Как да си направим свещи с ръцете си подробен устройствен клас

КОЙ СЪМ И ЗА КАКВО СЪМ БЛОГА

В допълнение, можете да се разхождате маратони, които ще ви помогнат да се оптимизира една от областите на живота. Passage е безплатно и достъпно за всички.Успех и добро настроение!

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи
организация за съхранение

Какво може да се направи на свещи
маратон на Нова година

Какво може да се направи на свещи
Perfect Closet

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи
организираната кухня

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи

Изтеглете безплатно

Какво може да се направи на свещи

Най-интересното в блога

Какво може да се направи на свещи
Какво може да се направи на свещи
Какво може да се направи на свещи
Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи

Здравейте, скъпи мой! Преди шест месеца бях очарован от този вид на изработка, както svechevarenie. Разбира се, в този случай е трудно да ми се обади майстор, но все пак, имам нещо, което може да направи. По принцип, аз ги направи за себе си, като подарък за близки и приятели. Бих казал, че вследствие на производствения процес свещите получавам голямо удоволствие.

Съвсем малко от историята ......

Свещи са били в употреба в Средновековието. Те имаха само богатите хора, защото цената им е много висока. Те са изработени от различни материали - хартия, папирус, растителна мазнина. По-късно американските колонисти измислили технология за производство на восък. Освен това извършва някои изследвания и експерименти, но това не беше така. До ХХ век, група от химици, а не измислена парафин. Тъй като това е най-често срещаният материал за производството на тези продукти. Най-често, но не и единствената ....

На първо място, искам да кажа накратко какво прави, изработени свещи, какви материали и вещества, използвани при производството им.

Разнообразие от свещи

Wax - както подсказва името, са изработени изцяло от пчелен восък, тази група включва също и църковните свещи (дълги и тънки), създадени за определен ритуал. Когато изгори, можете да чуете е шумът. Те се считат за най-полезен, тъй като тяхното производство се използва естеството на материала. Те не съдържат вредни примеси, дори и оцветители няма нищо. Свещи от пчелен восък имат жълтеникав цвят, а когато гори излъчват приятен аромат. В допълнение, те са полезни, за да запали с настинки, ТОРС. за почистване и дезинфекция на въздуха. Напоследък стана много популярен, естествени и екологично чисти свещи от шестоъгълни клетки. Това е същата пчелен восък, само Тапети с избутан клетки. Точката на топене на восък е около 60 градуса. Но по-високо качеството на восъка, температурата на топене е по-висока. Дръжте ги може да бъде продължение на десетилетия, а качеството няма да пострада. По мое мнение тези свещи не се нуждаят от украса. Единственият отрицателен - високата цена.

Какво може да се направи на свещи


Парафинът - са изработени от сравнително евтин материал - парафин. Това вещество - продукт на преработката на нефт. Повечето свещи, предлагани на пазара го правят от него. Смята се, че те са екологично чисти значително по-ниско восък. Само най-високо качество и изискан парафин трябва да се използва за производството им. Той е бял на цвят и има силен мирис. Но, за съжаление, нашата индустрия това често се пренебрегва и да ни продава евтино маса от восък. В горивните разпределени канцерогени, отравя нашия организъм. Те горят много по-малко време, отколкото восък. Най-често ароматизирана и украсени с точно този вид свещи, поради което са много популярни. По този въпрос няма ограничение въображение.

Какво може да се направи на свещи

Гел свещи се доставят главно в прозрачни стъклени съдове. Те изглеждат много хубаво и модерно, и украшения за тях са мънистата, черупки, цветя и т.н. което добавя към теглото на свещта. Основното предимство - продължителността на горене, прозрачност, липса на всякакви неприятни миризми, когато изгори. Те са напълно безопасни за хората. Желе-подобен маса по време на горенето е напълно се изпарява, оставяйки малък утайка, която се лесно промива с вода. Тяхната продължителност на употреба е 4 пъти по-голяма от тази на парафинови свещи.

Какво може да се направи на свещи

Под каква форма да се вземат за производство на свещи?

То може да бъде различно, в зависимост от това какъв размер и форма, които предпочитате. За тази цел са подходящи и прозрачни стъклени съдове, чаши чай, бебешки храни, буркани, кутии от картон, пластмасови чаши (от кисело мляко, сирене, бисквити и т.н.), портокалова кора, алуминиеви форми (за чай свещи) ....

