Най-скъпите породи кучета

Според поговорката, кучето - най-добрият приятел на човека. Разбира се, че е така. Те могат да бъдат отлични пазачи, асистенти в домакинството и в лова, както и да даде неограничен брой положителни резултати на техните собственици. Някои хора предпочитат да имат у дома си сладък хибрид, докато други искат да станат собственици на кучета рядко и чиста порода, която струва до много впечатляваща сума. Кучета скъпи породи намерят дома си доста често в заможни семейства, ставайки част от високата им положение и, разбира се, част от живота си, като бързо приятели, независимо от неговата изключителност. Има редица фактори, които правят скъпо куче. Главен сред тях се считат за рядкост и чистота на породата, броят на награди и титли, за здравето на кучето и екстериора.


Много е трудно да се определи какво точно се размножават най-скъпите, тъй като цените варират значително в зависимост от факторите, изброени по-горе, но въз основа на средната цена в света, може да се направи проба списък на видовете, за които хората имат много пари.

Представяме нашите топ 20 на най-скъпите породи кучета в света.

20-то място: френска болонка - миниатюрна порода куче декоративни от френски произход, което стана известно преди няколко столетия. Тези малки, но много смели бели животни често са придружени от италиански и испански мореплаватели, в качеството на неуморните твърди плъх-ловци. Още в XVI век, те са привлекли европейската аристокрация и става много популярен в кралския двор. В края на ХIХ век тя е загубила предишната си слава, и за известно време са били обикновени улични кучета. След като възвърна благородната им статут до края на Първата световна война. Френска болонка е игриво, интелигентен и умен куче за компания, цената на който варира от 500 до 1500 долара.

19-то място: Брадат Collie (Collie barded) - един от най-старите породи кучета шотландските пастирството. Има предположение, че те са произлезли от бобтейл и полски низина овчарка. Тънък, силни куче с отлична характер - така че може да се опише членовете на тази порода. Ами тренирана, smyshleny, весели, любовни деца, могат лесно да се адаптират към всякакви условия. Цената на кученца порода брадати коли варира между 800-1500 USD

18-то място: Chow Chow - един от най-старите породи кучета в света, който принадлежи към групата Шпиц. Характеризира се като куче пазач и компаньон куче. Според проучвания, тя се отнася до първите примитивни видове са еволюирали от вълци. Те са били използвани за защита, лов, и елени като шейна кучета. Чистокръвна линия се запазва в будистки манастири, в които са били ангажирани в отглеждането. Порода Чоу се различава особено упорство и капризност, че в процеса на обучение изисква много търпение и съответните знания. С правилния подход към ученето те растат нежни и мили кучета. Разходите кученце мешана туршия е 600-1700 долара.

17-то място: самоед куче (самоед) - много древна порода кучета пазачи, които са успели да се избегне намесата на животновъдите и запазени и до днес в първоначалния си вид. Повече от 3000 години са служили като партньор в племена, живеещи в северната част на България. Самоедът са били използвани за лов, защита, пасторална, транспорт, а понякога дори и като бавачка за децата. Те се характеризират с по-спокоен характер, остър ум, бодрост, баланс и общителност. Те обичат хората и да бъдем щастливи да отидете до контакта. Чрез обучение и възпитание на самоед куче трябва да се приема достатъчно сериозно. Купете си кученце от тази порода може да бъде от 600-1800 конвенционални единици.14-то място: ирландски вълкодав - порода ловно куче, член на списъка на най-големите кучета в света. Вероятно идва от кръстосване на кучета, внесени в страната от келтите и местни за разяждане кучета ирландски. В началото на ХIХ век, породата е на ръба на изчезване. През 1860 г., Джордж. Греъм занимава с възраждането на породата, и вече през 1897 г., ирландски вълкодав са регистрирани Kennel Club. Естеството на техния вид и спокойно, отличаваща се смелост, сила и издръжливост. Цената на кученца порода ирландски вълкодав може да варира от 1300 до 2300 конвенционални единици.

12-то място: Biewer териер - една сравнително нова порода малки декоративни кучета, с произход от Германия. Вернер Biewer в компанията заедно със съпругата си, Gertrudoy Biver, донесе първият представител на породата през 1984. Biewer йоркширски териери по вид са компаньон куче. Те са много мили, нежни, миролюбиви животни с голямо сърце, в дружеството, което винаги ще бъде топло и уютно. Разходни кученца Biewer териер варира в диапазона 700-2500 долара.

