Как да си направим залепите свои ръце у дома

Ако някога сте се създават работи, когато има нужда да се използва лепило, най-вероятно се сблъсква с проблема, който е в ниското качество на придобитите състав. Ето защо местните занаятчии често мислят много за това как да се направи лепило. Много хора днес се опитват да намерят алтернативно решение, което трябва да се създаде лепило на ръка. Ако сте свикнали винаги нещо, което да бърникам и да експериментира, той ще бъде изключително полезни препоръки за това как да се направи лепило.производство на лепило

Направи PVA лепило дома

В някои случаи, това се прибягва само когато има спешна нужда да извършва всякаква работа, свързана с използването на лепило. Това може да включва неправилно изчислява обема на състава, който завърши в средата на работа на тапети. Как да си направим PVA лепило в дома, той ще бъде разгледан по-долу, но пастата се подготвя малко по-различно.

За да не се хвърлят така и не отидете в магазина, можете да направите лепило у дома, както и за качеството не само ще подобен, но в някои случаи дори по-високи в сравнение с партньорите от покупка. С това можете да бъдете сигурни, че съставът няма да бъдат вредни за човешкото здраве. Ако си мислиш за това как да се направи лепило, тогава ще трябва да се подготвят материалите, които съществуват във всеки дом. Допълнителни съставки могат да бъдат изолирани пшенично брашно.

Насоки за получаване на лепило и пропорции

Направи PVA лепило дома

За да извършват манипулации се нуждаят от вода в количество от 1 литър, 6 супени лъжици брашно, както и капацитета, последната от които трябва да бъдат избрани в зависимост от предвидения размер на лепило. За да започне да се загрява до 100 градуса вода, последвано в отделен контейнер в малко количество вода за разтваряне на споменатия размер на брашно до получаване на хомогенна смес. Ако се интересувате от въпроса за това как да направите домашно лепило PVA, можете полезни съвети представени по-долу. Сместа трябва да бъде лишен от бучки. В резултат на това вие трябва да получите на състав, който прилича на консистенцията на гъста сметана. Тя трябва да се изсипва във вряща вода в тънка струя, като се разбърква непрекъснато. Съставът е доведен до кипене и се оставя, докато се охлажда. В завършен вид, такива лепила ще имат последователността на желе. Ако сте изправени пред проблема как да се направи лепило, можете да използвате и нишесте. За ефективност, ще бъде същата като описаната по-горе смес. В някои случаи, тези лепила са по-добри в качествени индустриални възможности. Wallpaper ще се проведе здраво върху всякаква повърхност. С такава структура може да бъде залепен на едно място всички видове картон и хартия.

Рецептата на PVA лепило

Направи PVA лепило дома

Преди да направи PVA лепило, трябва да се запознаят с технологията. Този състав е най-често сред тези, които се използват по време на ремонт. Наред с другите неща, без сместа не може да направи мащабно строителство на манипулация. Съставът се използва дори и в получаването на разтвори, които се използват за облицовки повърхности. Приложете го вместо грунд и преди окончателното финала. Обхват на приложение е широк, поради което спокойно можем да твърдим, че поливинил ацетат - е универсален инструмент, който можете да си приготвите сами. Ако си мислиш за това как да се направи PVA лепило, важно е да се има предвид, че тя трябва да съдържа строго съотношение на всички съставки. По този начин, на литър дестилирана вода трябва етилов алкохол в количество от 20 мл обем в Pharmacy глицерол 4 г, фотографски желатинови в размер на 5 грама, и пшеница брашно - това ще трябва 100 грама. Как да си направим лепило от брашно и вода, ще научите в тази статия. За да се получи състав, е необходимо да се преодолее два етапа, като първите подготвителни актове, през който чаша на ден да се накисва желатин. Втората стъпка е основен.

Препоръки за получаване на PVA

Направи PVA лепило дома

След смекчи желатина във вода, можете да започнете подготовката на лепилото. Капацитет, който ще трябва да се излее дестилирана вода трябва да се поставят на водна баня. Необходимо е да се добави желатин и брашно, последният от които е смесен в малко количество вода. Сместа трябва да се получи без бучки. Той е доведен до кипене, но не трябва да се вари. Съставът трябва да прилича на последователността на гъст крем. За да се постигне единство, трябва да се бърка сместа постоянно. Ако сте изправени пред въпроса как да се направи лепило PVA като у дома си, можете да използвате съветите в статията. В следващия етап към сместа, получена във водна баня, се добавя алкохол и глицерол. За да получите най-тестото, сместа трябва да се смесва старателно. Тези манипулации може да отнеме до 10 минути, които ще зависят от обема на лепилото. Преди да се използва в състава, тя трябва да бъде добре готино.Производство на лепило за дърво

Направи PVA лепило дома

Този вид лепило е максималният допустим един за свързване дърво. Състав и ефективно се справят с залепване на картон, хартия и други материали. Въпреки това, тези смеси имат определени функции, сред тях има остър неприятна миризма и малък време на съхранение в течна форма, като нетрайни продукти, желатин, и покрити с плесен. Поради тези причини, лепилото трябва първо да заври, след което се готви много пихтиеста консистенция. Ако е необходимо, можете да изрежете парчета от желаната сила на звука, и след това да ги загрява на слаб огън, като позволява на масата за придобиване на течен вид. Има няколко начина, един от които ще ви помогнат да се подготвят високо качество на лепило. По-долу са най-достъпни за домашна употреба.

