Какво е "ключът на живота" и как стигнахме до - кариера и бизнеса си

Какво е животът на един бутон
Дмитрий Юрченко снимка Роман Shelomentseva за Forbes

Основателите на проекта, който падна в полуфиналите на Forbes за защита на конкуренцията - как да помагат на възрастните хора в трудни времена и да се възползва от товаВ първия си пост, Дмитрий Юрченко и Ирина Linnik каза защо сред много бизнес идеи са избрали "бутон на живота" и ролята, която играе в този Леонард Блаватник.

Дмитрий Юрченко, генерален директор на проект "Бутон живота":

Ние с Ирина - възпитаници на програма на пълно работно време MBA «Сколково". форма на обучение трябва да се използва в "Сколково", за да разберете кои сте и какво ви прави по-нататък. За себе си, аз осъзнах, че съм - предприемач психо. Така че, ние не трябва да отлага бизнеса си след това, и да започне - Колкото по-скоро, толкова по-добре. Реших да се справят лекция Leonarda Blavatnika, който беше поканен да говори в нашата програма. След това той заяви: "Много от вас мислят, че след като се върне в корпорацията, да печелят много пари, да получите знания и връзки, а след това да изградите вашия бизнес. Повярвайте ми, това е много подвеждащо. С течение на времето, нивото на енергия е по-ниска здравословен авантюризъм загубили, вие ще имате какво да загубиш. Обърнете шанс сега, но ако това не стане, се върнете към "наемници". Реших и започна да търси бизнес идея.

Можете също така да се интересуват от

Какво е животът на един бутон
Училище милиардер бизнес истории

Какво е животът на един бутон
Училище милиардер: търгуващи с месо

Какво е животът на един бутон
Заявление за участие в конкурс "Училище милиардер" на: Minimi Патси

Какво е животът на един бутон
Заявление за участие в конкурс "Училище милиардер" на: EvaBonBons Bakery

Какво е животът на един бутон


Заявление за участие в конкурс "Училище милиардер" на: Bash.Today

Какво е животът на един бутон
Заявление за участие в конкурс "Училище милиардер" на: stex3d

За мобилната медицина за първи път чух, когато gestspiker от Intel говори за някакъв неразбираем технологии и небрежно спомена мобилен притурка, премахване на медицински показания. Те искаха да импортирате, но предотвратяване на корупцията. "Хм, корупция, не са пречка," - помислих си, и започна да изучава предмета по-дълбоко. И после още един приятел си за закупуване на мрежа от поликлиники - проследи синергия. Имаше и други gestspikery, който засегна тази област. Полето за информация около мен буквално наситен с мобилен медицина.

Първоначално бях го погледна и енергийната ефективност, дори влезе в ролята на ангел в ИТ-фирми. Но и двете теми са изчезнали след малко размисъл. В IT ниската бариера за навлизане на този конкурс е висока: трябва да си гений или supervezunchikom. Genius, аз не считам себе си, и ако имам късмет, това ще ви помогне във всяка индустрия. Енергийната ефективност е висока бариера и много пари. В мобилния лекарството няма конкуренция на всички, и бариери за навлизане не са много високи.

Ние тогава обучени в САЩ, е лидер в мобилната медицина в рамките на два месеца от ЗОБ. Учих фирми от бранша се срещнаха с техния основател. В резултат на това ние сме съученици са се завърнали у дома с един куп идеи. Кой да избера? Проектите бяха сравнени на базата на пазарния потенциал, бариерите за навлизане, техническа сложност, и така нататък. Г. печеливши "Животът Бутон".

Ирина Linnik, директор на развитие на проект "Живот бутона" на:

Какво е животът на един бутон

Записани в "Сколково", ясно разбрах, че аз исках да направя свои собствени проекти. Делото за малки - да намери своя идея и вашия екип.

Седнахме с Дима Юрченко на поляната пред хотел "Ренесанс Monarch", която се проведе по време на тренировка Дъвкан открадната от закуска кифли и сподели своите планове. Аз раздухан стотинка юфка на ушите на златни планини в силата, но той доставя съзнанието ми темата за медицинските приспособления. "И тогава ще разберем на място" - Според него целият бизнес модел е да импортирате притурки към България. Твърди се, много, не изслушват един друг, всеки си тръгна с лошо мнение за събеседник.

И след три месеца Дима ми показа списък на американските компании, които работят в тази индустрия, и най-важното, на техните продукти - като например буркани за лекарства с СИМ-карта, напомнящи на хапчето вземане. Едва ли можем да си представим как се прави този бизнес в България, но вече беше ясно - има нещо там! В този момент ние решихме да работим заедно, слязохме от екип от четирима души. Така че отидохме в начален модул - последен окончателен проект "Сколково".

Прекарахме много срещи с предприемачи, техници, медицински лица, а един от тях хвърли идеята да се съсредоточи върху мобилния "паник бутон" за възрастните хора. Тема лично бях много близо до баба ми в последните години от живота си и често падна, защото живее сам, понякога с часове, лежащи на пода, без да може да се обади за помощ. Има американски статистика: 30% от хората над 65 години попадат най-малко веднъж годишно, като 80% от загиналите не е в състояние да се обади за помощ. Ние решихме, че тази тема е много интересна и лесен за стартиране в България.

През последната година ние създадохме един сайт и софтуер на нашите услуги, ние откри кол център получи първите клиенти. Всичко това - в следващия пост.