Фитил за свещи с ръцете си

Можете да си купите готови, готови да донесе свещи, ако го миришеше или да го направите сами.

За това ние трябва:

 • пръчки, от балсово дърво или бамбук
 • маслиново масло или слънчогледово масло
 • ножици
 • салфетки

Cut прът на желаната дължина, слага в зехтин в продължение на 20 минути. Това ще удължи времето фитила горене. Вземете ги и попийте с хартиена кърпа.

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи

Вторият вариант на производството на фитила на памучен конец. Имаме нужда от:

 • памучен конец, можете да вземете конци на конеца
 • сол
 • вода
 • боракс

Cut няколко ленти с / б резба. Водното стъкло смес 1 супена лъжица сол и 3 супени лъжици боракс. Поставете обратно нишката и ги оставете да кисне в продължение на 12 часа. На следващо място, нека Threads да изсъхнат напълно.

Какво може да се направи на свещи

Няколко сушат нишки преплетени. ги Пат в разтопен восък или парафин. Оставете да изсъхне напълно. На фитила е готова.

аромати

Като идеална ароматични масла. Изпарителни, те насищат въздуха с аромат бележки, които действат върху тялото ни ozdoravlivayusche. По избор да смес от масла за определена цел, например, релаксация, възбуждане, повишаване на настроението, въздух дезинфекция и т.н. Колкото повече добавите етерични масла в масата на свещ, миризмата е интензивен. В допълнение, свещи от пчелен восък е по-добре да не ги използват. Синтетичен течни и сухи аромати аз не приемам, че само за растителни естери. Но ако нямате нищо против да ги използвате, а след това обръщат внимание на качеството и естествеността. Както се казва, да не се вреди!

Комбинацията от етерични масла за ароматни свещи

Какво може да се направи на свещи
багрила

Следващият компонент за производство на свещи -krasiteli. Той също така не е задължителна съставка. Можете лесно да се направи без него. Тъй като багрилото може да бъде обикновен восък креда за деца. Тя трябва да бъде предварително мелене на фини трохи и добавете към вече разтопи свещ маса. Течен оцветител за храна няма да работи, тъй като те са направени от водна основа. Те могат да служат като заместител на бои на маслена основа или специални, предназначени за svechevareniya.

Как да направите свещ със собствените си ръце у дома?

Така че, с форма, цветове, аромати, и най-свещ тегло решихме. Това е време да се направи на самия продукт.

Повтаряме това, което ние трябва:

 1. парафин или
 2. форма
 3. ароматизанти (ако е необходимо)
 4. багрила (ако е необходимо)
 5. тиган с вода и контейнер за топене метални основи във водна баня
 6. фитил
 7. лепило
 8. придържа към поддържане на фитила

Първото нещо, което да направите, е да се създаде фитила в съда, където ще излея восъка или парафина. С лепило пистолет лепило за долните кутийки и фиксирайте с дървена пръчка (пръчка).

Какво може да се направи на свещи

В баня свещ вода стопи тегло. След като се течна форма, могат да се добавят оцветители и аромати.

Какво може да се направи на свещи

Какво може да се направи на свещи
го излее в калъп. Оставя се да изстине в продължение на няколко часа. Подстригване фитила, колкото е необходимо.

Като декорация, можете да използвате огромно количество материал. Някои от тях са лесно закупени самостоятелно. Например, за да се поберат aromasvechey Сушени цитрусови плодове: портокали, мандарини, грейпфрут. За това ги нарежете на филийки, да се сложи хартия тава за печене и ги поставете в един слой. Задайте фурната до 60-70 градуса. Това е при тази температура плода не се пече и се суши. Когато забележите, че празно придобити под формата на сушени плодове точка.

Друг вариант свещ декор стърчи лента дантела и фини нишки. Тъй като това е запалим материал, трябва да бъдете внимателни с тях. Закрепете, прикрепете се по-добре на светилника.

Канелени пръчици, пълнозърнести кафе на зърна, конуси и черупки са идеални за тази цел. Основната шоу въображението и креативността. Що се отнася до свещите гел, там обикновено няма ограничение не може да бъде.

Ако предпочитате ароматерапия свещи и да планирате да правите с миризмата, аз ви съветваме да използвате етерични масла с добро качество, а не евтини ароматизанти. Естерите са не само в състояние да даде очарователни специална атмосфера благодарение на тяхната миризма, но и да се дават в полза.