Куче за защита на частни къщи, които се размножават, за да изберете

порода кучета пазачи

Ако искате да се грижи за безопасността на техните семейства и живеят в частен дом, просто трябва заплашително куче, което ще изплаши хулигани и крадци. Всеки знае, нарушители веднага отрезвяване бесен лай и плаката: ". В двора на един порочен куче" Четириноги гигант незабавно анулира страховете си и да даде не само спокойствие и увереност в защитата в реално време, но също така и много щастливи моменти, които носи общуването с животни, се грижат за тях, дейности и игри.порода кучета пазачи

Pet е показан в дома си, тя става пълноправен член на семейството, и счита голямата нейна територия. По този начин, в съзнанието му първоначално установените инстинкт ястреби на защитеното помещение и лоялен защитник. Но екстериора и характеристики на дадена порода стават един вид механизъм, който засилва тази нужда, или, напротив, тя оставя незначително. Някои животни са склонни да упражняват прекомерно агресия, други - добри и любящи другари, които не вредят муха. Някои хора се ядосват и се хвърлят на собствения си вид, но се страхуват от непознати, а вторите се ухили при вида на непознат. Определете какво искате кученце не е твърде трудно: важно е да се знае това, което отличава от другото куче и избрани въз основа на характеристиките, предоставени от cynologist или селекционера.

Най-добрите породи кучета за защита на частния дом: образование Стражът

Ужасно алабай голям човек, който ще седне на веригата или да се изпълнява в клетка или в двора е прекалено малка и тромава кученце. Много от собствениците не искат да купят животно в зряла възраст те се страхуват, че насилникът ще хапе детето и ще бъде ожесточена нрав не само към непознати, но също така и членове на семейството. От това може да се избегне, като: Вземи си бебето, развитието и подготовка на което ще бъде вашата основна задача. Заслужава да предупреди тези, които не са готови да отделят много време на куче: обучение и дейности с по-младото охраната трябва да се извършва редовно, в противен случай нищо няма от тях. Active упражнения и обучение - това е, което трябва да се помни, бъдещ собственик.

порода кучета пазачи

Какви критерии се ръководят от професионалисти, когато става въпрос за кучета, който осъществява защитата на хора и домове:

 • Особености сцепление - животно много затваря челюстта, или само леко ухапване на врага? Не забравяйте, че както в детството и дори в зряла възраст страх от опитомени ухапвания от животни. Болката се дължи на натиск: от нарязани на плътта зъбите и не дават крадецът отида.
 • Четириноги боец ​​трябва да бъде в състояние да атакува: забави в движение или да се ускори в зависимост от действията на нападателя.
 • Естеството на кучето се отразява в поведението му, способността да се съсредоточи върху защитата на помещенията и възможност да отвърне на удара. Вечно разсеяни и игриво кученце няма да може да служи като защитник.

Необходимостта от подходящия момент да се нахвърлят върху яростта на врага не трябва да се отрази на живота на четири крака приятел в семейството: базирана на животните не знае кога да се промени нрав правосъдието с милост.

 • Pet трябва да бъде в състояние да изпълняват специални команди, и непрекъснато подобряване на техните умения чрез упражнения.
 • Физическо развитие - важен етап от подготовката на бъдещата пазачът. Куче със силни мускули във всички обстоятелства надхвърля слаби и болни животни.

порода кучета пазачи

Експертите говорят за наличието на нива, съвкупността от които се определя способността на кучето. Има ли вашата животно, тези критерии?

 • Техника на команди и функции на обучението: За всички видове и да е, на първо място, възможността да се ходи до хост, изправено, седнало и легнало по негова заповед, донесе пръчка или играчка на изискванията на собственика.
 • Отношенията между лицето, отговорно за образованието, и животното: най-важното - подчиняването на всички етапи на подготовка. Кучето трябва да се подчинява и да направи това, което тя е казал да не лае и да не показва гняв и агресия към членовете на семейството и малки деца. Вие не можете да вземете кученце или възрастен, отличителна черта на характера на което е страх от контакт с хора.
 • Умения, способности, домашни любимци, ако вашият четириног любимец е лесно да се скача, да тича и без усилие изважда от ръцете на каишка на собственик или играчка, за да бъдете сигурни: като сте направили правилния избор.
 • Темпераментът на животното: прекалено сладко кученце ще бъде добър приятел на децата, но няма да бъде в състояние да действа като защитник на дома и семейството.
 • Физическо състояние - е липсата на наднорменото тегло, мускулести, активност и добро здраве.

Какво трябва да се вземат предвид при отглеждане на кученце

порода кучета пазачи


 • Необходимо е да се напълно или поне частично да се ограничи предаването на животното с непознати. При тези обстоятелства, домашния любимец ще недоверие и подозрение към всеки непознат: без това чувство не може да бъде пълноправен защита на територията.
 • Не забравяйте да се оттегли кучето на разходка и да го представим на нови места. Тя трябва да е комфортно и уверено да се държат в различни ситуации.
 • Куче-защитник не може да бъде лидер. Позволете на кученцето, за да спечели мача, но само до определена възраст (67 месеца), или желание за преодоляване на собственика може да се превърне в агресия.

