Колко опасен климатик, здравословен начин на живот

Климатикът е опасно.

Технологичният напредък е все по улеснява човешкия живот. Въпреки това, съвременните технологии не винаги е безопасно, особено ако ги използвате без знанието на делото.Модерните сплит системи помагат на човек да се създаде удобна вътрешна температура. Но за такова удоволствие, хората често плащат с тяхното здраве. Информация за това, което е опасно, климатик, за да помогне да научите как да използвате съвременните сплит системи по здравословен начин.

Климатикът е опасно?

Някои хора не могат да понасят дългосрочно повишаване на температурата на въздуха. Те се чувстват зле в тази стая, намалена работоспособност. През лятото, климатикът може да изглежда спасителен кораб. Въпреки това, лекарите не бързат да се препоръча този прекрасен устройство за универсално приложение, поради следните причини:

1. климатик, увеличава риска от настинки. Лице, влиза в стаята климатизирана с горещи улици, изложени на въздействието на остър студен въздух. Той може да се почувствате, че доброто и приятна стая. Въпреки това, в този момент тялото е принуден да се опита да коригира драстично termoprotsessy. Рязкото охлаждане на тялото може да предизвика настинка и възпалителни заболявания. Колкото по-голяма разликата на въздуха, толкова по-висок риск.

2. Air натрупва прах. Правилник за работа на климатика показват, че устройството трябва да се почиства периодично, за да премахнете праха, особено след зимния период, когато устройството е стоят. замърсяване филтър води до факта, че системата започва да се управлява по прашния въздух стая. В допълнение, устройството започва да работи на по-малко от пълна мощност. Това може да доведе до алергични реакции, сълзене на очите, болки в гърлото, метален вкус в устата и други здравословни проблеми.3. разсадник на бактерии. Заедно с прах невероятно брой патогенни бактерии се натрупва в климатика. Климатиците трябва да се почистват веднъж на тримесечие. Но в действителност, техният нетен по-рядко от веднъж годишно. Заедно със студен въздух в помещението климатици излъчват различни микроби, които могат да причинят сериозни заболявания.

4. алергени. Тези хора, които са предразположени към алергични реакции, чувствителни към замърсяването на въздуха. За такива хора, замърсена климатика може да бъде източник на мъчение.

5. фреон. Този газ напълнена с климатик, както и фризер. Когато фреон е в контакт с открит пламък, той образува вещество фосген химически с задушава ефект. Когато фреон теч е бързо замяна на чист въздух в стаята. Особено опасно да се сложи климатик в стаята, обемът на които най-малко 3 m³.

6. Air изсушаване на въздуха. Имаме всички видяхме как капе климатици. За един час те могат да бъдат отстранени от офис на около 2 литра вода. Това намалява концентрацията на кислород. Тази ситуация води до изсъхване на лигавицата, които са податливи на микроби. В допълнение, влошаване на състоянието на кожата, дерматит и екзема са усложнени.

Условия за ползване на климатика.

Можете да се намали въздействието на климатик, ако се спазват при прилагането на следните правила:

• Температурата в помещението може да бъде намалена на не повече от 10 градуса, в сравнение с по улицата. Във всеки случай, долната прагова температура, изложени на климатика трябва да бъде под 20 ° С Липса на това заплашва да изостри хронични заболявания и алергични реакции.

• Необходимо е на всеки три месеца за извършване на почистване на филтрите, и веднъж годишно да извършват професионален уред услуга.

• Не насочвайте хладния въздух на лицето. Ето защо, по-подходящо място за устройството трябва да бъде избран по-рано. Най-неподходящото място за монтаж на място на бюро и диван.

• Не спя с климатика.

• Препоръчително е да се охлади помещението по време на липсата на хора в него.

• Ако климатикът работи постоянно, е необходимо периодично да се отварят прозорците на чист въздух.

• Необходимо е да се грижи за поддържането на влажността. Най-добре е да закупи функция климатик йонизация.

Здравословен начин на живот съвети, за да бъдат внимателни при използването на климатика. Ако е възможно, по-добре е да го замени с използването на феновете.