Medweb - оценка на качеството на лечението зависи от доверието на лекаря

Повечето пациенти не съвсем обективно да оценят качеството на своята помощ. оценка е част от основата на тяхната връзка с лекаря (вестник на Clinical Oncology).качество на лечението
Екип на Ню Йорк площ учени проведоха изследване на 374 жени, които са били лекувани за рак на гърдата в ранен стадий на заболяването. Изследването е проведено на два пъти в началния етап на лечението и след шест месеца.

Изследването показва, че повече от половината от жените (55%), оцени качеството на грижите като "отлична". Въпреки че в действителност 88% от пациентите са получавали висококачествени грижи в пълно съответствие със санитарните стандарти и насоки. Характерно е, че всички похвали качеството на лечение на жени посочват, че имат доверие на Вашия лекар и да знаят къде да отидат с въпроси или притеснения.Изследователите отбелязват, интересен нюанс. Сред участниците в проучването са били жени с различни цветове на кожата. И само 39% от пациентите от черната раса са били дадени "отличен" действия на лекари - в сравнение с 60% от бялата раса и 62% испанци. Като цяло, дами с черен цвят на кожата често се срещат признаци на расизъм и лекарите са по-малко вероятно да им се доверите. Анализ на медицинска документация показва, че няма разлика е намерено като медицинска помощ участниците в проекта с различен цвят на кожата.

Министър на здравеопазването V. Skvortsova каза, че приносите за пациентите в България е неизбежно, и поради това до известна степен приемливи, според "Московские новости".

Как мога да намеря експерти от Харвардския университет, те така не от съображения за хуманност и се ръководи от медицинската етика.

система за наблюдение на пациента в болница Addenbrookes Кеймбридж. в които медицинският персонал прехвърли изцяло мобилна технология, започва да работи на практика.