Косата падат - към която лекарят помоля за съвет

В нашите бурни времена, проблемът на косопад притеснява мъжете достатъчно често. Стрес, лоша среда, наследствени заболявания - Причини за косопад (алопеция) са доста различни, но това е по-лесно от това по-силния пол не става. Харесва ли ви или не, както и самочувствие се влияе доста силно, както и за преодоляване на психологическите проблеми, причинени от загубата на диви коса, прекарал много нерви. Един от начините, по които мъжете често се покачват с признаци на загуба на коса, е отричането на проблема. Това е разрушителна опция, защото с бързото приемане на мерки срещу загуба на коса, има по-големи шансове за решаване на проблема.


Загубата на коса до каква лекар за справяне

Имайте предвид, че косопад - не е присъда. Най-важното е, време е да се идентифицират причините и да започне компетентно и ефективно лечение. Тук пред мъжете получава много въпроси. На което лекарят пита за загуба на коса? Какво прегледи се извършват в такива случаи? Какви методи на лечение са най-ефективни? Недвусмислено Отговорът на тези въпроси не съществува. Причините за появата на много алопеция. И това е от тях ще зависи от методите на лечение.

Причините за косопад

Ежедневно загуба на малко количество коса (50-100 броя) е в норма.

С течение на времето, косата пада и умират по естествен път. За да започнете, трябва да задействат алармата, ако сумата на косата проливането надвишава скоростта или на всяко от местния район има 10-50% от косопад.

 1. Телоген зловония. Това често срещан тип загуба на коса, която се развива в рамките на 2-3 месеца след тялото ще изпитате много стрес (продължително заболяване, тежки операции, или инфекция). Когато миазма телоген изтъняване на косъма, капка в умерени количества от всички части на главата, но големите плешиви петна са рядкост.
 2. Страничните ефекти на лекарства за лечение на рак, артрит, депресия, болест на сърцето, високо кръвно налягане. Тези лекарства включват литиеви лекарства, бета-блокери, варфарин, хепарин, амфетамини и лекарства, използвани в химиотерапията на рака - като доксорубицин (адриамицин).
 3. Симптомите на заболяването. Косопад може да служи като симптом на физическо заболяване, като лупус еритематозус, сифилис, ендокринна патология, синдром на Даун, болест на Адисон (надбъбречната патология), хормонални смущения, анемия, дефицит на протеин, цинк и биотин. Липсата на витамини и минерали, обикновено се свързва с небалансираното хранене, диетата на плодове и зеленчуци, млечни продукти и за разпространението на тежки въглехидрати и мазнини.
 4. "тения" херпес зостер ". Заболяването е заразна и се причинява от гъбична инфекция. Когато тения случва откъслечни косопад. Най-често децата са изложени на него.
 5. Алопеция ареата. Това заболяване е причинено от ненормална поколение на автоимунни антитела, в резултат на увреждане и разрушаване на нормалната тъкан. Причините за алопеция ареата, както и повечето автоимунни заболявания не е известна, но това често е придружено от други заболявания от същия характер. Пълна загуба на коса на главата е известно в медицината нарича общо алопеция.
 6. Травматична алопеция. Това е форма на загуба на коса може да бъде причинено от непрофесионални манипулация фризьори, чести perms, взриви сушене и радикално труден оцветяване. Да, в нашата епоха на прогрес, хората са свикнали да се грижат за себе си и да не пренебрегва красотата, но този полезен на пръв поглед, навика си има своите странични ефекти. Друга причина травматично алопеция е необичайно психиатрично разстройство (трихотиломания), в която човек принудително дърпа косата и усукването им, което води до образуването на плешиви места.
 7. Андрогенна алопеция. Това наследствен косопад с характерната тип за мъже (повишена високо храм отпред и / или изтъняване на косата в горната част). Този тип плешивост е най-често и може да започне по всяко време, за да прогресира животът на човека, дори и в младежката период. На андрогенна алопеция, засяга имат три фактора: наследственост, мъжки хормон нива и възрасти. Учените са забелязали, че повишените нива на тестостерон често води до плешивост.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Ако няма болест, която започна плешивост може да има други причини. Например, стрес. Голям брой загубени коса след стресова ситуация може да се забелязва веднага, например в рамките на 1,5-2 месеца. От голямо значение са правилното хранене и грижа за косата. Загубата им може да започне след частични и небалансираното хранене и поради безмилостния отношението на косата.Какво лекарят третира проблема с косата?

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Както се вижда от по-горе, по-голяма част от случаите, косопад се дължи на прогресиране на заболяването и нарушено състояние на организма. Много често тревогата, причинени от липсата на видими причини за косата може да изпадне, така че обжалването на лекар не трябва да се отлага. Ако косата пада, какво лекар, за да се свържете? Общоприето е, че лекарят, който се занимава с най-различни заболявания на кожата на главата - един trichologist. Но по-trichologist все още е крайната цел.

