Каква е шотландски пъти характера и поведението, описанието порода,

В съвременните семейства са голям брой котки от различни породи. Сред по-младите скали може да се дължи шотландски пъти - тихо и спокойно заведение. За тази порода, ще говорим по-подробно и да научат за нея характер и поведение.Характеристики на Scottish Fold

Scottish Fold котка лилаво
Scottish Fold появява за първи път във Великобритания миналия век, но скоро става популярен сред любителите на котки. Сега те са известни не само в Европа, но и в световен мащаб. необичайно Техният външен вид с натиснат и наведе глава към ушите не остави никого безразличен.

Уникалната котка добавите красиви изразителни очи. Дори възрастни шотландските Сгънете котки не се променят изражението на муцуната, тя остава все едно продължение на много години.

Отличителна черта на породата е спокойна котка характер. Те са меки, любящ и много нежен. Scottish Fold котка е умен и ненатрапчив, хубаво, с благороден вид. Благодарение на качествата на животното от породата ще бъде истински приятел за цялото семейство.

Scottish Fold котка порода може да бъде два вида:

Също така тя може да бъде плътно притиснати ушите или права. Главата е значително закръглена форма има добре развити челюсти и твърдо брадичката. На пръв поглед тази порода винаги стои подложки с мустаци.

Бузи добре развити, особено при мъжките, къс врат към тях. Очите шотландски Сгънете различават изразителност. Голям и кръг, те винаги са в хармония под окраската.

Ако се вгледате в профила на потребителя, ще видите, мекотата на линиите и оптимизирани. Носът е големи, малки уши са огънати в главата. Това е уши подчертават закръгленост на черепа шотландски Fold породата.

Тялото на възрастни котки до среден размер. Предните крака на пръстите на 5 и 4, в задната част. Космите на тялото е плътен и равномерен, къси плюш, въпреки че тя може да бъде по-дълъг, но по лицето и краката се видят най-кратки. Когато пораснат котки, косите им стане памук и той се счита за сериозен недостатък на тази порода.

Характерният цвят

Дебела еластична вълна шотландски Fold може да има различен цвят.

  1. Scottish Fold котка лилаво
    Твърдите (твърди) цветовете са различни единни плътен цвят на тялото, за котки без модел. Твърди цифри могат да са наситени цветове - черно и шоколад, а избелена - синьо, крем, лилаво.
  2. Костенурки хаотичен комбинация от един наситен с червен или крем тон. Много е важно, че те са хармонично и равномерно смесени в цвета като цяло.
  3. Опушен, имат еднакъв цвят вълна външния слой с грунд на сребро-бял цвят. Тук основното изискване - за разлика от опушен цвят.
  4. "Чинчила" е различен с това, че само 1/8 от тялото има цвят, както и всички други части са бели.
  5. Характеризирани проби раирана, така че там е мрамор, тигър, райета и забелязан.
  6. Bicolor изглежда много оригинално, почти половината от тялото е боядисан в бял цвят. За предпочитане, когато бялата са основните части на тялото - муцуна, лапи, ушите и опашката.
  7. Colorpoint разполага ярък цвят палто и контраст, богати на цвят на някои части на тялото - краката, опашката, муцуната и ушите.


от шотландски Fold грижи котка

За комфортен престой се нуждае от спокойствие, чиста околна среда, много храна и внимание от страна на членове на семейството. Смята се, че животните от тази порода са добре запознати с техните господари, а дори и с чувство за хумор. може да играе и веселие.

От ранна детска възраст, порода, трябва да бъдат обучени до тоалетната. Честа проверка на ушите, очите, зъбите, къпане и подстригване трябва да се превърне в норма в ежедневието.

Ушите трябва да се проверяват веднъж на всеки две седмици, те не трябва да се лети, обриви и мирис. Това, че са чисти, те трябва да се почистват с памучен тампон. Когато ушите добре, ушна кал е светло на цвят и без мирис.

В краищата на ушите расте дълга коса "четки", че като пораснеш да бъдат отстранени с помощта на nozhnichek.

Грижа за очите е по-лесно, ако има пробив в ъглите на очите, трябва да се отстраняват внимателно с кърпа, потопена в топла преварена вода. Ако се образува гной, тогава ще трябва да се свържете незабавно с Вашия ветеринарен лекар.

Ноктите трябва да се проверяват веднъж на всеки 2-3 седмици. Това става най-добре в близост до източника на светлина. Вие не можете да докоснете на кръвоносния съд. Отличителна черта на шотландския Fold е, че котките обичат да се галят и почеса срещу зърно, за разлика от други къси коси породи.

Ресането процедура трябва да се извършва от специални четки. Първо, метал четка се провежда в посока на растежа на вълна, а след това срещу растеж. Домашни любимци обичат масаж, и винаги е добре да се реагира.

Бъдете сигурни, да се организира едно място да се изострят нокти домашен любимец. Той трябва да има своя собствена територия, а има определени колона до точката на нокти. Височината му е около 40 см, а на устройство спестява мебели у дома от нокти домашен любимец.

Характер и поведение

Scottish Fold котка лилаво
В шотландските Сгънете котки прекрасен характер, те са много хубаво заведение. Животното се нуждае от внимание на собствениците, в знак на благодарност за неговата преданост към него ще реагира.

Схватлив природата им помага бързо да се адаптира към новите условия на живот и хората наоколо. Представители на шотландския Fold размножават добре могат да се чувстват в шумна къща, и на място, където живее само един човек.

Шумна компания те не причиняват страх или паника, те лесно реагира на други животни. Animal просто седи в една стая в непосредствена близост до един човек, отколкото да бъде в ръцете му.

За разлика от много други породи, те не са хиперактивни, те имат спокоен темперамент. те са послушни. Въпреки тези положителни черти на характера, животното не може да бъде прекалено дълго, за да бъде сам.

Друга особеност на породата - добра способност да се изправи на задните си крака, без специални усилия. Ако обектът е в техен интерес, животното получава на задните си крака и да го прегледате. Те са собственици на необичайно котка писклив глас.

Scottish Fold искал да спи по гръб, което е доста необичайно за котки. Котенцата са много игриви. така и за семейства с деца, те ще бъдат добри и верни приятели. Те са преносими, лесно да се обучават, те често могат да се видят на изложението с изпълнения.

Най-добре е да се вземе котето на възраст от 3-4 месеца, когато те са добре адаптирани към независим живот и да общуват с хора. По-нататъшни промени в живота на възрастните, със собствениците на жилища и възприемат сериозно.

Ходенето и упражнения

Scottish Fold котка лилаво
Scottish Fold счита чисто вътрешни породи. Те първоначално са били приспособени да живеят в дома. Въпреки това, те се нуждаят от време на време на чист въздух и умерени упражнения.

Собствениците трябва да сте сигурни, че техният домашен любимец може да упражнява дейността си. Е, когато упражнения се провеждат всеки ден, тъй като движението ще укрепи здравето на животното. Ако правилно се обърне на въпроса, шотландски пъти в продължение на много години, за да запази своята жизненост и физическо благосъстояние.

Ние не можем да забравим за играчки и различни елементи за активност на животното. Например, картонени кутии, които са толкова любители на всички котки. Трябва да се разкрият за животното да се премине от една клетка в друга.

Смятате, както и изграждане на дървени пръчки. Те са закрепени заедно с домашния любимец може да ги движи нагоре и надолу. Тези класове са много полезни за вестибуларния упражнения, за да го укрепи.

Котките обичат да ходят в градината и гонят мухите. Независимо от дома й живот и спокоен темперамент те все още остават хищници.