Малки, но собствения си! Или как да се изгради бизнес в ръкоделието - Справедливи Masters - ръчна изработка,

Форми на творчеството

Различни видове на изкуството
Направи си сам / DIY

Занаяти като бизнес

Безсмислена вековния въпрос: "Какъв е смисълът на живота?". Ние се отложи за безсънните нощи, нека да го перифразирам: "Какво ми е необходимо, за да бъде щастлив?"За мен щастието е семейна хармония, на базата на любов и доверие, себереализация в работата и обществото.

Нека се спрем на себереализация. Това, което виждам работата си? Моята работа е да ми донесе радост и добри доходи. Мога ли да направя любимото нещо на това ниво, така че аз мога да си позволя. (Тук правя отбележат нормалното им живот). Важно е да бъдем честни себе си, трябва внимателно да се претеглят плюсовете и минусите. Може би вашата душа и изискванията на творческия процес през вечерта, в края на седмицата, с основна дейност носи добри пари, не можеш да се откажат, въпреки липсата на празници, капризни шеф и така нататък. В този случай, трябва да се намери компромис със себе си. Трябва да се оцени какво трезво, ако направите вашето хоби работа, това ще доведе до множество други нюанси, които на фона на директора и тримесечните отчети изглежда много по-трудно.

Е, помисли за плюсовете и минусите, които ще бъдат от полза, то е по-добре, точно за вас и вашето семейство? Това говори ума си, както и че все още се нуждае от душа?

Занаяти като бизнес

Може да имате възможност да се съчетаят полезното с приятното, и вие ще намерите в тази хармония. Най-вероятно в началото, докато не сте на път към целта си, той ще бъде идеалният вариант. В моя случай, изборът не стои, започнах да правя бижута като хоби, когато бях в отпуск по майчинство (и в действителност, безработни), а след това да ми е станало печелившо. Сега, когато бебето ми е по-стар, аз обективно не може да намери в моя град работа, която може да се сравнява ми вече постоянно нещо в положителна посока. Има и негативна страна на този за мен, но на фона на много по-губещата. Ето защо, за пореден път, всичко е въпрос изключително индивидуално.

Занаяти като бизнес

Занаяти като бизнес

Започнете с избора на занаята!

Ако си представим само да бъдат креативни, започнете, като изберете вида на ръкоделието. Ако вече сте започнали да се занимава с нещо, да гласуват, всичко е наред, сте решили никога не е твърде късно да се преразгледа. Вие трябва да изберете само една посока, в която и да отидете по пътя си, погледнете внимателно като бъдещия си съпруг! С тези занаяти ще живееш, за да се събуди и да заспи, за да се подобри, за да растат, за да растат. Дай боже един да се разбере, че изборът е бил правилен. Невъзможно е да се справят с всички видове творчество, само защото се развива и да се подобри във всички посоки, не можете, нека други занаяти ще понякога, като останалата част от основната дейност.

Занаяти като бизнес

Ние трябва да се определят границите на ясно какво искаш от вашата работа, за да се оцени трезво възможностите си и да реши какво ще правите? Нещо, което е много в интернет и това, разбира се, търсенето или нещо рядко, дори и нова възможност. И двата варианта са добри, просто трябва да бъдат определени, както и сложността има в другата. Това би било правилно да се сложи още един важен въпрос:

Защо е купувачът ще дойде при мен?

Ако се измисли нещо съвсем ново и невероятно, то е ясно, че ако има този съдия, тя е на никого, освен на вас и няма да дойде (до тогава, докато вашата идея, няма да отидем при тях, разбира се, е възможно Тя ще защитава патента, но няма да отиде по-дълбоко в този спорен въпрос). Въпросът е дали има ценител? Колко? Колко време ще трябва да се върви по пътя в тази посока? Ще мога ли да се превърне в пионер в нещо? Форма на въпросите, да отговори на тях, и отивам за него!

Монитори на пазара. Това изгодно да продават?

