Лечение на тенис заболяване коляно - популярна здраве

Терминът "тенис лакът" се отнася до такива заболявания като epikondillit. Той често участва летящ този спорт у хората, както и в масажни, художници и дърводелци, защото на професионалните функции в ръцете на физическо натоварване. За да се реши този проблем има много опции, а един от тях е въздействието точка.Тенис лакът възниква в резултат на дегенеративни процеси на мястото, където мускула е прикрепен към външната epicondyle на раменната кост в областта.

Такава патологично състояние се развива, когато редовното движение ръка, придружен от преразтягане и се разпространява на четката, по време на който щам разгъватели мускули в китката. На мястото, където те са прикрепени към външната epicondyle и развива болезнено.

От лакътя тенис е професионална болест, възникнали във връзка с активната манипулация на ръка, тя най-често се вижда на работна ръка. Така десничарите да страдат от epikodillita на дясната ръка и левичар - в ляво.

Учените все още не са измислили причина за развитието на тази патология. Но главното предразполагащи фактори включват: непрекъснати микротравми на екстензорни сухожилията, мускулите, нарушение на целостта на периартикуларни меките тъкани, притискане влакна в сухожилията на ставите, които са разположени между издатини на костни. В допълнение към заболяването може да прокара остеохондроза на шийните прешлени, артрит и недохранване периартикуларни тъкани.

Такова заболяване като "тенис лакът" се проявява от болка, която е локализирана в областта на крило и напред на лакътя. Когато този мач е само външния ръб на предмишницата, китката и завой нагоре само засилва болката. Жертвата не може да компресира юмрук, тъй като тя е почти непоносимо болезнено усещане.

Заболяването се развива през цялото време, и симптоми само активизираха през времето на пациента не може да вдигне чаша с нещо хвана за ръката и. Дори и прости движения, като например отваряне на ключ за врата, натискане на копчето, което води до силна болка и трудности.Съединението не се променя, и подуване на тъканите могат да бъдат пропуснати. Палпация и неотложно да предизвика силна болка, но най-силна болка локализирана в една точка, разположена, както и на epicondyle, и в мускулите и сухожилията. На мястото на локализация epikondillit е мускул, сухожилие и Supracondylar.

Лечението на това заболяване е до голяма степен консервативен. Лекар предписва почивка, ограничаващи движението на лакътя с помощта на специална еластична превръзка превръзка или бандаж. Пациентът трябва да се затопли до мускулните групи със суха топлина, и да извършват самостоятелно масаж. В особено силна болка е необходимо да се определи ръка кърпа или дори мазилка. Добри резултати могат да бъдат постигнати с помощта на физическа терапия - ултразвук и лазерни ефекти, както и магнит и симулирани течения.

Особено силна болка Lecha използване нестероидни противовъзпалителни лекарства - индометацин, ибупрофен, диклофенак. Също така е възможно локално приложение на анестетици - новокаин или ledokaina и глюкокортикоидните хормони.
В особено тежки случаи лекарят настоява за оперативното лечение на болки в коляното.

В допълнение към консервативно лечение трябва да се вземат някои мерки, които да предотврати повторението на заболяването. Така че по време на възстановителния период, пациентът се занимава с терапия, масаж физическо и акупресура. Ако тенис лакът въздействие точка дори ви позволява да неутрализира най-остра болка.

Помислете за въздействието на редица начини:

- Първата точка - това epicondyle, който се намира на противоположната (здрави) страна. Необходимо е да се масажира мястото, което е най-болезненото огледалното отражение. Масажи максимално бавно, поставяне на възглавничката на пръста си върху точката и извършване на въртене движения по посока на часовниковата стрелка. Такива движения трябва да бъдат по-малко от шестдесет. Повторете няколко пъти на ден, дори можете да на всеки час.

- На второ място - е най-малкия пръст, от друга страна - или по-скоро, това е най-горната фаланга. Омесете с пръсти до тогава, докато не усетите характерния изтръпване или скованост. Повторете няколко пъти на ден.

- Третата точка е директно над лакътната ямка, точно над лакът на пациента (от външната страна). Свийте леко лакътя, притискайки го към тялото. Предмишницата на същата позиция на масата. Тази точка се нуждаят от добро ръчен масаж, движещи се по часовниковата стрелка. Движенията трябва да са плавни и бавни. Този масаж може да се комбинира с прилагането на мехлем аналгетик (например, hondroksid).

Такова заболяване като "тенис лакът" изисква редовни физически упражнения, насочени към развитието на мускулната система в ръцете. Това ще предотврати повторната поява на болестта. Също така, тези упражнения, като акупресура, могат да помогнат за облекчаване на болката и възстановяване на съвместна двигателна активност. В допълнение, те могат да се извършват, за да се предотврати.