Един добър вариант за тези, които искате да постигнете перфектната подготовка - специални курсове, в които животните се научават послушание и изпълнение на различните отбори.

Породи кучета, които никога не са се превърнали в охранители за дома

Има кучета, които не са подходящи за семейна безопасност и територии, поради тяхното поведение или физически характеристики.

 • Entourage хъски никога не са били огромни протектори: те са просто транспортиране на хора и да им служи вярно. Тези красиви създания - добрите и кротките помощници, както и те не трябва да се зареждат на охранителните задължения. Защо? Куче щастливо приветства всички чужденци, които прекрачат прага на къщата. Опитите да конвертирате изходящи и приятелски домашен любимец, го превръща в страхотен боец, може да доведе до нарушение на психиката на животните.

порода кучета пазачи

 • Размер Mastino и сила на представителите на тази порода е привлякъл животновъди и любителите на големи кучета. Въпреки това, добродушен гигант, не се препоръчва да се гневи: гняв, той може да се хване дори на своя домакин. Нестабилността на характера на едрия мъж го неудобно кандидат за ролята на охранител прави.

порода кучета пазачи

 • Не може да се вземе за защита на техните притежания ловни кучета и малки домашни любимци или животни от среден размер: Pugs, кучета-гончета, Шар-Пей, ​​куче, Corgi, и т.н. Изключение - австралийския говеда куче. посветени приятел за всички членове на семейството - акъла го послушен ученик и добродушен нрав правят.

порода кучета пазачи

 • Английски булдог не е подходящ за частни домове, но ще бъде добър вариант за тези, които живеят в апартамента. Loud и заплашителен лай домашен любимец изплаши нарушители, както и голяма отговор на някой от тези кучета или шумолене стъпки по стълбите ще позволи да знаят всичко за непознати, които дебнат пред вратата.

порода кучета пазачи

 • Служители бултериери и питбули могат да навредят на здравето на хоста и е трудно да се обучават.

порода кучета пазачи

Най-добрите кучета пазачи за защита на частни къщи: рок

Не забравяйте, че един добър защитник - не винаги е голяма и ядосан куче. Ако не сте готови да предоставят подходящо обучение, дават на животните изборът впечатляващи размери.

 • Немска овчарка - признат лидер в класацията на всички предани любимци, които раждат, за да защитят своите притежания. Защо това ще се превърне в истински приятел и надежден пазач? Представители на тази порода имат прекрасна физика, издръжливост, отлична памет, добро тренирана и е в състояние да издържат на огромни натоварвания. Те се разбираме добре с деца и с уважение към господаря си. Въпреки това, собственикът трябва да се помни, че едно куче не може да бъде ограничен. Никога не го поставете върху верига или за заключване, за да затворите клетката.

порода кучета пазачи

 • Москва охрана - това е опция, ако сте готови за дълъг редовно обучение. Куче трябва да се повиши и да учат основни команди. В противен случай ще получите неконтролирано и агресивно животно. Представители на тази порода трябва да се развиват социализация. Този специален и силно животно, което никога не оставяйте на собственика в беда.

порода кучета пазачи

 • Тибетски мастиф - едър, дебел слой, който му позволява да спи в снега и студа. Това е едно прекрасно спътник и подозрителен охрана привързан към деца и възрастни, които той е бил повдигнат.

порода кучета пазачи

 • Ротвайлерите стават незаменими охрана частния си къща: лоялни бодигардове и добродушни приятели имат завидна издръжливост и лесно могат да понасят студа.

порода кучета пазачи

 • Алабай - все смешно рошав кученце не забравяйте за ранно обучение и постепенното социализацията на животното. Тази порода - един от доминиращ, а собственикът ще има дълъг и упорит труд от характера на домашния любимец, справяне с проява на лидерски качества.

порода кучета пазачи

 • Кавказка овчарка - мит за агресивността на тези кучета са създадени и разпространени домакини, които не могат да се справят с подготовката на такива служители. Важен момент: в условията на куче задържане може да повлияе на психиката му. Вие не можете да поставите едно куче на верижка и да се ограничи правото му. Разхождайки се в продължение на два часа и активни упражнения са достатъчни за поддържане на физическата форма на домашен любимец.

порода кучета пазачи

 • Ризеншнауцер - асистенти на болните при възпитанието на децата и добри защитници, които няма да пропуснат непознат в двора си. Експерти смятат, че кучетата от тази порода на сигурност е идеален за частни домове. Въпреки това, се грижат за тях е изключително сложно: не само се нуждаят от сериозно обучение, но също така се грижи за състоянието на косми от домашни любимци.

порода кучета пазачи

Да не забравяме, че животното трябва да бъде предшествано от придобиването на събирането на информация за функциите на екстериор и характер. Да не се забъркваш с непрофесионални животновъди и не забравяйте да получите информация за развитието на четири крака приятел и неговите навици. Подгответе се за дълга и упорита работа, получаване на голямо куче за възрастни.

Сега, че знаете какво порода куче е най-добре за защитата на семейното жилище на улицата. Опитайте се да предостави необходимата грижа и да се образоват за домашни любимци правилно. Това е благодарение на усилията на собствениците на малки и тромави кученцетата верни и силни защитници.