Ако искате да го спечелят, а не само да се направи като хоби, което трябва да мисля за това, че ще купи по-добре? Във всеки момент на криза и трудности на една жена е жена винаги, тя ще се кичат, е да се купуват козметика, дрехи, бижута. Купувачът може да обичам боядисване на кожата и дори да си купите един или дори няколко снимки, един по един, във всяка стая, специален съдия ще се върне, дори и за подарък, но това е най-идеалният вариант. Но кожа бижута и същ потребител купува много време, за да ги носят с различни рокли, създаване на различни изображения, ще ги променя всеки ден. Материали за панелите на кожата ще вземат много повече от огърлица, но за колиета купувач е готов да плати много повече от една снимка, не само убеден в това от личен опит. Тук, разбира се, може да има много дебати и този пример, може да не е много добро за някой друг, но въпросът вече споменах.

Може би цените ще бъдат по-ниски, но не забравяйте за такова понятие като несправедливо ценообразуване. Да, и оценява работата си и разходи, независимо дали искате да прекарват повече енергия за нещо, за което ще плати по-малко от някой друг? Нещо повече, тази политика е, че привличането на купувач, който търси нещо по-евтино, от предлаганата разнообразие, купувачът не ви ценят като майстор, и идват само защото имате по-евтино и рано или късно ще се сблъскате с изречения като "Направи като това на капитана, но в цената си. "Съвсем друго нещо, ако работата ви все още не е до желаното ниво, както, например, тогава вие сами трябва честно да го признае и да не се появи в бара, докато уменията си в началото на пътя. А именно, фактът, от които се формира от цената, можете да намерите много информация в публикациите уважавани колеги, или в каквито и да било икономически статии в интернет, това вече няма да се спирам на този въпрос. Основното нещо, по мое мнение, цената не трябва да бъде фактор, поради който ще дойде при теб на купувача.

Занаяти като бизнес

Занаяти като бизнес

Как да намерите вашия собствен стил?

Занаяти като бизнес

Прави впечатление, че през първите 3 години в списанието не отидох на всички. След като написах поздрав към факта, че ми огърлица е работен ден, а аз дори не знаех къде може да се види. Въпреки това, по това време вече бях Дълга опашка от поръчки.

Не спирайте там, винаги се приближава, се визуализира за себе си етапи, нива, които ще се изкачи до успех. Такива преходи трябва да се случват с чести интервали, най-малко веднъж в шест месеца. Нека най-близката ивица ще бъде ниска, дори и ценните етап ще бъде далеч, разходка до момента на тези стъпки, които са в състояние да преодолеят днес. постоянно се нуждае от нещо да се промени, актуализиране на нормалната "циркулацията на въздуха" в бизнеса. Подобрява външния вид на магазина, поръчате професионална фотосесия, отидете на по-високо качество и скъпи материали, повишаване на нивото на квалификация, за да разшири своята гама, това е наистина направи в кратки периоди от време. Стремете се към добър инструмент, който преди това не можеше да си позволи да собствен цех, в тяхната собствена дребно или онлайн магазин. Посочва се психически или визуално тези стъпки и да се чувстват, че до тях в най-кратък обсег. И не забравяйте огромните постижения в бизнеса! Така например, участие в международни изложения, модни ревюта, vsebolgarskih и международни конкурси, сложи пред гол за получаване на някои важни титли. Не се ограничавайте с малки желания! Всичко е възможно, ако се стремят да!

Занаяти като бизнес

Откъде знаеш, че е време да се формализира вашия бизнес?

Тогава дойде моментът, когато се чувствате сили да направи ръкоделие си постоянна работа, а именно на собствен бизнес! Как да се определи този момент? Вече са се образували опашка на поръчки, вие сте сами ограничаване на периода. Завършената работа не лягайте в прозореца на магазин, месечните си доходи може да бъде сравнена със средната работна заплата в града ви, а вие се чувствате уверени zavrashnem ден?

Занаяти като бизнес

Системата на данъчно облагане също зависи от вашия тип бизнес, независимо дали вие ще търгувате в магазин за търговия на дребно или чрез само интернет? Данъчната основа за по опростената данъчна система също зависи от това как тя е, че има много разходи и дали всички от тях ще можете да потвърдите. Лично аз избрах по опростената данъчна система и 6% данък върху облагаемия "доход", но след една година реших много внимателно погледнете патента. Осребряване на патент за правото да вършат своята работа за майстори, е може би най-удобният начин, само трябва да се изчисли всичко правилно, тъй като това ще бъде от полза в сравнение с годишния доход.

