Нематода опашната кост, хирургия, лечение, отстраняване на симптомите

Защото от това, което опашната кост киста
Tailbone киста се нарича - епителен пилонидална киста, Dermoid киста, фистула опашната кост или пилонидална синус. опашната кост киста се среща главно при млади хора на възраст под 30 години. При това заболяване, по-специално отвор в средата седалищния линия (на разстояние 4-7 cm от ануса). Според това, което предлага, този така наречен опашната разбира се, може да бъде широк, като фуния или едва забележимо, като точка. Пациентите може дори да не знаят за присъствието на самата болест.Причините за опашната кост киста

Кистата масло - най-вече вродено заболяване, така че за дълго време, докато болестта е провокирана, пациентът не изпитва никакви признаци на заболяване. При първоначалните дупки може да се появи неприятно усещане на болка и зачервяване. Тези признаци показват, че болестта е остра фаза. Факторите, които дават тласък на влошаване на заболяването - тази механична травма и запушването на дупки. Когато възпалителния процес страда мастната тъкан и като резултат - гной започва да пробие кожата за образуване на вторичен отвор - гноен фистула.
Когато вредата от опашната кост, настинки, грипоподобно състояние, други инфекции, има болезнено кота върху кожата и зачервяване, което предполага необходимостта от незабавно се свържете с лекар.Диагноза и опашната кост симптоми киста

За да се разграничи киста от ректума опашна фистула, остеомиелит в костта на сакрума, е необходимо да се извърши задължително сигмоидоскопия и скоростта наблюдение. За точна диагноза може да бъде назначен за рентгенов опашната кост и сакрума.

лечение опашната кост киста

Лечението на болестта - е строго хирургически. Това е операция за отстраняване на опашната кост кисти заедно с всички клонове осигурява пълно излекуване. Да се ​​спре на остро възпаление, първо се отвори и изцедени абсцес. Радикална операция резекция на едно устройство (опашната кисти, фистули и съединителна тъкан), получена след отзвучаване възпалителни промени. Хирургични процедури се извършват с епидурална упойка-сакрален.

Усложнения на опашната кост киста

Усложненията на заболяването могат да бъдат развитието на фистула, абсцес и гноен кожата екзема. В етапа на остро възпаление болка възникнат често, температурата се повишава. В хронична форма (фистули) и освобождаването, може да се появи малко количество гной от опашната дупка епителен.

Profilaka опашната кост киста

Претърпя радикална операция за премахване на киста опашната кост, трябва да извършите следните препоръки:

  • След операцията не е позволено да седи в продължение на три седмици.
  • Тъй като не може да вдигне тежести за един месец.
  • След конците са отстранени, трябва да се мият всеки ден mezhyagodichnoy сгънете само хигиеничен душ.
  • В рамките на шест месеца, е необходимо свързване епилация зона на действие.
  • До окончателното изцеление на оперативната рана, трябва да виждате редовно на лекар.