучета, симптоми, лечение, превенция

Periodontal заболяване при кучета - възпалително заболяване на периодонта тъкани, които обграждат корена на зъба. Това често води до загуба на зъби. Куче притеснява болка, тя губи апетит, болест значително намалява живота на домашни любимци.Тъй като всеки собственик трябва да следи отблизо зъбите на малкото си куче. Когато първите симптоми да се консултират с лекар. Колкото по-рано се открие нарушения, по-лесно е за лечение.

Пародонтит в Кучета - Причини

Periodontal заболяване при кучета се дължи на различни причини, до края те не са разбрани. Провокира развитието на възпаление бактерии, които живеят в устата.

Ако номерът е твърде голям, попадат в челюстите на патогени и имунната система, които по някаква причина не могат да се справят с техните "инвазия", може да се получи възпаление.

Склонност към пародонтит се увеличава с възрастта, с по-възрастни кучета, заболяването е по-често, отколкото при по-младите. Провокира патологията заболяване на сърдечно-съдовата и дихателната система, хронично възпалително заболяване на червата, гастрит. стомашна язва, заболявания на черния дроб и панкреаса.

Често заболяването се диагностицира при кучета със захарен диабет. Кучетата са податливи на периодонтит затлъстяване. Една от причините за патология е грешен храна, евтина храна, злоупотребата с мека храна. Той играе важна роля хигиена на устната кухина.

симптоми на пародонтит

Как пародонтални заболявания при кучетата? Симптомите на болестта е често срещано явление. Ето един кратък списък:

  • халитоза;
  • Червената или кафяв цвят смола, тъмен пръстен около короната на зъба;
  • Наличието на откритите корените на зъбите;
  • Загуба на апетит куче;
  • Летаргия, раздразнителност, загуба на активност;
  • Повишаването на температурата.


Пародонтит има три етапа на потока. В самото начало на своите минимални симптоми. Кучето е доста активен, яде добре, истината може да се дължи на болката да се откаже от костите, големи сухи гранули. С развитието на пародонтални симптомите на заболяването се влошава.

Заболяване на венците става тежко, постепенно оголване на корените на зъбите, кучетата отказват да се хранят, да отслабнете, има общи симптоми. Клинични етапи на пародонтоза също се определят от степента на периодонтално свързване към зъба.

В първия етап се губят 25% на свързване, във втората - 25-50%, в третата - по-голяма от 50%. Поглед отблизо, на външния вид на венците и зъбите с пародонтит различни етапи могат да бъдат в снимката.

лечение на периодонтит

Как за лечение на хроничен пародонтит при кучетата? Задачата е трудна в много отношения успехът зависи от степента на заболяването. Започнете лечение с отстраняването на зъбната плака и зъбен камък. Прекарайте кюретаж на пародонтални джобове.

В началните етапи на тази терапия дава добри резултати. Когато корените на трета степен unsheathing пациентите зъби се отстранява. Това помага да се спре този процес, не му позволи да се разпространи бързо сред здрави зъби.

В допълнение към обичайните методи за почистване на зъбите от плака и зъбен, използвани антибиотици. Тази техника е необосновано, тъй като основната причина за пародонтоза - бактерия.

В дома, почистване на зъбите лечебни пасти с антисептици. Един добър резултат е предоставен изплакване на устата със специални разтвори, отвара от билки. От голямо значение е правилният храната. Твърд хранителен почиства зъбите от мека плака, укрепва корените.

Предотвратяване на пародонтоза

Както е известно, за предотвратяване на всяко заболяване е по-лесно, отколкото лечение. Пародонтоза при кучетата не е изключение. По-податливи на лезии на зъбите имат малък порода, защото в тези кученца особено внимателни хигиена трябва да бъде.

Зъби почистват най-малко 2 пъти на седмица, по-специално четка и паста. Привикнат кученца до тази процедура, е необходимо най-ранна възраст, така че не е нужно проблеми.
Куче на храните трябва да бъде добър.

Какво да се хранят един четириног домашен любимец? Кучето трябва да яде твърда храна, която е необходима за дълъг период от време, за да се дъвче. Поставете специфичен кост от магазин за домашни любимци, конвенционалното кост, но с цилиндрична форма и птицата.

Не давайте кучета риби с малки кости, които могат да увредят венците. Хранене някои консерви или мека естествена храна е неприемливо. Кучето трябва да има суха храна и твърда храна за зъбите й са били силни.

Купете само висококачествени фуражи, така че да не се харчат пари за лечение на пародонтит и други заболявания.

С уважение, Максим Захаров.