11: Кинг Чарлз шпаньол - дребните породи кучета, отглеждани британски експерти кучета в XVI век. Първо от техните собственици са английските лордове, а след това те са придобили популярност в световен мащаб. Кучетата от тази порода са особено издръжливост и чистота. Основните предимства на крал Чарлз шпаньол считат добър характер и преданост. Лесно е да се обучават и да обича децата. Цената на кучетата от тази порода може да варира между 800-2500 долара.

9-то място: Норфолк териер (друго име - Норфолк териер) - порода ловни кучета, родом от Норфолк, Англия. Почти сто години териери на Норич териер и Норфолк принадлежат на порода (разликата между тях е в позицията на ушите), но през 1964 г. е взето решение да ги разделят. Кучета с висящи уши, решили да се обадите на Норфолк териер. Това добре оформена животно много енергични, смели и издръжливи. Имат балансиран и спокоен характер, приятелски и се разбираме добре с деца. Разходни кученца порода Норфолк териер е 1000-2500 долара.

Седма: Акита Inu - кучета порода режийни, дължащи се на Шпиц група. Те считат, че родното място на префектура Акита в северната част на Япония. В собствената си страна е призната като национално богатство и е със статут на паметник на природата. Кучетата от тази порода могат да бъдат описани като сдържан, интелигентен, смел, благороден и много лоялен към господаря си на животни. Те имат едно прекрасно качество часовника и лесно трениране. Купете кученца Акита Inu могат да бъдат за 1000-3500 долара.

6-то място: Померания (Джудже Шпиц) - декоративна порода миниатюрни кучета идват от Германия. Образите на тези кучета често се намират на древните гръцки и римски монети, вази и други паметници на античността. През 1870 г., по време на царуването на кралица Виктория, която е много любители на тази порода, Шпиц стигнал до Англия, където той започва работа по създаването на миниатюрни форма и подобряване на външния му вид. Померан има весел нрав и лоялен характер, различен интелект и остроумие, е добре да се обучават. През последните години, Померания набира много популярност, както и някои представители на породата са истинските звезди, като Шпиц Бу от САЩ и от Япония Шунсуке Шпиц. Цената на кученцата от тази порода може да варира от 700 до 4000 долара.

5-то място: тайландски риджбек - национална порода Тайланд, свързана с категорията на лов. В продължение на няколко столетия са живели само в източната част на Тайланд, запазване на чистотата на породата. Сравнително наскоро, по инициатива на Американската селекционера Джак Sterling няколко представители на породата са били доведени до Калифорния, където той започва развъждането им. Тайландски Ridgebacks са много активни и силни кучета, които се нуждаят от дълги разходки. Има остър ум и всички те имат свои собствени мнения. Трябва да бъде в състояние да го надхитри и ще създаде увереност, че собственикът е винаги прав. Цената на куче порода тайландски риджбек е в диапазона 800-4000 конвенционални единици.

4-то място: Affenpinscher - древна порода миниатюрни кучета, отглеждани в Германия, около началото на XVII век. Първоначално се използва като шарен гайдар. Името се дължи на малка прилика с маймуни (от nemeykogo "affe" означава "маймуна"). Affenpinscher отлични пазачи - ако е необходимо, много силен ще знаят всичко за наличието на опасност. Тази порода куче да има весел нрав, активен, по-скоро любопитни и безкрайно предан на техните собственици. Affenpinscher цена може да варира от 1500 до 4000 долара.

3-то място: Фараон Hound - древна порода ловни кучета, историята на който започва преди поне 5000 години. Това се доказва от намерените в древни египетски гробници своите изображения. Предполага се, че породата е докарана до средиземноморския остров финикийските търговци, където дълго остават чисти. Във Великобритания кучето Фараона дойде само през 1920 г., и вече през 1975 г. получи официално признание. В България са изключително редки. Основно се използва като придружители. Фараон Hound - интелигентни, игриви, нежни и мили животни, но по своята същност присъства определен imperiousness. Цената на кучетата от тази порода може да достигне до 1000-7000 USD