Как да зададете цена за стоката

Как да постави цена на продукта?

Като изложител

Ние продължаваме да говорим за това как да увеличат продажбите. използване на психологическите методи за влияние върху купувача, и да обмислят как да определят цената на стоките. така, за да изглежда най-атрактивните от гледна точка на човешката психология на. В тази статия ще очертае най-важните правила за определяне на цените, които са изтеглени от много маркетингови проучвания. Как се пише цената, какво трябва да бъде маркер цена за увеличаване на броя на купувачите - за това по-късно.10 правила за определяне на цените.

Правило 1: Избягвайте закръгляне нагоре ред. Плосък цена винаги е по-силна от възпира купувачи за тях психически по-хубаво, за да видите цената на една стотинка, в действителност, така че те подсъзнателно осъзнават, че цената, изчислена на базата на някои формули, и не е взето "от тавана."

Цена 100.00 рубли - лош вариант. 98,00 рубли - не най-добрите. 98.36 рубли - идеална възможност.

Правило 2. Използвайте четни. Пазарно проучване показва, че клиентите са по-възприемчиви към цената, посочена от четен брой от странно. Тази функция може да бъде и трябва да се използва за увеличаване на продажбите.

Цена 135.15 рубли - не най-добрият вариант. 134.86 рубли - чудесна алтернатива.

Правило 3. Избягвайте цени, завършващи на девет. Мисля си за това как правилно да определят цената, в никакъв случай не трябва да се считат за купувачите на идиоти, които показват, че сте "даде в" към тях, намаляване на цената от 1 стотинка (1 рубла). Девет отдавна са възпирани от не по-малко от кръгли числа, а може би дори и повече.

Правило 4. Посочете размера на намаление, а не в проценти. Ако се продават някои стоки с отстъпка (и вие трябва да направите това, за да се увеличат продажбите), тогава тази оферта е по-добре да се уточни в абсолютни парично изражение, а не като процент, по-специално - ако лихвените проценти са ниски. Така че те ще видите реални пари, че той ще бъде в състояние да спаси, а не някакъв фантом интерес.Например, цената на продукта 1500 рубли, вие сте готови да направят отстъпка от 10%. Обявете отстъпка, както следва: Намаление - 150 рубли!

Правило 5. разбивката на цената на съставните си части. Мислейки за това, как да се напише цената, опитайте, когато е възможно, за да го пробие в компоненти, без да е необходимо да се уточни общите разходи. Така че, вместо една голяма цена купувачът ще видите две или повече малки и по-склонни да вземат решение за покупка.

Например: камерата - 5436 рубли + 832 рубли карта памет + зарядно + чанта 518 рубли до 488 рубли камера. Това е всички заедно обща цена от 7274 рубли, което изглежда много по-стабилно.

Правило 6. Посочете цената на едро за големи партии. Ако покупката на няколко единици на стоките, които ще предоставят отстъпка (дори и незначително) - купувачи психологически искат да купуват повече, за да получите тази отстъпка, а вие ще се увеличат значително продажбите си, така че - и печалби.

Например, цената - 134.18 рубли, на 6 броя - 128.96 рубли.

Правило 7. преминава голямо количество и редица по-малки запис. Дори ако това е чиста измама, купувачите все още да бъдат засегнати. Само това трябва да се прави не всички етикетите с цените, но само с индивидуални и понякога. В противен случай, всичко бързо се свикне с тях, като писане на цените, както и че няма да има никакъв ефект.

Например, цената на 102,68 (дребния шрифт в ъгъла, зачеркнато), цената е 96,04 (голям шрифт, центриран).

Член 8. Точка на етикета с цената на 3 цифри: старата цена, отстъпката в парите, на новата цена. Виждайки тези тагове цена, купувачът ще бъде веднага оцени размера на нейната икономика, която психологически му дава добър мотив за извършване на покупка.

Например, цената на стоките 980 рубли, вие сте готови да направят отстъпка от 10%. Напиши по ценовата листа, както следва: Стара цена 980 рубли (с дребен шрифт, зачеркнати), буксуване - 98 рубли (в червено), новата цена - 882 рубли (едър шрифт на лицевата страна).

Член 9. Използвайте червен етикетите с цените. Но не навсякъде, но само за някои специфични продукти (които трябва бързо да продаде). Дори и ако те нямат отстъпки, купувачът психологически ще възприемат червената цена маркер като сигнал, че този продукт се продава с отстъпка.

Поставете червените етикетите с цените, не повече, отколкото на всеки 20 минути, на всеки 30 минути на стоките, в противен случай те ще загубят ефект.

Правило 10. Напиши цената на големи и ясно. И накрая, мисля за това как да се напише цената, че не е необходимо да се прибягва до такива формати, ценови листи, където може да сливат с фона и не се вижда от хора със слабо зрение или увреден цветното зрение.

Цената маркер трябва да бъде просто и начетен за всеки. Ако купувачът ще трябва да го проучим - много по-малко вероятно, че той ще направи нещо, за да купуват.

Спазването на тези 10 правила, които определят цената ще ви помогне да определят цената на стоки, както и за увеличаване на продажбите.

Надявам се, че тази информация ще бъде от полза и за двете продавачите, които го използват, за да могат да увеличат печалбите си и клиентите, които ще знаят как те се опитват да убедят да купуват.

До нови срещи на финансовите гении. Нека се научат да печелят, да инвестира, да поддържа лични финанси и семейния бюджет заедно!