Загубата на коса може да бъде причинено от много причини, включително сериозни заболявания. Следователно, първата лекар, който трябва да посетите, все още терапевт. Той ще бъде в състояние да направи оценка на общото състояние на организма, да възложат тестове за хормони и задължителен биохимичен анализ на кръвта, а след това да изпрати trichologist. Често, за да се установят причините за загуба на коса са свързани и други специалисти (диетолози, ендокринолози, психолози). Ако не се открива проблеми в общото състояние на организма, тогава проблемите с здравето на косата, най-вероятно, ще бъдат ангажирани в trichologist. Това е лекар, който специализира в най-различни заболявания на кожата на главата, както и Триолоджи - участък от дерматология който изучава проблемите, свързани с косата. Ето защо, ако вашата клиника не е силно специализиран експертен като trichologist, че е напълно възможно да се замени настоящата дерматолог.

Какво може да ви помогне trichologist?

Компетентен trichologist знае всичко за състава и структурата на косъма и косата фоликули, техните фази на растеж, и така нататък. Г. Първоначално в него се посочва причините, които са довели до проблемите с косата и плешивост в отделните пациенти. След пълно разследване и са покрили тестовете trichologist реши с какви методи, необходими за лечение на болестта, както и да даде съвети за грижа за кожата и косата на главата, взима една диета и т.н.

Диагностика заболяване лекар се основава на анализ на историята на заболяването, лекарства, взети от пациента, използвани диета, както и медицински преглед. Ако подозирате, гъбична инфекция, trichologist вземане на проби за коса за провеждане на лабораторни изследвания.

Също така са склонни да споделят информация за заболяването и събитията, които са се появили, за да можете по време на последните шест месеца. Това се дължи на факта, че реакция на организма към някои бедствия няма да се случи веднага, така че косопадът може да започне след 3-4 месеца.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

В хода на преглед, лекарят-trichologist ще определи степента на проблемите, анализ на честотата и характера на растежа на косата. Не се изненадвайте, ако това ще бъде издадено направление за Лора, дерматолог, ендокринолог, невролог и дори зъболекар. Често възникват проблеми в организма холистично и за премахване на нуждата им, както добре. След консултация специалисти и необходимите изследвания, в допълнение към общата медицина, trichologist може да предпише курс за намаляване на процедури с помощта на лосиони, мазила и т.н. сложни лекарства, физическа терапия, включително дарсонвализация могат да бъдат назначени в трудни ситуации. Това излагане на високо налягане през стъклени електроди, пълни с газ променлив ток. Тази процедура ще помогне за подобряване на микроциркулацията на скалпа и стимулира растежа на дейността на космените фоликули.

Как е оплешивяване?

Лечение на оплешивяване първоначално насочено към работа на регенерация на космените фоликули в нормален режим. При леки случаи тя може да започне процеса на самолечение, което не се нуждае от лекарска намеса. Но ситуацията може да възникне, когато заболяването ще се развие и / или връщане след прекъсване на лечението.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Обикновено, лечението засяга цялата зона, засегната от патологичния процес. Не очаквайте бързи положителни резултати, те обикновено започват да се появяват в 6-9 месеца. Ефективно се отрази коса растеж мултивитаминни комплекси, по-тежки случаи се препоръчва инжектиране на витамини от група В и психологически консултации. В момента има много лекарства, които могат да спрат загубата на коса при мъжете. Но изборът на най-ефективните и безопасни лекарства е строго индивидуален и се показва само по лекарско предписание.

Всички лекарства, използвани при лечението на това заболяване са разделени в следните групи:

 • външни препарати, които имат пряко въздействие върху космените фоликули;
 • неспецифични стимули (антралин, дитранол, кротоново масло);
 • лекарства, които пряко засягат космените фоликули: миноксидил и др;
 • лекарства, които причиняват контактен дерматит (dinitrohlorobenzin, diphenylcyclopropenone);
 • имуносупресори и кортикостероиди;
 • експериментални лекарства: Neoral, такролимус (FK506), цитокини

Какъвто и да е, определено лекарство, неговата фармакология е насочено против косопад и стимулира възстановяването на растежа, т.е. възстановяване на нормалната структура на космената луковица. При тежки случаи, може да бъде показан трансплантация на коса.

Народни средства за защита могат да помогнат само при липса на проблеми в системи и при редовно приложение. Най-ефективното средство за народната медицина се счита, въз основа на хмел и корени от репей. Те съдържат фитоестрогени, има положителен ефект върху растежа и качеството на косата. Намаляване на възпалението и укрепване на косата от скалпа, за да помогне на жълт кантарион, невен и лайка. Маски с лук, чесън и прилив на кръв към капилярите. Но те са нестабилни и незначителен ефект индивид, и риска от изгаряне на кожата и укрепване на загуба на коса е достатъчно голям. Ако тяхното прилагане е задължително консултация с лекар trichologist.

 • Ultra Система за косата - ефективен активатор на растежа на косата спрей
 • Заявление Shevelyuks лекарство за здравето и растежа на косата
 • Лечението на алопеция ареата при мъжете
 • Защо съм като оредяваща коса при мъжете?
 • Remedy за плешивост за мъже: прегледи на лекарства и методи
 • андрология /
 • плешивост /
 • Психология /
 • Отслабване /
 • Мощност /
 • Спорт & Фитнес /
 • Традиционната медицина /
 • видове заболявания