Мога ли да се измие палтото в пералнята кога и как да се мият, как

Козината на измиване

С течение на времето всяка връхни дрехи мръсни и се нуждае от почистване.

Много собственици на палта смятат, че продуктът няма да оцелее пералната машина и реши да я отведе до химическото чистене.Тези, които са професионални услуги, които не са достъпни, да реши да изпере дрехите на ръка.

Днес си даваме сметка, възможно ли е да се мият палтото в перална машина у дома.

Мога промива слой в пералня: Получаване на процедурата

Преди да се пристъпи към пречистването на връхни дрехи, независимо от това кой от вас е много важно да се запознаете с препоръки за грижата на продукта. Техният производител обикновено показва етикет или етикет. Ако машините не се мият, не трябва да рискувате появата на козината, но все пак го отведе до химическото чистене. Там, благодарение на специални съоръжения и оборудване, външния си дрехи обратно към живота.

Основен фактор при избора на метод за почистване на слой е тъкан от който е направен. Вие също трябва да помисли за качеството на шивашки. Обърнете внимание на шевовете. Те трябва да са идеално гладки. Колкото по-дебел кожата, толкова по-добре качеството на шивашки. Що се отнася до качеството на оцветяване на козината, че е доста лесно да се определи. Една малка част от продукта се накисва в топла вода в продължение на един час. Ако след това водата ще бъдат боядисани и цвета на нещата избледняват, тя е по-добре да се откаже от идеята да се измие собствения си продукт.

Ако забраната за измиване на козината в машината там, че е желателно веднага преди почистване otporot масивна бижута, кожа тапицерия и бутони. След процедурата, тези аксесоари можете да шият назад.

Мога ли да се измие палтото в перална машина: плат тип и пране

Облекла могат да бъдат промити ръчно, тъй като има по деликатен цикъл в пералната машина. Препоръчително е да се използват специални гелове, предназначени специално за този вид плат.

На машината, изберете програма за пране на вълна, и не забравяйте да изключите завъртане. След слой постави върху хоризонтална повърхност, така че водата се отцежда разстояние. Сега виси на закачалка продукт. Ако материалът след измиване колеба, тогава тя може да бъде с много ниска температура на желязо. Продуктът трябва да е nedosushennym. Гладене, използвайте марля.Покритие от полиестер

Нещо от този вид плат е лесно да се прехвърли не само ръката, но също така и за машинно пране. Продуктът може да се измие в режим "деликатно измиване" вода при температура не повече от 30 ° С, без да се върти. Полиестер палто трябва да бъде поставен в специална чанта, премахване на грешната страна навън. Вместо измиване чанта, можете да използвате стара калъфка с цип. Измиване препоръчва течни детергенти.

Синтетични материали не променя външния вид след измиване. Суха нещо, което трябва на раменете.

Cashmere палто

Ние говорим за лукс материали, склонни към образуване на пелети. В резултат на усукване на Кашмир продукти в машината има вероятност да седне. Замърсяване на такъв слой трябва да се почиства на ръка или в пералня: машина за измиване на него вредно въздействие.

От дебел плат палто и кашмир, не могат да понасят агресивното въздействие. Измийте би трябвало само ръчно. Само нежно почистване ще продължи връхни дрехи перфектен външен вид, като се избягва неговото деформиране. Продукти от този материал трябва да се измиват в студена вода чрез течна формулировка, адаптирана за деликатни тъкани. Нещата не могат да се втрива или усукани.

Въпреки, че кожата и е считан за един от най-непретенциозни материали, но по-добре в машината палто не се мият. За да почистите продукта, избършете го със сапунена вода. Мазнините петна по кожено палто, можете да опитате да се отстранят с помощта на талк или бензин. Отърви се от мастилото върху неща, за да помогне на алкохол или оцет. Сушене на продукта трябва да се извършва вертикално върху раменете.

Мога ли да се измие палтото в перална машина: професионален съвет

1. Не забравяйте да я закрепете всички ципове и копчета Преди измиване на козината в картечницата. Най-много едно и също нещо, че трябва да бъде обърнато наопаки.

2. Висок процент на материали за дрехи естествени влакна изисква собственикът на нещата, да бъдат по-бдителни. Такъв продукт след измиване са по-склонни от други, или могат да бъдат покрити макара деформира.

3. средства за миене трябва да се избират въз основа на типа на тъканите и цветовете му.

4. Връхни дрехи, изработени от плътна тъкан. Тя обикновено изсъхва за дълго време. Избягвайте неприятна миризма може да бъде, ако го поставите в стаята е добре проветрено.

5. Ако по време на изплакване в пералнята тава добави балсам за коса, тя ще смекчи естествени материи и да му предостави допълнителна защита срещу евентуално замърсяване в бъдеще.

6. Подобряване на външния вид на вълнено палто може, ако по време на тавичката за изплакване добавите малко глицерин. Това ще предотврати по-нататъшно неща жилави. Запазване на цвят ще ви помогне малко количество добавена вода в оцета.

7. Ако използвате изолиран syntepon палто или надолу, трябва да се уверите, че изолацията не се губи. Избягвайте бучки позволяват специални топки, които се разпространяват материали.

Сега, че знаете дали е възможно да се измие палто в пералня. Ако нещо е много скъпо, по-добре е да не се експериментира и веднага го отведе до химическото чистене. Производителите палто част от някаква тъкан включва лошо качество оцветители и добавки, че по време на перална машина могат да се държат непредсказуемо.