Какво е BIOS на компютъра и какво е то да отговаря на въпроси

Начало »» Полезни статии »» Каква е BIOS на компютъра, и за какво се яде? Всичко на BIOS

Повечето компютърни потребители от време на време трябва да се влезе в BIOS. Това е полезно, когато фино регулиране компоненти, определението на някои от данните, и в много други ситуации. Разбира се, всеки, би било полезно да се знае какво е BIOS, тъй като започна и какво е за.BIOS могат да бъдат разчетени като "основен вход и изход на системата." Тя изглежда като малък чип на дънната платка, която има своя собствена памет и дори фърмуера. Той съдържа много настройки - настройките за дата и час определят товарите и устройства, както и много други опции.

Влезте в BIOS е доста проста. Достатъчно, когато стартирате компютъра си, натиснете бутона F2, Esc, или Del - в зависимост от модела на родител карта. Най-често необходимите бутони, посочени в началния екран. Ти просто трябва да внимателно да го инспектира (за съжаление, изглежда, само няколко секунди), и вие ще знаете кой бутон да натиснете.Ако желаете, можете да въведете часа и датата през първата част на BIOS, която се нарича Standard CMOS функции. Тук можете да видите характеристиките на основните устройства за съхранение в компютъра.

Придвижване между секциите се извършва с помощта на клавишите със стрелки. При влизане в менюто и от кутията, като натиснете Enter и ключове Esc.

Във втората част (но може би първите популярни) - Advanced BIOS Features. Тя ви позволява да промените опциите за зареждане. Това означава, че можете да изберете приоритет на свалянето на различни устройства и медии. Например, ако имате нужда да зареди от диска, трябва да настроите някои параметри тук. Тук можете също да се диагностицира диск и кеш конфигурация трудно. Повече информация можете да намерите в документацията на дънната ви платка. Ако документът не е на една ръка разстояние, можете да прочетете информацията на официалния сайт на производителя.

След като попълните всички цели, за които влязоха в BIOS, просто трябва да запазите промените и да излезете. Можете да направите това по два начина - чрез натискане на клавиша F10 или потвърждаване на съответния параграф в BIOS. Разбира се, един начинаещ може да направи много грешки тук. Но ние не трябва да се страхуват - дори и ако настройките са били сериозно повали всички дънни платки предлагат възможност да се върнете към настройките по подразбиране. Можете да използвате тази функция. Сега, че знаете какво е BIOS, вие със сигурност ще се чувстват по-уверени, когато се работи с компютър.

Изделия, необходими за четене