Marketer - един маркетолог, който има задължения, възобновяване

Съвременното общество прави свои собствени правила. С появата на нови технологии се появяват и нови професии. Един от тях - специалист по маркетинг.

Защо имаме нужда от маркетинг?

Marketer - специалист, който изучава предлагането на пазара и търсенето на определени услуги или стоки.Всяка компания, която произвежда някои продукти или предлагат различни услуги, трябва да се оцени в потребителското търсене. Управление трябва да знае какво е необходимо, за потенциалните клиенти, каква цена те са готови да платят за качествен продукт очаква купувач на стоките или услугите.

Защо необходимостта от маркетинг
В допълнение към директното търсене на предприятията се нуждаят от информация на конкурентни фирми, техните продукти, качеството на стоките и ценообразуване.

описания Маркетинг работни места изискват задължително спазването на всички наредби и закони, одобрени от закона.

По този начин, позицията на маркетинг винаги присъства в голяма фирма за производство или фирма, ангажирани в предоставянето на услуги.

Както е било преди?

Но се оказва, че не може да се счита за търговия модерно изобретение. Дори по времето на търговците, имаше специални хора, които са пътували до селата към градовете, така и научиха за това, че не е достатъчно хора в района.

Така че търговците могат да се предпазят от прекомерните разходи и да не носят тези стоки, които не са необходими на хората. И не е ли това една модерна ход на пазара? И когато там бе доведен необходимите стоки, но изтъквани подходящите думи, няма кой може да устои.

Защо необходимостта от маркетинг
И управлението на съвременни бизнесмени. Събиране на данни за нуждите и пишете правилните думи. Всички стоки не лъжат по рафтовете на магазините.

Отговорности маркетинг

Основната и основната цел на всяко маркетинг е да се проучи ситуацията на пазара.

В допълнение към преките днешния търсенето и предлагането състояние е необходимо да се предсказва бъдещето чрез анализиране на ситуацията и възможните стъпки за успеха на компанията. Но не само се занимава с маркетинг.

отговорности работа той не е много тежка, но отговорността за успеха на голяма организация.

Така например, в директния маркетинг задължения включват:

Освен това, хората на тази професия се занимават с презентации и изложби, произведени от предприятие на продукти или услуги. Също така участва в подготовката на статии във вестници и списания.

Защо необходимостта от маркетинг
Ако фирмата има един сайт в Интернет, също дава своя принос за маркетинг, чиито задължения включват съвети за това как правилно и изгодно за въвеждане на продукта в мрежата.

Маркетолозите отиватАко искате да се справят с популяризирането на стоки и услуги, има остър ум и нюх, тогава трябва да помислите за кариера в областта на маркетинга.

За да имат право да се възползвам от тази позиция, е желателно да има степен по икономика. И социологически подход, но най-вероятно ще се наложи курсове по икономически дисциплини.

Социолозите имат уменията на хората, проучвания и събиране на информация, то сгъване по рафтовете на магазините. Но държавната маркетинг се състои в изчисляване на прогнозите за продажбите. Но това изисква известни познания по икономика.

Защо необходимостта от маркетинг
Сега много университети, като се фокусира върху пазара, въведени директна линия за подготовката на маркетинга, като завършва, че студентите имат всички необходими умения и знания.

Основни изисквания към кандидатите

Някои организации, в зависимост от спецификата им, могат да номинират допълнителни изисквания.

Какво друго е полезно?

Тъй като често в задача на маркетинг е да посетите презентациите и изложби често се провеждат в различни градове, на Долен кандидат да бъдат подготвени за чести командировки.

Ако компанията работи с международни партньори, маркетинг е необходимо да се говори на чужд език. Често се налага да се знае английски, но може да има и други опции.

Защо необходимостта от маркетинг
В допълнение, поради чести пътувания изисква шофьорска книжка. Но частна компания за автомобили, обикновено се предоставя.

личностни черти

Ако желаете да заеме мястото на маркетинга в голяма развиваща се компания, в допълнение към директното образование нужда от малко личност. Без тях, би било трудно да се рекламира продукт и, съответно, да направи кариера в тази област.

 • Аналитично мислене. Възможност да се чувстват всички промени и да реагира бързо.
 • Възможност за обработка на големи количества информация и цифри.
 • Трябва да има такива характеристики като бдителността и концентрацията. Неточно разбиране на ситуацията ще се отрази неблагоприятно на стратегията и вградената съответно и продажбите.
 • Способността да се намери общ език с хората. Един добър маркетолог винаги знае не само цялостната ситуация на пазара, но също така и да бъде в състояние да се запознаят с конкуренти и тяхното положение.
 • Устойчивост на стресови ситуации. А много работа, по-голяма отговорност, а понякога и ситуацията излиза от контрол. Поради това е необходимо винаги да остане външно спокойствие и да бъде в състояние да се измъкне от всяка ситуация, без да показва паника.
 • Creative серия. Много важно качество. Marketer - е генератор на идеи за насърчаване и признаване на продукта. Поради това, постоянното присъствие на чифт свежи идеи в главата просто трябва за тази професия.

Ние правим автобиография

Обобщение на маркетинга, като всеки друг професионалист, трябва да включва задължителни елементи.

Това име образование, професионален опит, умения, знания и умения. Но за да бъдете забелязани и поканени на интервю, което трябва да се открояват.

Защо необходимостта от маркетинг
Но не е нужно да бъдете креативни и да направи голяма част от резюмето маркетинг фантастична история. Както казват експертите, ще забележите, ако данните ще подхожда идеално на позицията, за която кандидатствате.

Какво ще предизвика по подбор на персонал, за да привлечете вниманието към автобиографията си?

 • Ако искате да си намеря работа в областта на маркетинга покажат знанията си за тази конкретна фирма и нейните продукти.
 • Посочете целия си опит и да покаже съществуващите умения.
 • Данни за контакт могат да се задават малко в по-голям шрифт.
 • Посочвайки опит не се ограничава само с името на организацията и позицията. Опишете накратко основните отговорности и посочете съществуващите постижения.
 • Не пишете в общи линии. Показва специфичен. Така например, в продължение на шест месеца от продажби се увеличават с 6%.
 • Не забравяйте да включите езикови умения, шофьорска книжка и удостоверение.

Защо необходимостта от маркетинг
И най-важното, да се избегне граматически грешки. Размер на автобиографията не трябва да бъде повече от две страници.