Първият метод за получаване на лепило за дърво

Направи PVA лепило дома

Ако си мислиш за това как да се направи лепило у дома, можете да използвате лепило традиционната дърводелец. Той се раздробява и накиснати в контейнер с вода, докато до пълно набъбване на частиците. Съставът трябва да бъде най-мека. Последно поставен в контейнер, за да се стопи. Тя може да се направи с помощта на тенекия. Капацитет се поставя на водна баня и се излагат на слаб огън. Важно е да се разбърква продължително състава, с помощта на пръчка от дърво. Тя трябва да се елиминира времето стик, както в този случай, масата ще промени цвета си и да губят прилепването. Веднага след като теглото отива в течно състояние, е необходимо да се разреди водка използване на определена част. Това включва използването на 950 грама водка, 720 грама лепило. В зависимост от размера на лепило, което трябва да се добави стипца прах. Те се използват в количество от 12 грама на 100 грама лепило.

Ако правилно можем да се подготвим лепило за Дърводелски по този начин, може да се осигури максимална трайност на повърхности, както и техните водоотблъскващи свойства.

Втори метод за получаване на лепило за дърво

Направи PVA лепило дома

Ако си мислиш за това как да се направи лепило у дома, можете да използвате втория метод. За тази цел, калай трябва да ври лепило традиционната дърводелец, добавяне на вода в съотношение 12:59. След това, когато съставът се сгъсти малко, масата трябва да се излива в съд порцелан и дюзата за използване след стриване до желеобразна маса. Той се разпространява върху плочата, след кладенеца се охлажда и се нарязва на отделни парчета. Като такива, съставът може да бъде депозиран да отиде, а ако възникне необходимост от използването му, а след това на всеки 720 грама от детайла, който искате да добавите 360 грама водка и 720 грама вода. Получената смес се довежда до кипене.

Третият метод за производство на лепило за дърво

Ако се използва тази техника, е необходимо да се прилага водна баня в контейнер, се добавя на литър вода и 1 кг конвенционален лепило за дърво. Важно е да се подготви и да добавите 1 литър маса 9% оцет. След като съставките са разтворени, се добавя един литър водка, осигуряване на постоянно разбъркване.

Четвъртият метод за производство на лепило за дърво

Преди да направи лепилото с ръцете си, вие трябва да изберете най-добрия за вас начин за провеждане на работата. Като най-новите технологии ще бъде описано техника, която включва използването на лепило за дърво и вода, тези съставки се използват в съотношение 12:59. Важно е да се бъдещия състав се нагрява на водна баня, постигане на пълно сгъстяване. След добавя тегло част от глицерол, което е еквивалентно на части от теглото на лепило. Важно е да се загрява на състава до точката, докато водата се изпари напълно. Получената смес трябва да се постави във форма, и след това се суши. Това лепило се съхранява само толкова дълго, колкото е необходимо. За да го използвате, трябва да се разрежда с вода при съотношение 12:59.

Производство на лепило за пяна

Напоследък се за топло- и звукоизолация на сгради жилищни предназначение често се използва полистирол и експандиран полистирол. Те са монтирани върху опорна стена. При избора на състав за определяне на тези материали, трябва да се отбележи, че разтворителите от типа способен ацетон топят платна. Ето защо като най-подходящият вариант и служи лепило дърводелец. Въпреки това, в един дом, може да изпълнява друга водоустойчива структура, която трябва да се използва извара. За изпълнението на тази работа трябва да бъде да се смесват тази съставка с гасена вар в равни пропорции до получаване на хомогенна маса. За да се прилага такъв състав за предпочитане след получаването, оставяйки на магазина, като тя бързо става твърд.

Производство на лепило за дърво

Информация за това как да се направи лепило от нишесте, е представена по-горе. Въпреки това, в някои случаи е необходимо за лепене на пъзели, дърво или кожа. Отличен избор за този самозалепващи щандове, наречен казеин.

Първият етап

У дома, процесът трябва да се извършва обезмасляване сирене. За какво се накисват в разтвор на сода в продължение на 20 минути. В 1 литър вода се използва трябва да е около 2 супени лъжици сода за хляб. След това можете да направите добро измиване с течаща вода, извара, трябва да се преодолее и сухо, докато тя ще придобие твърда консистенция. От това следва, за получаване на прах, който се нарича казеин.

Метод за получаване на лепило

Как да си направим лепило от брашно, знаете ли, сега е време за преглед на информацията, която изразява технология за производство на лепило състав на сух казеин. За тази цел, прахът се излива във всички ястия, които е желателно да бъдат плоски. След което трябва да се налива малко вода, като се разбърква непрекъснато състав. За една част от прах да се използват две части течни. Това ще ви даде достатъчно тесто.

На смесване ще отнеме около 30 минути. Въпреки това, този процес е в състояние да се ускори с помощта на миксер. Това лепило ще бъде отлично подсилват взаимно елементи на дървения материал. Недостатъкът на такава смес действа, че трябва да се използва в рамките на 3 часа. След това време сместа се втвърдява и е неизползваема.

Получаване на адхезивни needlewomen

Ако все още се интересуват от въпроса за това как да се направи лепило от брашно, трябва да прочетете информацията по-долу. Ако имате нужда от свързване на различни видове тъкани, а след това можете да използвате специално лепило, което се прави на базата на пшенично брашно.

3 супени лъжици брашно ще трябва 1 чаша вода. Съставките се смесват и след изливане в чаша вряща вода. Тази смес трябва да бъде доведен до кипене, след това се охлади, тя може да се използва.

Вторият начин

Ако сте изправени пред проблема как да направите домашно лепило, можете да използвате малко по-различен начин, то е свързано с използването на една супена лъжица брашно, една и съща сума на картофено нишесте и захар в посочената сума. Всички съставки се смесват заедно, пълнени чаша вода и се кипват.

Направи PVA лепило дома