Занаяти като бизнес

Това ще ми даде това, което аз ще регистрира своята дейност?

Сега можете да официално продаде своята работа в магазини, на търговски панаири, в собствената си онлайн магазин, и така нататък. Като цяло, трябва да бъда честен, това е всичко, което със сигурност може да се направи без него, веднага се сещат почти всички, но сега ще бъда честен със себе си, и със статут на юридическо лице, в действителност, ще се отвори достъп до нова платформа за продажби , Съвсем друго нещо, ако това не е необходимо за вас, което е днес.

Стаж, пенсионни вноски.

Позиция в обществото.

Аз нямам средства за развитие на бизнеса. Къде мога да намеря финансова подкрепа?

Занаяти като бизнес

Сега, когато имате една малка, но ... това е време, за да помоли за помощ от държавата. Да, в българското законодателство има много програми, насочени към подкрепа на малкия бизнес. За да ви помогне, ако не и за вас, талантлив занаятчии, майстори, производител (чиято активност, между другото, е приоритет, в сравнение с обичайните търговци), най-накрая реши да узакони дейността си честно служат на страната си?

Има и други възможности, например, спонсорство, заеми могат да ограби банка, например :) Но аз говоря само за това, което имам на самата концепция.

И не можеш да плащат данъци?

Чувствителен въпрос. На което аз лично имам един отговор. Защо тогава да се превърне в юридическо лице? За да се зачита неговата страна - да плащат данъци! Особено, ако имате нисък доход, сумата на данъка, все още може да се намали чрез вноски в пенсионен фонд до почти нула. Но ако ще покаже приходите си, лесно може да докаже способността си да плащат навсякъде, да изтегли заем, ипотека и всичко това поставете върху доброто му име, а не семейството. Това, разбира се, не е основният аргумент, но значима, тъй като се впусна в тяхната собствена, безплатен басейн.

Занаяти като бизнес

За да се стремят към по-нататък?

И тогава моя опит не е в състояние да разумно посъветва нещо. Защото точно сега, аз стоя на кръстопът. Каква е моята ситуация? Имам назначени много голяма опашка от поръчки и наскоро имах чувството, че аз не работя за себе си. В бъдеще смятам да преразгледа изцяло своята работа с клиенти. Вероятно, аз няма да се приемат поръчки, тъй като на този, че не е имал време за собственото си развитие, създаването на нови произведения, участие в изложби и конкурси. Сега, когато търсенето е много по-висока от офертата, има нещо, което да се стремим към, а има специфичен начин на развитие.

Какво да правим, когато търсенето е по-голямо от предлагането?

  1. Образование асистенти.
  2. Продажбата само завършеното дело (продажба на завършени произведения на търгове с определените си за минимална цена).
  3. увеличение на цената.

Masters, които са достигнали това ниво са склонни да отидат на обучение, преподаване на майсторски класове, както и без да бърза приемат поръчки за душата.

Необходимо е да се развива, да подобрят уменията си, да развиват маркетингови канали, разширяване на производството. В действителност, която току-що се премества в ново ниво, и все още има да извърви дълъг път. Кой път в бъдеще бихте избрали най-важното не забравяйте, че всичко е започнало, независимо дали сте достигнали до първоначалната цел, а именно ние говорим за щастие.

Занаяти като бизнес

Желая Ви, че независимо от бизнес нюх, ще се появи на вашия характер, трябва да остане господар. Учител, който обича работата си, да го прави със сърце и душа, наслаждавайки се на процеса, да продължи да се насладите на света около себе си, чувствайки, че границата между красиво и печелившо.

Занаяти като бизнес

Сега имате име и репутация, страните са всички недостойните, излизат с чест от конфликта, а не за да влязат в "черен PR", обичат това, което правиш за хората, които се обичат това, което правите и вие ще бъдете щастливи. )

Занаяти като бизнес

Благодаря на всички, който се осмели да прочетете публикацията ми от началото до края!

С уважение, Светлана Hramovskih.

Ключови думи